Home » Dieta cu lichide: o dietă urmată de Angelina Jolie

Dieta cu lichide: o dietă urmată de Angelina Jolie

scris de: Elena
Dieta cu lichide

Dieta cu lichide poate fi urmată în cazul în care se dorește o detoxifiere a corpului, și este un tip de dietă care presupune un program amplu de curățare a organismului de elementele nocive, cauzând în același timp o pierdere în greutate.

Cu ajutorul dietei cu lichide a slăbit și actrița Angelina Jolie peste 20 kilograme într-un timp foarte scurt.

Dieta cu lichide este recomandată de către specialiștii în probleme digestive și ca o alternativă de tratament pentru persoanele care suferă de boala Crohn – o afecțiune la nivelul intestinelor, care determina o inflamație a tubului digestiv.

Angelina-Jolie-dieta

În ce constă o dietă cu lichide?

O dietă cu lichide ajută la menținerea hidratării adecvate a organismului, oferă o serie de electroliți importanți, precum sodiu și potasiu, și oferă o sursă de energie într-un moment în care un regim alimentar complet nu este posibil sau recomandat.

Persoana care va ține o dietă cu lichide va consuma lichide la un interval de aproximativ două ore.

Următoarele alimente sunt permise într-o dietă cu lichide:
– apa plată;
– sucuri de fructe fără pulpă, cum ar fi suc de mere, suc de struguri sau suc de afine;
– supa limpede fără grăsimi;
– ceaiul;
– cafeaua.

Tip de meniu în dieta cu lichide:
– Mic dejun: un pahar suc fructe sau o cafea
– Gustare: un pahar suc fructe
– Prânz: un pahar cu suc fructe, un pahar cu apă, o supă limpede
– Gustare: un ceai
– Cina: o cană cu suc sau apă, o supă limpede, o cafea sau un ceai

Dieta cu lichide conține un număr redus de calorii; implicit, dacă mănânci mai puține calorii decât arzi, vei pierde în greutate. Cu toate acestea, pierderea în greutate poate fi de scurtă durată. Când se reduce drastic cantitatea de calorii care se consumă, metabolismul încetinește pentru a conserva energia.

Unele diete cu lichide funcționează mai bine pe termen lung decât altele. Cercetătorii au descoperit că dietele care includ atât produse alimentare, cât și lichide, pot ajuta persoanele supraponderale să controleze numărul de calorii pe care le mănâncă, și să le  ajute să păstreze greutatea în parametrii optimi pentru o perioadă îndelungată.

În ceea ce privește mitul că unele diete cu lichide detoxifică organismul de impurități, nu există nicio dovadă care să susțină această teorie. Organismul, spun experții, este o „mașină” foarte sofisticată, care are propriul sistem de detoxifiere prin ficat și sudoare.

Dezavantajele dietei cu lichide

Trebuie menționat că o dietă cu lichide impune consumul unui număr scăzut de calorii, care sunt esențiale bunei funcționări a organismului.

În cazul în care organismul este privat de aceste substanțe nutritive, pot apărea efecte secundare precum oboseală, amețeli, pierderea părului, calculi biliari, intoleranță la frig, dezechilibru electrolitic și deteriorarea inimii. Lipsa fibrelor în dieta zilnica poate duce la afecțiuni digestive. De asemenea, se poate pierde masa musculară, dacă nu sunt suficiente proteine în dieta cu lichide.

Pentru a vă proteja sănătatea în timp ce încercați sa pierdeți kilograme prin intermediul unei diete cu lichide, luați în considerare înscrierea într-un program medical supravegheat specific acestui tip de dietă, condus de un medic sau de către un centru medical…

Aceste programe combină consumul de produse lichide cu controale medicale și de monitorizare, consiliere, grupuri de suport și exerciții fizice.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept