Home » Dieta cu usturoi

Dieta cu usturoi

scris de: Elena
Dieta cu usturoi

Dieta cu usturoi este recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății, utilizată cu precădere în tratarea bolilor precum cancer, diabet, boli de inimă.

Dieta cu usturoi a început să fie recomandată de către specialiști, care au constatat că aceasta duce și la pierderea kilogramelor.

Cum acționează dieta cu usturoi?

Usturoiul acționează ca un inhibitor al apetitului, deoarece oferă creierului semnale de sațietate atunci când este consumat. Prin urmare, o persoană ar fi mai puțin înclinată să mănânce mai mult.

Consumul de usturoi presupune stimularea sistemului nervos pentru eliberarea adrenalinei – crescând astfel metabolismul. Metabolismul ridicat poate ajuta, la rândul său, să se ardă calorii, iar astfel se pierde în greutate.

Dieta cu usturoi este utilă pentru pierderea în greutate, dar și pentru combaterea răcelii, de cele mai multe ori considerându-se ca un medicament.

Beneficiile dietei cu usturoi

Un beneficiu al dietei cu usturoi este că ajută la reglarea tensiunii arteriale a organismului. Așadar, dacă aveți hipertensiune arterială, usturoiul poate ajuta, deoarece o va scădea pe moment.

Usturoiul ajută la consolidarea apărării organismului împotriva alergiilor, la slăbirea plăcii de pe pereții arterelor; ajută la reglarea nivelului de zahar din sânge; și este cea mai bună alegere pentru uciderea și expulzarea paraziților, cum sunt viermii din corpul uman.

În plus față de toate aceste beneficii aduse sănătății, usturoiul este ambalat cu vitamine și substanțe nutritive. Unele dintre acestea includ proteine​​, potasiu, vitaminele A , B , B2 și C, calciu, zinc.

Un studiu publicat în „Nutrition Research and Practice” în iunie 2012, precizează că persoanele care au consumat acest aliment în dietă au pierdut în greutate și li s-a redus indicele de masa corporal.

Dezavantajul dietei cu usturoi

Este imperios necesar ca înainte de a începe dieta cu usturoi să consultăm un medic, deoarece consumul acestui aliment poate duce la unele complicații, poate interacționa cu anumite medicamente, cum sunt diluanții sângelui, pilulele contraceptive, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene și medicamentele pentru tuberculoză și virusul imunodeficienței umane.

Cel mai faimos chimic din usturoi este alicina, un compus cu conținut de sulf, care este cel mai concentrat în usturoiul proaspăt, și devine și mai puternic atunci când usturoiul este zdrobit sau mestecat; mirosul puternic poate deranja de multe ori.

Compușii sulfuroși din usturoiul metabolizat la sulfurii de alil metil, care sunt eliminați prin sudoare și respirație produc miros specific și respirație neplăcută (halenă).

Lunga istorie a dietei cu usturoi, ca un remediu popular, este un punct în favoarea curei, ea fiind, de asemenea, considerată și ca un mod de a elimina microbii din organism…

Dieta cu usturoi are capacitatea de a controla radicalii liberi și de a contracara coagularea sângelui. Usturoiul nu este numai util în anumite boli de sânge, dar poate ajuta și la prevenirea cancerului. În cazul în care acestea nu reprezintă destule motive pentru a consuma usturoi, persoana care ține această dietă trebuie să fie conștientă de faptul că această dietă de detoxifiere a organismului este, de asemenea, un posibil tratament pentru diverse afecțiuni, cum sunt piciorul de atlet, astm, infecții vaginale, diabet, răceli și candida.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept