Home » Dieta cu suc de sfeclă roşie, morcov şi măr

Dieta cu suc de sfeclă roşie, morcov şi măr

scris de: Elena
Dieta-cu-suc-de-sfeclă-roşie,-morcov-şi-măr

Pentru o bună funcţionare a organelor, se recomanda consumul sucului de sfeclă roşie, morcov şi măr, datorită beneficiilor sale excepţionale, care aduc un aport energetic şi nutritiv destul de mare, şi grație funcţiilor antioxidante deţinute.

Cu toate că unele persoane sunt mai reticente când vine vorba de consumul sfeclei roşii crude sub formă de suc, ar trebui să ne obişnuim să consumăm acest aliment, deoarece este ca şi cum am avea celulele conectate la o perfuzie, la toate enzimele şi substanţele antioxidante ale acesteia.

Consumul acestei băuturi ar trebui realizat imediat, pentru a nu intra în procesul de oxidare. Dacă doriţi păstrarea acesteia, trebuie depozitată în căni de ceramică sau de sticlă, nu în cele de plastic, pentru că acestea din urmă vor grăbi procesul oxidativ.

Acest suc a fost folosit pentru prima oară de medicii chinezi cu sute de ani în urmă în tratarea cancerului de la plămâni, iar acum mulţi îl consumă pentru sănătatea și energia pe care le oferă.

suc de sfeclă roşie, morcov şi măr

Beneficiile obţinute în urma consumării sucului de sfeclă roşie, morcov şi măr:

  1. În primul rând, ajută la pierderea în greutate, deoarece este un suc foarte hrănitor datorită fibrelor deţinute.
  2. Ajută la păstrarea sănătăţii organelor, mai ales a ficatului şi a rinichilor.
  3. Carotenoizii din morcov şi sfeclă reduc nivelul colesterolului ,,rău”, protejează organismul de apariţia bolilor cardiovasculare.
  4. Are rol în eliminarea acneei, dar şi în întârzierea apariţiei ridurilor, datorită efectelor detoxifiante şi a vitaminelor deţinute.
  5. Inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.
  6. Fibrele din mere şi cele din sfeclă roşie au rol în apărarea stomacului faţă de instalarea ulcerului, dar şi în reducerea riscului constipaţiei.
  7. Morcovii conţin antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi previn îmbătrânirea celulelor, îmbunătăţesc vederea. Printre antioxidanţi regăsim β-carotenul şi α-carotenul, care sunt stocaţi în ficat şi convertiţi în vitamina A atunci când organismul nostru o cere, cum este în cazul cirozei. Conţine vitaminele C, K, unele din complexul B, Ca, K, Mg.
  8. Sfecla roşie conţine betatina, care este antiinflamatoare, antioxidantă, ajutând în stimularea detoxifierii ficatului şi a colonului. Se consideră că sucul de sfeclă roşie poate vindeca ciroza.
  9. Sucul de mere prezintă pectina, o fibră ce ajută la eliminarea toxinelor din intestin înainte de a ajunge la nivelul ficatului, dar şi vitamina A, unele vitamine din complexul B, C, E, K, Ca, Fe, Zn, M.

Reţeta pentru două persoane:

  • 3 morcovi mari şi 4 morcovi mici;
  • 1 sfeclă roşie medie;
  • 1 măr mare sau 2 mai mici. Toate acestea ar trebui cumpărate din piaţă.
  • Sucul de la o jumătate de lămâie sau lime previne oxidarea nutrienţilor prezenţi în aceste ingrediente.
  • O bucăţică de ghimbir, pentru aromatizare…

Se recomandă consumul acestui suc pe stomacul gol, cu o oră înainte de a lua micul dejun, având drept rol acordarea timpului necesar nutrienţilor pentru a fi absorbiţi prin intestinul subţire. Nu îl consumați cu adaos de zahăr; îl puteți dilua cu apă, dacă vi se pare prea consistent.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept