Home » Dieta cu scorțișoară elimină surplusul de kilograme nedorite

Dieta cu scorțișoară elimină surplusul de kilograme nedorite

scris de: Elena
Dieta cu scortisoara

Dieta cu scorțișoară poate fi o alternativă în cazul în care se ia decizia de a căuta un ajutor pentru a elimina un surplus de kilograme.

Beneficiile dietei cu scorțișoară

Scorțișoara este bogată in mangan, fier, calciu si fibre. Ajută la prevenirea răspândirii celulelor canceroase, formarea de ulcere gastrice și ajută în tratarea infecțiilor bacteriene. Scorțișoara scade nivelul zahărului din sânge, împreună cu nivelurile de colesterol rău (LDL ), însa nu are un efect asupra colesterolului bun (HDL ). Prin urmare, este benefică pentru inima și pentru pacienții cu diabet zaharat. Scăderea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățirea nivelului de colesterol ajută organismul să fie rezistent la insulină.

cinnamon

Cum acționează dieta cu scorțișoară:

Dieta cu scorțișoară întârzie trecerea alimentelor din stomac în intestin, oferind pe o perioadă îndelungată senzația de sațietate.

Scorțișoara are un efect de reglementare asupra nivelului de zahar din sânge și, în același timp, crește nivelul insulinei din organism. Aceasta imită activitatea biologică a insulinei și crește metabolismul glucozei.

Deoarece nivelul zahărului din sânge poate duce la depozitarea grăsimii, scorțișoara ajuta la prevenirea acesteia eliminând depozitarea grăsimii.

Aceasta influențează modul în care zahărul este metabolizat de către organism și previne transformarea zahărului ingerat în grăsime.

Grăsimea abdominală este mult mai sensibilă la efectele dietei cu scorțișoară decât grăsimea din alte parți ale corpului.

Efecte secundare ale dietei cu scorțișoară

Prea puține sunt efectele secundare ale dietei cu scorțișoară, deoarece ingredientul-cheie din dietă este un aliment sigur și nu este toxic.

Dieta cu scorțișoară nu se recomanda în cazul în care persoana suferă de hipertensiune arterială, scorțișoara stimulând organismul. Este posibil ca acest condiment să provoace reacții alergice, din acest motiv se recomandă se se consulte un specialist în nutriție, care să recomande o dietă în funcție de cerințele organismului.

Consumul în exces al scorțișoarei poate duce la erupții cutanate, iar dacă se ia pe stomacul gol, poate da senzația de greață și vărsături.

Se recomandă consumul unui amestec făcut din scorțișoară, miere de albine și apă plată.

Modul de preparare: se fierbe un pahar de apa, se adaugă o linguriță de scorțișoară, se lasă la răcit și se adaugă miere de albine.

Această băutură se recomandă în dieta cu scorțișoară, a se consuma o parte dimineața pe stomacul gol și cealaltă parte seara, înainte de culcare.

Dieta cu scorțișoară este un mod gustos și util prin care sănătatea se poate îmbunătăți. Aceasta este utilizată în mod eficient împotriva multor boli, infecții, și contribuie pozitiv în organism. Aceasta este pentru îmbunătățirea digestiei, respirației și pentru stimularea memoriei, a stării de spirit și a abilităților cognitive. Persoanele obeze și cele care doresc să își controleze greutatea ar trebui să adauge scorțișoară într-un regim alimentar  pentru a pierde în greutate.

Esențial este faptul ca atunci când se consumă scorțișoară, nu poate face minuni în dietă dacă nu este asociată cu o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați, un stil de viață echilibrat și multă mișcare…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept