Dieta hipocalorica este, aparent, o dietă simplă: mănânci mai puţine calorii decât arzi. Această dietă stimulează modul sănătos de slăbire, ţinând cont de nevoile corpului şi ale metabolismului. Alimentaţia este împărtită în trei mese pe zi, plus una sau două gustări între mese, în funcţie de cât de mult vrei să slabeşti. Dieta hipocalorică este recomandată de mulţi nutriţionişti. Aceasta se poate pune în practică fie prin a spori activitatea fizică, fie prin a micşora numărul de calorii consumate zilnic.
Cuprins:
Ce este dieta hipocalorică?
Mesele dietelor hipocalorice trebuie să aiba indicele glicemic mic, poţi consuma alimente precum paste, orez, sau cartofi, acestea oferă senzaţia de saţietate, adică îţi vor ţine de foame până la urmatoarea masă. Legumele şi, în special, fructele sunt permise în cantităţi moderate. Fructele, deşi sunt sănătoase, conţin fructoză şi cresc apetitul. Fiecare masă principală trebuie să conţină carne, ouă, lactate, soia sau ciuperci. Însă, trebuie să acordați atenție în privința lactatelor: evitați cașcavalul și brânza topită; le puteți înlocui cu laptele şi brânzeturile care au un conţinut scăzut de grăsimi.
Scapă de patru kilograme în șapte zile cu ajutorul dietei hipocalorice
- Luni
Mic dejun– 100 ml de lapte degresat, o cafea îndulcită cu zaharină, o felie de pâine prăjită cu marmeladă light, 150 ml de fresh de portocale
Prânz- o porţie de supă de legume, 200 de grame cu peşte la grătar, cartofi natur, iar la desert poţi consuma un mar copt la cuptor
Cină- 100 de grame de salată de vinete, dar fără maioneză, două roşii, o felii de pâine integrală şi 100 de grame de iaurt degresat
- Marţi
Mic dejun– 100 ml de lapte degresat, o cafea îndulcită cu zaharină şi un kiwi
Prânz- piept de curcan la grătar, o salată din doi ardei copţi şi o felie de pâine integrală
Cină- 150 de grame de legume fierte, o felie de pâine integrală şi iaurt degresat
- Miercuri
Mic dejun– 100 ml de lapte degresat, o cafea îndulcită cu zaharină şi 50 de grame de cereale
Prânz- 200 g de mazăre gătită, brânză telemea şi două roşii
Cină- 200 g de brocolii fiert şi 150 g de peşte la grătar
- Joi
Mic dejun– 100 ml de lapte degresat, o cafea îndulcită cu zaharină şi 50 g de cereale
Prânz- două pulpe de pui la grătar şi o salată de roşii
Cină- 200 g de peşte la grătar şi 100 g cartofi natur
- Vineri
Mic dejun– 100 ml de lapte degresat, o cafea îndulcită cu zaharină şi o felie de pâine prăjită cu marmeladă light
Prânz- 300 g de morcovi şi fasole verde, 200 g de piept de pui şi o salată de roşii
Cină- 200 g de peşte la grătar şi 100 g cartofi natur
- Sâmbătă
Mic dejun– 100 ml de lapte degresat, o cafea îndulcită cu zaharină, 50 g de cereale şi un fresh de portocale
Prânz- piept de curcan la gratar şi o salată din două roşii, un castravete şi ceapă verde
Cină- 200 g de peşte la grătar şi 150g de legume fierte în abur
- Duminică
Mic dejun– 100 ml de lapte degresat, o cafea îndulcită cu zaharină şi o felie de pâine integrală cu marmeladă light
Prânz- 150 g de piept de pui la grătar, 200 g de ciuperci la grătar şi 200 g de salată de roşii
Cină- 200 g de paste integrale cu sos de roşii şi 100 ml iaurt degresat.
Între micul dejun şi prânz poţi consuma un fruct. În toate cele șapte zile este necesar să faci cât mai mult sport.
Șapte principii ale dietei
- Respectă cele trei mese pe zi şi orele lor. Încearcă să laşi cinci ore între prânz şi cină şi trei ore între ultima masă şi ora de culcare.
- Renunţă la uleiul de gătit, cu excepţia a două-trei linguriţe crude pe care le vei folosi la salate. Cel mai simplu este să găteşti mâncarea la cuptor sau la aburi, condimentată cu cât mai multe ierburi aromate.
- Limitează consumul de fructe. Fructele conţin fructoză şi cresc apetitul.
- Prepară legumele cât mai simplu şi nu te feri de ciorbe şi supe.
- Renunţă la produsele de panificaţie şi patiserie.
- Elimină la covrigei sau chipsuri…
Renuntă la mancărurile de tip fast food, la maioneze şi tocături.