Home » Dieta cu lapte previne cancerul de colon

Dieta cu lapte previne cancerul de colon

scris de: Elena
Dieta cu lapte

Dieta cu lapte a început să devină din ce în ce mai folosita, studiile arătând că persoanele care consumă lapte cu un conținut scăzut de grăsimi au toate șansele de a pierde în greutate.

Dieta cu lapte funcționează pe principiul că proteinele pe care le conține laptele, odată ingerate, dau senzația de sațietate pentru o perioadă îndelungată.

Pe lângă faptul că odată ce începi dieta cu lapte apar o serie de beneficii, aceasta se recomandă pentru prevenția unor boli, dar și pentru menținerea stării de sănătate.

Beneficiile dietei cu lapte

În primul rând, dieta cu lapte este foarte eficientă în combaterea stresului. Consumul unui pahar de lapte cald induce o stare de bine și relaxează organismul. Consumul de lapte va revitaliza organismul și mușchii vor fi relaxați.

Conform unor studii de piață realizate s-a constatat că produsele lactate folosite cu moderație în cadrul dietei pot face parte dintr-un regim alimentar echilibrat.

Consumul de lactate influențează pozitiv organismul prevenind apariția unor boli precum:
– Osteoporoza, printr-un aport adecvat de calciu;
– Cancer de colon – persoanele care consumă lactate au un risc mai scăzut de a dezvolta această boală;
– Tensiunea arterială;
– Diabetul zaharat de tip 2.

Dieta cu lapte se recomandă pentru că produsele lactate conțin:
– Calciu – pentru oase și dinți sănătoși;
– Proteine – ca sursă de energie;
– Potasiu – care ajută la menținerea presiunii arteriale;
– Fosfor – generator de energie;
– Vitamina B12 – protejează celulele organismului și țesutul nervos;
– Riboflavina – convertește alimentele în energie;
– Niacina – metabolizează zaharuri și acizi grași.

Etapele dietei cu lactate

În timpul acestei diete se vor consuma regulat produse lactate în orice cantitate, cu recomandarea ca aceste produse folosite pe parcursul regimului să fie fără grăsimi, fără adaos de fructe sau zahar – este indicat sa se folosească doar produse cât mai naturale.
Pe parcursul dietei se vor evita dulciurile, produsele făinoase, băuturile carbogazoase și legumele care pot produce balonare, pentru a evita disconfortul organismului.

Dezavantajele dietei cu lapte

Dezavantajele dietei cu lactate constau în faptul că se poate ajunge la rezultate negative dacă se fac abateri de la programul stabilit, așadar este foarte importanta perioada în care se urmează această dieta.
Totusi, nutriționiștii nu recomandă ca această dietă sa se prelungească mai mult de maximum nouă zile; aceștia menționând ca în cazul în care această cură se va prelungi, va crea o stare de anxietate și organismul va fi slăbit.

Dieta cu lapte poate fi o opțiune pentru a scăpa de surplusul de kilograme. Atât timp cât se va urma dieta cu lapte, organismul nu va primi alimente solide și, din acest motiv, activitatea fizică nu trebuie să fie una prea mare, poate de aceea este și un tip de regim mai facil de urmat.

Consumul de lapte duce la pierderea țesutului adipos din organism, terenul fiind câștigat de către masa musculară…

Adăugarea de lapte la dietă va aduce și un aport de energie pentru organism; avantajul constă în faptul că, în cazul în care laptele va înlocui alte tipuri de băuturi, ne asigurăm că nu consumăm calorii în exces.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept