Iuliana Luciu a reuşit să slabească în zece zile nu mai puţin de cinci kilograme urmând un regim adoptat şi de yoghini. Dieta Ohsawa este cunoscută pentru efectele de purificare şi solarizare, dar şi pentru stricteţea regimului. Iuliana Luciu declară că a introdus însă în mijlocul regimului, timp de trei zile, legume şi fructe observând după aceea că a reuşit să slăbească cinci kilograme în zece zile.
Ce înseamnă dieta urmată de Iuliana Luciu?
Dieta Ohsawa adoptată şi de Iuliana are scop purificator; vedete precum Madonna sau Gwyneth Paltrow au adoptat regimul pentru a-şi prelungi viaţa, iar cercetătorii susţin că este recomandată şi persoanelor cu cancer, hepatită sau diabet. Mai multe persoane care au încercat dieta susţin că tenul lor a devenit mai fin, au devenit mai energice, iar analizele au ieşit mult mai bune.
Timp de zece zile, cât durează regimul, nu ai voie să consumi nimic altceva decât cereale precum grâu, orez, hrişcă sau mei, în orice cantitate şi sub orice formă, apă şi sare.
Ce recomandă Iuliana?
Ziua 1: grâu, hrişcă şi mei copt
Grâul spălat foarte bine se aşază în strat subţire în tigaie, se pune la foc ridicat şi se amestecă până cănd boabele încep să plesnească. Boabele de mei şi hriscă se prăjesc în acelaşi mod, numai că acestea nu trebuie umezite înainte de a fi puse pe foc; se presară, în schimb, sare umezită.
Ziua 2: turtiţe de grâu
Din grâul măcinat foarte fin, apă şi sare, se face o cocă elastică, nici prea moale, nici prea tare. Coca se lasă două ore, timp în care glutenul începe să facă priză, apoi se fac turtiţe şi se pun la copt într-o tigaie fără ulei sau la cuptorul încins. Dacă vrei să faci turtiţele în tigaie, ai grijă să fie mai subţiri pentru ca focul să le pătrundă. Poţi proceda astfel şi cu făina de hrişcă sau mei, iar dacă doreşti, le poţi combina.
Ziua 3: supă de orez cu găluşte de grâu
Găluştele se fac dintr-o cantitate mică de făină de grâu se face o cocă mai moale decât cea de turtiţe, apoi se lasă să stea 15 minute. După aceea, găluştele se pun la fiert timp de zece minute, după care se adaugă orezul şi se mai fierbe 15 minute. Poţi înlocui orezul cu hrişca.
Ziua 4: supă de tăiţei de hrişcă
Tăiţeii de hrişcă se prepară cu apă şi sare şi se întind precum tăiţeii tradiţionali. După ce s-au uscat, pune tăiţeii într-o oală cu apă timp de 10-15 minute. Opţional, poţi adăuga orez.
Ziua 5: terci de grâu şi orez
În apa clocotită se adugă faină de orez şi grâu până capătă o consistența unei mămăligi moi. Compoziţia se fierbe timp de 20-30 de minute.
Ziua 6: terci de hrişcă
Făina de hrişcă se toarnă peste apa clocotită cu sare şi se lasă 10-15 minute la umflat.
Ziua 7: cremă de orez
Amestecă patru linguri de făină de orez prăjit cu trei linguri de apă, apoi fierbe compoziţia timp de 25 de minute, iar dacă e nevoie, mai adaugă apă. Se sărează după gust.
Ziua 8: orez fiert cu făină de grâu
Orezul se fierbe impreună cu făina de grâu, hrişca şi meiul copt.
Ziua 9: Grâu fiert
După ce grâul a fiert timp de zece minute, adaugă faina de orez copt.
Ziua 10: hrişcă înmuiată
Hrişca se lasă la înmuiat în apă rece timp de o oră…
În decursul celor zece zile, trebuie să bei cel puţin doi litri de apă plată pe zi; opţional, poţi bea sucuri de fructe naturale, lapte de soia sau lapte degresat sau legume şi fructe cu un conţinut crescut de apă.