Home » Dieta cu mere: slabesti 5 kg intr-o saptamana

Dieta cu mere: slabesti 5 kg intr-o saptamana

scris de: Elena
Dieta cu mere

Dieta cu mere este una foarte benefică pentru organism, deoarece elimină toxinele din corp. Dieta cu mere se bazează pe două reguli simple: înainte de fiecare masă consumă câte un măr, iar numarul caloriilor nu trebuie să depăşască 1200 de calorii pe zi.

În cazul dietelor bazate exclusiv doar pe mere, se recomandă să consumi apă în cantităţi mari. Atenţie însă: aceste diete nu sunt recomandate persoanelor care suferă de afecţiuni gastrice, din cauza acidităţii, iar durata nu trebuie să fie mai mare de cinci zile.

Cuprins:

Beneficiile merelor

Merele au în jur de 50 de calorii şi sunt excelente pentru o dietă, în special în sezonul rece, când merele au un preţ foarte avantajos. Aceste fructe conţin antioxidanţi şi scad apetitul de dulce, aşadar, nu vei mai râvni toată ziua după ceva dulce, iar pectina ce se formează în stomac ajută la scaderea nivelului colesterolului.

dieta cu mere

Deşi sunt benefice, nu trebuie să consumi mai mult de cinci mere pe zi, deoarece acestea au proprietări laxative.

Meniul pentru dieta cu mere

Ziua 1: meniul este format din cinci mere pe zi, câte unul la fiecare masă şi, la fiecare gustare, nu uita să consumi cât mai multă apă şi ceaiuri.

Ziua 2: cinci mere, câte unul la fiecare masă şi gustare, iar la prânz adaugă o salată de crudităţi acrită cu zeamă de lămâie.

Ziua 3: aceleaşi cinci mere, plus salata de crudități şi un sandviș din piept de curcan la micul dejun.

Ziua 4: Cele cinci mere, un sandviş dimineaţa, o salată de ton la prânz, plus o porţie de cereale cu lapte la cină.

Ziua 5: la micul dejun – un ou fiert, o felie de brânză, o felie de pâine integrală şi un mar; la prânz – un măr şi o salată de piept de pui; la cină – un măr şi nu uita de cele două gustări, evident, formate din mere.

În timpul celor cinci zile renunţă la zahăr, alcool, prăjeli şi calculează zilnic numarul de calorii, astfel încât sa nu depăşeşti 1200 de calorii. Poţi alterna tipurile de mere, iar cea mai bună modalitate de a le consuma este cu coaja, deoarece în coaja lor se găsesc cele mai multe proteine.

După cele cinci zile de dietă, consumă câte trei mere pe zi şi ai mare grijă la alimentaţie, deoarece kilogramele pe care le-ai dat jos se pot întoarce.

Un alt exemplu de meniu

Dacă organismul nu îţi permite să consumi numai mere toată ziua, poţi încerca următorul meniu:

Mic dejun: un ou fiert şi un măr

Gustare: un măr ras cu morcov

Prânz: brânză cu smântână şi două mere

Gustare: un pahar de chefir şi iaurt

Cină: peşte la gratar sau la aburi şi un măr

Înainte de culcare: o cană de iaurt (cu două-trei ore înainte de culcare)

În urma acestor diete, tenul va deveni mai suplu si strălucitor, iar tu te vei simţi mai uşoară.

Efectele negative ale dietei cu mere

Ca orice dietă, şi dieta cu mere are efecte negative, mai ales că este o dietă destul de restrictivă, consumul de cantităţi mari de mere poate creşte nivelul acidității din stomac. În cazul în care acest lucru se întâmpla, te poți drege cu ajutorul unui cărbune alimentar…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept