Home » Dieta grupelor sangvine – cea mai complexă dietă

Dieta grupelor sangvine – cea mai complexă dietă

scris de: Elena
Dieta grupelor sangvine

Dieta grupelor de sânge se bazează pe convingerea că persoanele cu anumite tipuri de sânge sunt mai predispuse la boli sau condiții de viață aparte; este susținută de către niște specialiști care sugerează că regimul de viață bazat pe grupa de sânge poate duce la prevenirea unor afecțiuni. Principiul de baza folosit în dieta grupelor sangvine consta în faptul că se pleacă de la premisa că atunci când mâncam, în organismul nostru se produce o reacție chimica între alimentele consumate și grupa de sânge, aceasta reacție fiind moștenită genetic, efectul fiind o modificare a celulelor din organism.

dieta-grupelor-sangvine

Care sunt alimentele permise în dieta grupelor sangvine?

Principalele caracteristici ale fiecărei grupe de sânge:

Tip O

Sunt acceptate proteinele de origine animală și exerciții fizice intense, cum ar fi jogging. Se va evita sau se va limita consumul de produse lactate și cereale. Dieta pentru grupa de sânge O implică consumul de multe proteine din carne sau fructe de mare.

Tip A

Pentru această grupă de sânge, cele mai indicate sunt dieta vegetariana și consumul de alimente proaspete, organice. Cei cu grupa de sânge A sunt cu un sistem imunitar mai sensibil, se vor evita cât mai mult posibil produsele rafinate, se îndreaptă atenția asupra produselor naturale. Sunt recomandate și lactatele, însă cu un conținut scăzut de grăsimi.

Tip B

Persoanele cu această grupă de sânge au un sistem imunitar puternic și sistem digestiv tolerant, astfel încât să poată mânca cele mai multe alimente. Aceste persoane tind să reziste la multe boli degenerative cronice grave și sunt mai potrivite să practice exerciții fizice, cum ar fi mersul cu bicicleta și înotul.

În dieta pentru grupa de sânge B se pot consuma lactate, legume verzi, carne slabă, fructe.

Tip AB

Grupa de sânge AB tinde să aibă cele mai puține probleme cu alergiile, în timp ce bolile de inima, cancerul, anemia reprezinta riscuri medicale pentru persoanele care au aceasta grupă de sânge.

În dieta de sânge pentru grupa AB se recomanda reducerea consumului de carne și consumul a cât mai multe legume.

Ce se recomandă în dieta grupelor sangvine?

Bineînțeles, ca orice dietă, dieta grupelor sangvine implică și unele restricții alimentare; în funcție de organismul fiecărei persoane, se recomandă, pentru toate tipurile de grupe de sânge, un stil de viață echilibrat.

Se va elimina, pe cât posibil, consumul de cartofi, cereale, pâine, paste, grăsimi.

Meniurile din dieta grupelor de sânge vor fi adaptate în funcție de grupa de sânge doar după consultul unui specialist…

Deși dieta grupelor sangvine este nouă și interesantă, nu se recomandă tuturor. În plus, ea nu se bazează pe argumente științifice solide, dieta restricționează sever alimentele pe care le puteți mânca. Acest lucru este dificil pentru satisfacerea nevoilor nutritive și este greu de urmat pe termen lung. Dacă sunteți în căutarea unei diete propice pierderii în greutate, se poate alege un plan de dietă sensibil, care este susținută de dovezi științifice și se potrivește cu personalitatea și stilul dumneavoastră de viață.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept