Home » Dieta japoneză: slăbeşti 5 kilograme în 5 zile

Dieta japoneză: slăbeşti 5 kilograme în 5 zile

scris de: Elena
dieta japoneza

Dieta japoneză provine din ţara care îi poartă numele şi se bazează pe consumul de legume, fructe, orez şi peşte, masa de bază a locuitorilor din acea zonă.

Principiile pe care se bazează dieta japoneză sunt simple, este vorba de combinațiile pe care le facem între alimente, de mărimea porțiilor consumate şi de modul în care mâncăm.

Cu dieta japoneză se pot pierde până la cinci kilograme în cinci zile, fără a fi necesar un efort prea mare sau costuri considerabile.

Care sunt beneficiile dietei japoneze?

Japonezii se remarcă printr-o longevitate foarte mare, datorită alimentației pe care o au şi meselor regulate şi bine puse la punct. Media de viaţă a acestui popor este de 80 de ani, depășind oricare altă ţară de pe globul pământesc. De asemenea, aceştia sunt feriţi de bolile care apar odată cu înaintarea în vârstă, de afecţiunile cardiace sau de alte probleme specifice bătrâneții.

Prin dieta japoneză putem scădea riscul apariţiei obezității, pentru că sunt eliminate din alimentaţie mesele grase şi nesănătoase.

Printre beneficiile aduse de urmarea dietei japoneze se numără faptul că organismul se va bucura de toate substanţele folositoare din alimente, prin combinarea lor într-un mod eficient şi inteligent. Preparatele sunt sărace în calorii şi în grăsimi nesănătoase, contribuie la întărirea sistemului imunitar, luptând alături de acesta.

Un alt atu de care putem beneficia mulțumită acestei cure de slăbire este obișnuirea stomacului cu porţii mici de alimente, ajungând să consumăm doar cantităţi necesare organismului pentru o bună funcţionare. În niciun caz nu va fi vorba despre înfometare, ci despre porţii pe măsura nevoilor fiecăruia.

Dieta japoneză se concentrează foarte mult şi pe aspectul mâncărurilor. Acestea trebuie să arate mai deosebit, pentru a stimula creierul şi  a-l face să privească fiecare masă ca pe un răsfăț culinar.

Vom învăţa în urma acestei cure de slăbire să mâncăm încet, să mestecăm alimentele cu grijă, pentru a putea realiza care este momentul în care trebuie să ne oprim şi să nu supraîncărcăm organismul. De aceea, sistemul digestiv nu va fi forțat să lucreze din greu, metabolismul va fi accelerat, iar problemele legate tranzitul intestinal vor fi un subiect de domeniul trecutului.

Dieta japoneză se remarcă printr-un consum cu 30% mai puţine calorii faţă de celelalte diete cunoscute. Acest lucru va determina scăderea colesterolului, va veni în sprijinul celor care au probleme cu acest parametru şi va împiedica apariţia bolilor de inimă. Nu este de speriat acest procent, deoarece renunțarea la calorii va fi suplinită de alte alimente care vor oferi o senzaţie continuă de saţietate.

Prin dieta japoneză vom învăţa să fim mai atenţi la nevoile propriului organism. De fiecare dată când simţim nevoia de a mânca dulciuri, ciocolată, prăjituri sau produse de patiserie, vom oferi corpului nostru un fruct sau o salată de legume şi vom realiza astfel că există aşa-numitele „pofte-fantomă” ce determină îngrășarea şi un stil de viaţă mai puţin sănătos.

În urma acestei diete, vom ajunge să mâncăm în medie o sută de calorii pe zi, ceea ce va conduce spre eliminarea ţesutului adipos şi spre o remodelare corporală eficientă şi de durată.

Care este alimentul de bază în dieta japoneză şi ce se poate consuma?

Atunci când vorbim de japonezi, gândul ni se duce inevitabil la orez. Acesta va fi alimentul secret din dieta japoneză care va constitui baza meselor pe care le vom pregăti. Această cereală poate fi consumată în orice moment al zilei, dar în cantităţi mici, atât cât are nevoie organismul nostru.

Orezul se remarcă printr-un conţinut important de carbohidraţi complecşi, are foarte puţine calorii şi ne ajută să ne săturăm imediat după ce l-am consumat, excluzând posibilitatea depunerii unor straturi suplimentare de țesut adipos.

Acesta va trebui gătit fără alte ingrediente grase, cum ar fi uleiul, untul sau margarina, ci se va prepara prin fierbere cu puţină sare. Chiar dacă pare un preparat sec, după ce îl veţi încerca vă veţi îndrăgosti de acest gust aparte şi delicios.

Alături de orez, se vor consuma la fiecare masă legume. De asemenea, ele nu trebuie pregătite în ulei prăjit, ci vor fi preparate la abur sau pe grill, fără condimente sau alte adaosuri. Se poate opta pentru ardei gras, varză, morcovi, roşii, ceapă, castraveţi, dovlecei, salată verde, spanac sau ciuperci. Acestea nu necesită o perioadă de prelucrare prea mare, pentru a nu pierde din proprietățile pe care le au şi pe care le aduc întregului organism.

Pentru sursa de proteine, în dieta japoneză vom mânca soia. Aceasta înlocuiește cu uşurinţă carnea, fiindcă nu conţine grăsimi rele. Această legumă poate fi pregătită în foarte multe feluri care nu ne vor face să ne plictisim de ea.

Carnea roşie este interzisă pentru consum. În schimb, o putem înlocui cu peşte din belşug. Acesta este un aliment bogat în acizi grași esenţiali, cum ar fi Omega-3 şi Omega-6. Ajută la menţinerea sănătăţii inimii, a creierului şi contribuie la fluiditatea sângelui. Uleiul de peşte este, de asemenea, indicat pentru a fi consumat.

Cum vom ţine dieta japoneză?

  1. Micul dejun este important pentru japonezi şi indicat ar fi să le urmăm exemplul. Întotdeauna se va servi la micul dejun ceai neîndulcit. Pe lângă acesta, vom putea opta pentru fructe, legume şi, de ce nu, chiar peşte.
  2. Orezul va putea fi consumat la orice oră din zi. Acest lucru nu înseamnă că putem abuza, ci trebuie să mâncăm ori de câte ori ne este foame, până vom reuşi să ne satisfacem pofta.
  3. De asemenea, nu se va mânca după ora 20:00. Este indicat ca ultima masă să fie formată tot din orez, deoarece acesta nu cade greu la stomac, nu îl va încărca, iar somnul nostru nu va fi afectat şi ne vom putea trezi mai odihniţi.
  4. Dieta japoneză este un stil de viaţă pe care ar fi indicat să îl copiem de la locuitorii din această ţară, să învățăm de la ei cum să ne programăm mesele şi cum să ne educăm organismul pentru a trăi cât mai mult şi a ne feri de afecţiunile care apar în urma unui mod de a trăi mai puţin sănătos…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept