Dieta cu orez este una dintre cele mai purificatoare diete, deoarece orezul este folosit si în detoxifiere. Nutritionistii au creat aceasta dieta dupa nenumărate analize asupra dietei chinezilor, renumiti pentru felul în care arata.
Dieta cu orez este alegerea ideala atunci cand dorim sa pierdem in greutate si sa nu alegem varianta infometarii, care ar putea sa ne dea organismul peste cap si sa ne cauzeze probleme de metabolism.
De asemenea, dieta cu orez este indicata pentru a preveni anumite afectiuni ce pot aparea cu trecerea timpului, pentru a fi mereu in forma si a arata tinere si frumoase. Iata care sunt beneficiile orezului, ce contine acesta si cum ne poate ajuta sa avem o viata lipsita de probleme medicale!
Curatarea organismului se datorează albuminei, substanta care se gaseste in orez si ajuta la eliminarea toxinelor si lichidelor din organism. In timp ce medicii studiau efectele dietei cu orez, au descoperit ca riscul unor boli cardiovasculare era mai mic. Putem spune, asadar, ca dieta este un aliat sanatos si in lupta cu kilogramele.
Orezul este o cereala foarte usor de gasit la nivel mondial, iar studiile arata ca in ultimii 20 de ani consumul sau a crescut foarte mult. De asemenea, oamenii care aleg sa il introduca in alimentatie aleg sa consume si foarte multe legume, ceea ce este foarte benefic. Acesta nu contine gluten si are foarte multe beneficii pentru organismul nostru.
Renunta la alimentele nesanatoase
Renunta la cafea, carne, prajeli, paine, produsele de panificaţie si, evident, la mancarurile de tip fast-food. In timpul dietei vei bea numai apa si sucuri din fructe proaspete facute in casa si, nu in ultimul rand, vei face sport.
Cuprins:
Scapa de 13 kilograme in 30 de zile cu dieta cu orez
Nutritionistii au venit cu doua tipuri de diete cu orez, iar ambele diete au o pauza de o zi, o data la sapte zile, timp în care vei consuma numai alimente proteice precum carne, lapte, branza si soia.
Dieta de tip I
- In primele trei zile vei consuma de trei ori pe zi numai orez fiert fara sare. Pentru a da gust orezului, poti adauga putin piper, patrunjel sau rosii si ceapa; mananca atat cat sa te simti satula si bea numai apa.
- In a doua zi poti introduce in meniul de la micul dejun, alaturi de orez, doua fructe, evita insa bananele sau strugurii. La pranz, poti consuma orice leguma care contine amidon, insa portiile nu trebuie sa depaseasca 500 de grame.
- In ultimile cinci zile ale dietei cu orez consuma cel puţin o data pe zi lactate, iar la restul meselor consumă numai orez fiert, nu manca mai mult de 500 de grame la fiecare masă.
Dieta de tip II
In acest tip de dieta ai voie sa consumi si alimente proteice precum laptele degresat, carne sau iaurt.
Ziua 1
Micul dejun: 250 ml de lapte degresat si 50 g de cereale integrale.
Gustare: un ou fiert.
Pranz: o portie de orez cu o portie de legume, mananca pe saturate.
Cina: orez cat sa te saturi si 200 ml de iaurt.
Ziua 2
Micul dejun: 200 ml de iaurt degresat si 50 g de cereale integrale.
Gustare: 2 mere.
Pranz: 200 de grame de vita la gratar si orez pe saturate.
Cina: orez si legume fierte, pe saturate.
Ziua 3
Micul dejun: o portocala si 2 oua fierte.
Gustare: 200 ml iaurt degresat.
Pranz: 200 g de piept de pui si orez cat doresti.
Cina: orez si legume fierte cat doresti.
Ziua 4
Micul dejun: 250 ml de lapte degresat si 50 g de cereale.
Gustare: un grepfrut.
Pranz: orez si legume fierte (le poti manca pe saturate) şi 100 g de peste la gratar.
Cina: orez pe saturate si 200 ml de iaurt degresat.
Ziua 5
Micul dejun: 200 ml de iaurt degresat si 50 g de cereale integrale.
Gustare: 2 morcovi cruzi mari.
Pranz: 200 g de vita la gratar si orez cat doresti.
Cina: orez si 2 portocale.
Ziua 6
Micul dejun: 200 ml de iaurt degresat si 50 g de cereale integrale.
Gustare: 2 oua fierte.
Pranz: orez cu legume fierte, pe saturate.
Cina: 100 g de piept de pui si orez cat doresti.
Ziua 7
Micul dejun: o portocala si 2 oua fierte.
Gustare: 2 mere.
Pranz: orez cat doresti si 200 g de peste de apa sarata, la gratar.
Cina: orez cat doresti si o cana de iaurt degresat.
Dieta cu orez nefiert
Pentru dieta cu orez nefiert trebuie să renunti la dulciuri, paine, sare in exces, alcool si trebuie sa mergi 20- 30 de minute pe zi. Este o dieta mai lenta, vei slabi 14 kilograme in 60 de zile, insa este o dieta care nu presupune eforturi speciale si meniuri stabilite de nutritionisti.
Cum se face:
La aceeasi ora, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, inghite un bob de orez cu o gura de apa, in a doua zi, doua boabe, in a treia zi, trei boabe si tot asa, pana ajungi la 30 de boabe. In ziua cu numarul 30 vei incepe sa scazi numarul boabelor progresiv, cu un bob mai putin in fiecare zi.
Avantajele dietei cu orez
Diversitatea soiurilor de orez din intreaga lume a depasit numarul de 10.000, astfel ca niciodata nu vom reusi sa ne saturam de acest aliment, pentru ca putem incerca mereu un sortiment nou.
Orezul reprezinta o sursa importanta de energie, fiind bogat in carbohidrati, minerale, componente organice si vitamine, alimentand organismul pentru a functiona la capacitate maxima. In acelasi timp, ajuta foarte mult creierul, facilitand realizarea sinapselor la nivel neuronal.
Un al atu deosebit de important este acela ca orezul nu contine colesterol si nici sare. Dieta cu orez va face ca organismul uman sa fie ferit de pericolul unor afectiuni grave, cum este hipertensiunea arteriala.
Tot din punct de vedere medical, presiunea sangelui ramane la valori normale datorita dietei cu orez, pentru ca acesta nu contine sare, ajutand la scaderea presiunii arteriale si impiedicand aparitia arterosclerozei. Accidentul vascular sau atacul de cord sunt alte afectiuni are vor sta departe de tine odata ce vei adopta dieta cu orez.
Desi suna miraculos, un consum regulat de orez poate preveni aparitia cancerului. Orezul brun este cunoscut pentru continutul sau in fibre insolubile, care au capacitatea de a functiona ca o bariera ce protejeaza organismul si il ajuta sa lupte impotriva acestui tip de afectiune. Antioxidantii continuti contribuie, de asemenea, la inlaturarea radicalilor liberi.
Toate femeile isi doresc sa aiba un ten fin, stralucitor, care sa radieze de frumusete. Dieta cu orez este alegerea ideala atunci cand vine vorba de frumusete. Aceasta cereala are capacitatea de a interveni in repararea tesuturilor, ajutand la refacerea pielii in urma unor afectiuni dermatologie ce lasa semne inestetice.
Tipurile de orez indicate in aceasta dieta
In dieta cu orez se poate opta fie pentru orezul brun, fie pentru cel alb, fiind usor de procurat din aproape orice supermarket.
Orezul alb este preferat de majoritatea oamenilor, nelipsind din alimentatie. Acesta ofera numeroase beneficii celor care il consuma:
– este o foarte buna sursa de energie, fiind varianta cu cea mai mare cantitate de carbohidrati;
– in combinatie cu carnea, ajuta foarte mult la dezvoltarea masei musculare si la refacerea muschilor in urma antrenamentelor epuizante;
– atunci cand vine vorba de probleme de natura gastrointestinala, dieta cu orez alb este indicata pentru o vindecare cat mai rapida, datorita proprietatilor acestei cereale hranitoare;
– per ansamblu, orezul alb ajuta organismul sa lupte cu majoritatea afectiunilor metabolismului care pot aparea, fiind un aliat foarte bun pentru o refacere cat mai sigura.
Orezul brun, desi mai rar intalnit pe mesele noastre, fiind nedescoperit de multi dintre noi, reprezinta varianta mai sanatoasa atunci cand vine vorba de dieta cu orez, pentru ca nu este obtinut prin procese de rafinare, iar astfel nu sunt eliminati factorii nutritivi. Acesta contine cantitati duble de vitamine si fibre, in comparatie cu orezul alb si, de asemenea, are in structura sa o substanta foarte importanta in prevenirea obezitatii si a cresterii colesterolului, numita oryzanol. Ea are doar efecte pozitive atunci cand vine in contact cu mediul intern, avand efecte antiinflamatoare si ajutand in prevenirea aparitiei diabetului. De asemenea, orezul brun este deosebit de delicios, fapt evidentiat atunci cand acesta este preparat, deoarece isi pastreaza consistenta, iar gustul este inconfundabil si proaspat.
Care sunt valorile nutritionale ale orezului?
Dieta cu orez se remarca printr-un aport consistent de carbohidrati, potasiu, proteine sau fier. De aceea este bine de stiut care sunt valorile nutritionale a 100 de grame de orez. Astfel, contine 127 de calorii, doar 0,15 grasimi si niciun strop de colesterol. Potasiul se regaseste intr-o cantitate de 54 de mg, iar calciul, in aproximativ 7 mg. Prezinta si 1,25 mg de fier, 1,564 mg de vitamina B3, 36 mg de magneziu si 61 mg de fosfor.
Despre dieta cu orez
Dieta cu orez este foarte usor de adoptat si, de asemenea, foarte delicioasa. Se bazeaza pe consumul zilnic de orez, timp de 30 de zile, prim repetarea a sapte zile care trebuie respectate ca la carte:
- In prima zi din dieta cu orez se va consuma doar orez fier, de trei ori pe zi, fara a adauga alte alimente.
- In a doua zi din dieta cu orez, pe langa cele trei mese cu orez, vom adauga legume gatite. Orezul va putea fi gatit in combinatie cu alte alimente de origine vegetala, precum morcovii, ardeii sau rosiile. De asemenea, nu se va consuma nimic altceva.
- In a treia zi din dieta cu orez, vom include si fructele. Intre mesele cu orez se vor servi tot felul de fructe, dar nu banane, avocado sau mango.
- A patra zi din dieta cu orez va include pestele, servit alaturi de orez. Aceste poate fi consumat in cantitati nelimitate.
- In cea de-a cincea zi din dieta cu orez se poate consuma carne de pui sau de vita, in niciun caz carne grasa. Este important sa nu se consume altceva.
- In a sasea zi din dieta cu orez putem manca paine si produse de panificatie, respectand cele trei mese cu orez.
- In a saptea zi, si ultima din acest ciclu repetitiv, introducem dulciurile, fara a face exces.
Aceste sapte zile se vor relua permanent timp de trei luni. Dupa terminarea acestei diete, este indicat un consum regulat de orez, cel putin o data la trei zile…
Atentie: dieta cu orez nu se recomanda insa persoanelor care sufera de boli cronice si se poate tine numai de doua ori pe an!