Home » Dieta cu înghețată

Dieta cu înghețată

scris de: Elena
Dieta cu inghetata

Dieta cu înghețată se bazează pe cartea cu același nume, scrisa în 2002 de către Holly McCord, MA, RD., un editor de nutriție. În carte, McCord constată că cei care țin dietă pot mânca o porție moderată de înghețată în fiecare zi, atât timp cât aceste porții sunt combinate cu mese scăzute în numărul de calorii pentru micul dejun, prânz și cină.

Conform lui McCord, înghețata are un conținut ridicat în calciu și consumul acesteia ajută la menținerea organismului în parametrii optimi.

Dieta cu înghețată se recomandă persoanelor care țin dietă și mănâncă un total de 1.250 de calorii, plus o porție de înghețată pe zi, pentru un total de 1.500 de calorii pe zi. Mesele pot include o jumătate de chifla cu crema de brânză și o cană de salată de fructe pentru micul dejun, două felii de friptură de vită cu salată verde, roșii și maioneză cu conținut redus de grăsime, lapte și fructe scăzut de grăsimi (ca o gustare), și o felie de pizza vegetariană cu o salată pentru cină.

Care sunt riscurile dietei cu înghețată?

Când se ard mai multe calorii decât se consumă, se creează un deficit de calorii, cauzând pierderea în greutate. Fie că se mănâncă înghețata sau nu, se va pierde din greutate dacă se atinge acest echilibru.

Dieta cu înghețată se bazează pe regim alimentar de 1.500 de calorii pentru toată lumea însa este posibil sa nu fie sănătos, în cazul dumneavoastră particular. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda un regim alimentar diferit în funcție de nevoile specifice de pierdere în greutate.

Efectele negative ale excesului în dieta cu înghețată

Dieta cu înghețată nu poate fi o alegere bună, atât timp cât înghețata este un produs care conține lapte, aditivi chimici, grăsimi, zahar, îndulcitori artificiali.
În urma unor controale la nivel internațional s-a identificat faptul că unele sortimente de înghețată conțin același ingredient similar cu cel folosit în soluțiile anti-îngheț de la autoturisme. Propilen glicol este folosit ca ingredient în multe sortimente de înghețată și prăjituri.

Alți aditivi găsiți în înghețată includ Piperonal, care este folosit în loc de vanilie. Piperonal este, de asemenea, un produs chimic care este utilizat pentru eliminarea păduchilor. Dietil glicol este un produs chimic ieftin folosit ca emulsifiant în loc de ouă.
Butiraldehida se utilizeaza în producerea aromei de înghețată și este unul dintre ingredientele din ciment, cauciuc. Acetat de amil este un produs chimic folosit pentru aroma de banane. Cu toate acestea, este, de asemenea, utilizat ca solvent vopsea de ulei. Acetatul de etil este folosit pentru aroma de ananas și este utilizat în principal ca un aspirator pentru piele și textile. Aldehidă C17 este un produs chimic folosit pentru aroma de cireșe în înghețată, dar este utilizat ca un lichid inflamabil folosit în coloranți, anilină, plastic sau cauciuc.

Dieta cu înghețată nu poate fi un regim sănătos atât timp cât ingredientul principal, și anume înghețata, conține zahar sau un substituent al zaharului, precum: Sucrol,  Maltoză, Dextroză, Glucoza, Zaharina, Aspartam, Xilitol.

Înghețata, la fel ca toate celelalte produse care conțin lactate, tinde sa ducă organismul la îngrășare. Este imposibil de a avea un produs lactat fără grăsimi sau cu grăsimi și produse dietetice cu un indice caloric scăzut în conținut.

Zahărul se transformă în grăsime în corpul uman și este stocat în rezervele grase, inclusiv fese, sâni, coapse, abdomen, brațe și spate. Mulți oameni vorbesc despre pierderea în greutate și cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a evita consumul anumitor alimente…

Dacă aveți dificultăți cu voința, disciplina, iubirea de sine sau curajul, este posibil să aveți de-a face cu blocaje emoționale sau dezechilibru spiritual, nicidecum cu aplicarea unei diete care implică și riscul unor afecțiuni asupra organismului.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept