Home » Dieta cu pomelo ajută la arderea grăsimilor

Dieta cu pomelo ajută la arderea grăsimilor

scris de: Elena
Dieta cu pomelo

Dieta cu pomelo este bine să fie luată în calcul, dacă sunteți în încercarea de a pierde în greutate. Fructele pot substitui gustările cu un număr mare de calorii oferind în același timp o valoare nutritivă adăugată. Unul dintre cele mai bune fructe pe care le puteți adăuga la o dietă de slăbire este pomelo. Valoarea nutritivă și conținutul scăzut de calorii din pomelo sunt criterii ideale în regimul de slăbire.

Pomelo este un citric. Aceste fructe sunt bogate în vitamina C. În plus, față de aportul de vitamina C, fructele pomelo sunt o sursă bună de fibre, fier și proteine. Un alt beneficiu al dietei cu pomelo este conținutul caloric scăzut. Dacă sunteți în încercarea de a pierde în greutate, pomelo aduce un mare plus dietei. O porție de pomelo, echivalentă cu o cană, are aproximativ 72 de calorii și mai mult decât dublul necesar de vitamina C care se recomandă unei persoane ce urmează o dietă de 2.000 de calorii pe zi.

pomelo

Ce presupune dieta cu pomelo?

O dietă cu pomelo se recomandă pe parcursul a 12 zile. Atunci când începeți o dietă care este combinată cu pomelo, va veți confrunta cu restricție de aproximativ 800 de calorii pe zi. Însă, ar trebui să calculeze cantitatea de calorii necesare corpului, pentru a începe un regim alimentar sensibil cu pomelo.

Pe durata acestui regim se consumă lichide, minimum opt pahare pe zi.

Meniu pentru dieta cu pomelo:

– Mic dejun: 2 ouă fierte tari – 2 felii de pâine – o jumătate de pomelo

– Prânz: salată de legume (ridichi roșii + salată verde + castravete), o bucată de carne fiartă. Nu mâncați prăjit sau sotat. Combinați cu jumătate de pomelo sau suc de pomelo.

– Cina: Ar trebui să folosiți alimente care sunt verzi și roșii (cu excepția cartofilor, porumbului, mazării), combinate cu pește sau carne de vită fiartă, nu prăjită. Pe lângă acestea, combinați cu o jumătate de pomelo sau o ceașcă de suc de pomelo proaspăt.

Beneficiile dietei cu pomelo

Dieta cu pomelo este din ce în ce mai des urmată datorită beneficiilor pe care le are:
•    Ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar. Infecțiile tractului urinar sunt infecții bacteriene care afectează sistemul urinar.
•    Vitamina C prezentă în pomelo crește aciditatea din urină și se sustrage de la dezvoltarea bacteriilor în tractul urinar.
•    Ajută la dezvoltarea colagenului, o proteină care fortifică pielea, o face flexibilă și duce la regenerarea țesutului.
•    Contribuie la ameliorarea sângerărilor gingivale.
•    Are un rol important în a proteja funcțiile inimii, deoarece pomelo are un conținut ridicat de potasiu și vitamina C, care reglează nivelul tensiunii arteriale. Pomelo contribuie și la optimizarea nivelului de colesterol în organism.
•    Previne anemia – vitamina C din pomelo îmbunătățește absorbția fierului în organism.
•    Susține înlăturarea radicalilor liberi și previne apariția unor infecții bacteriene și alergii. Dieta cu pomelo stimulează acțiunea anticorpilor ale sistemului imunitar și înlătură efectele cauzate de gripă și răceală.
•    Protejează celulele legate de procesele de îmbătrânire. Combate ridurile și încetinește procesul de îmbătrânire.

Dieta cu pomelo este considerată a fi una bogată în fibre și contribuie semnificativ la pierderea în greutate. Alimentele bogate în fibre rămân o perioadă mai lungă în stomac, oferind o senzație de sațietate. Acest fruct are proprietăți care ajută la arderea grăsimilor și reducerea conținutului de amidon și zahar din sânge.

Riscurile dietei cu pomelo

Dieta cu pomelo nu se recomandă în cazul în care persoana suferă de boli renale, gastrită, diaree sau alte tulburări gastrointestinale…

Consumul de prea multe fructe pomelo poate provoca reacții adverse, cum ar fi amețeli, reacții dureroase, dificultăți de respirație și stomac deranjat.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept