Dieta Daneză este alegerea ideală atunci când dorim să pierdem câteva kilograme într-un timp foarte scurt, fiind presate de apropierea unui eveniment important.
Trebuie avut în vedere faptul că Dieta Daneză este o dietă strictă ce trebuie respectată ca la carte pentru a da rezultatele pe care le aşteptăm.
Cuprins:
Despre Dieta Daneză
Dieta Daneză durează 13 zile iar nutriţioniştii spun că se pot pierde între 8 şi 13 kilograme, datorită numărului foarte mic de calorii pe care organismul îl primește. Fiind foarte dificilă, trebuie cerut avizul medicului înainte de a o începe. Fiecare organism reacţionează izolat, de aceea rezultatele dietei pot varia de la o persoană la alta.
Dieta Daneză poate reprezenta startul spre un stil de viaţă sănătos, deoarece va permite organismului să se obișnuiască, în aproximativ două săptămâni, cu o nouă modalitate de a fi alimentat, cu mai puţine calorii şi cu mese care au loc la ore fixe.
Sfaturi de care trebuie să ţii cont
Dieta Daneză va trebui să fie susținută cu exerciţii fizice şi cu un consum regulat de lichide. Trebuie adus un aport de cel puţin 2,5 litri de apă pe zi, pentru ca organismul să se simtă hidratat şi a putea funcţiona la capacitate optimă. Alimentele vor reprezenta pentru organism doar o modalitate prin care acesta să supravieţuiască în limite normale, de aceea apa va juca un rol mult mai important ca până acum.
Exerciţiile fizice nu trebuie să lipsească din acest proces de slăbire. Nu este bine să optezi pentru un efort prea mare, deoarece vei ajunge să te simţi extenuată şi nu vei reuşi să te refaci continuând să urmezi această dietă. Opreşte-te asupra câtorva exerciţii care te vor ajuta să îţi remodelezi corpul şi organizează-te, construiește un program pe care să îl respecți în fiecare zi.
Pentru a te asigura că totul este în regulă, va fi nevoie să faci o vizită la medic. Trebuie să ştii dacă propriul organism îţi permite să urmezi această dietă, dacă nu suferi de anumite afecţiuni care se pot agrava în urma unui regim atât de strict.
Este necesar să te informezi corect cu privire la Dieta Daneză şi să nu sari nici una dintre zilele sale. Fiecare este pusă cu un rost, iar alimentele precizate te vor ajuta să îţi atingi obiectivul în doar 13 zile. Mesele vor avea loc mereu la aceeaşi oră. Micul dejun va fi mereu la ora 08:00, prânzul, la ora 13:00, iar cina, nu mai târziu de ora 18:00. Orele se vor respecta în fiecare zi din Dieta Daneză, deoarece astfel organismul va reuşi să se obișnuiască cu noul program şi să accelereze arderile în corp.
Meniul pentru cele 13 zile ale Dietei Daneze
Prima zi din Dieta Daneză
– micul dejun: acesta va consta într-o ceaşcă de cafea sau de ceai cu o jumătate de linguriţă de zahăr;
– prânzul: va fi alcătuit dintr-o salată din spanac şi roşii, cu două ouă pregătite la abur;
– cina: constă în 200 de grame de carne de curcan şi 200 de grame de salată cu ulei de cocos.
A doua zi
– micul dejun: va fi acelaşi ca în prima zi;
– prânzul: conţine 200 de grame de muşchi de vită şi un iaurt cu 1,5% grăsime;
– cina: va conţine aceleași alimente ca în ziua precedentă.
A treia zi din Dieta Daneză
– micul dejun: o ceaşcă de cafea sau de ceai fără zahăr;
– prânzul: va fi format dintr-un ou fiert tare, 200 de grame de şuncă slabă de pui şi din 175 de grame de salată de spanac;
– cina: o roşie şi un măr sau o portocală.
A patra zi
– micul dejun: o felie de pâine prăjită cu o ceaşcă de ceai neîndulcit;
– prânzul: 200 de ml de suc de grapefruit şi un iaurt cu 0% grăsime;
– cina: 1 morcov fiert şi 200 de grame de brânză slabă de vaci.
A cincea zi din Dieta Daneză
– micul dejun: format din doi morcovi fierţi;
– prânzul: va conţine 250 de grame de somon preparat la aburi, cu două roşii;
– cina: 200 de grame de carne de pui cu legume rădăcinoase fierte.
A şasea zi
– micul dejun: o felie de pâine prăjită cu o felie de şuncă de pui slabă;
– prânzul: un ou fiert tare şi un morcov ras;
– cina: 250 de grame de carne de vită şi o salată verde cu puţină zeamă de lămâie.
A şaptea zi din Dieta Daneză
– micul dejun: o ceaşcă de cafea fără zahăr;
– prânzul: un fruct la alegere dintre mere, kiwi sau portocale;
– cina: 200 de grame de carne de curcan şi o lingură de muştar.
A opta zi
– micul dejun: un fresh de portocale fără zahăr;
– prânzul: va fi compus doar din apă;
– cina: 150 de grame de carne de vită alături de o salată verde cu roşii şi ceapă.
A noua zi din Dieta Daneză
– micul dejun: o felie de pâine prăjită cu o felie de brânză slabă;
– prânzul: 200 de grame de muşchi de vită cu un castravete mic;
– cina: 250 de grame de şuncă de pui şi 125 de grame de iaurt cu 3% grăsime.
A zecea zi
– micul dejun: o felie de pâine prăjită cu un pahar de lapte cu 0% grăsime;
– prânzul: 100 de grame de muşchi file afumat şi un ou fiert;
– cina: 2 roşii şi o jumătate de castravete.
A unsprezecea zi din Dieta Daneză
– micul dejun: o ceaşcă de cafea sau o ceaşcă de ceai cu o jumătate de linguriţă de zahăr;
– prânzul: două linguri de brânză de vaci cu un ou fiert şi o roşie medie;
– cina: 200 de grame de iaurt natural 1,5% grăsime şi un morcov fiert.
A douăsprezecea zi din Dieta Daneză
– micul dejun: un iaurt mic;
– prânzul: 150 de grame de carne de vită cu un ardei roşu;
– cina: 250 de grame de sardine în suc de roşii, cu zeama de la o jumătate de lămâie.
A treisprezecea zi din Dieta Daneză
– micul dejun: o ceaşcă de ceai şi un măr verde;
– prânzul: 2 ouă fierte tari şi un cartof preparat la cuptor;
– cina: doar apă…