Home » Dieta Keto: dieta cu cele mai multe rezultate

Dieta Keto: dieta cu cele mai multe rezultate

scris de: Elena
dieta Keto

Dieta Keto se bazeaza in mare parte pe asimilarea grasimilor, pentru a oferi energie, de aceea este bine sa gasim si sa alegem ce se potriveste cel mai bine sistemului nostru digestiv. Organismul are nevoie si de grasimi, care sunt foarte importante, insa pot deveni periculoase daca le consumam pe cele nepotrivite. Daca doriti sa existe un echilibru intre acizii grasi Omega–3 si Omega–6, atunci mancati, de exemplu: somon salbatic, pastrav, crustacee. Daca nu va place sa mancati peste, atunci luati suplimente speciale cu ulei de peste. Evitati grasimile hidrogenate precum margarina, care nu se asimileaza cum trebuie.

Dieta Keto a fost creata de Dr. Russell Wilder la Clinica Mayo, in anul 1924. Cu toate ca este foarte eficienta in tratamentul contra epilepsiei, s-a demodat odata cu aparitia medicamentelor moderne din 1940. Persoanele din zilele noastre redescopera beneficiile aduse de aceasta cura, pe care vi le prezentam in cele ce urmeaza.

Dieta Keto are capacitatea de a ne invata organismul sa priveasca grasimile depuse in corp ca singura sursa de energie, actionand asupra lor si ajutand la eliminarea kilogramelor nedorite.
Dieta Keto cuprinde doua etape simple, care sunt usor de respectat. Alimentatia este destul de diversificata, deci nu va trebui sa apelam la infometare, ci doar sa respectam orele la care trebuie luate mesele si numarul de calorii permis in fiecare faza.

Puteti adapta dieta Keto in functie de necesitatile dvs. De exemplu, daca este nevoie sa aveti mai putine grasimi in alimentatie, eliminati sunca; daca trebuie sa mancati cu mai putini carbohidrati, reduceti cantitatea de ceapa si usturoi. Cantitatea ideala de proteine in timpul curei este de 0,95 g per masa corporala fara grasime. Motivul pentru care trebuie sa mancam multe proteine in aceasta perioada este ca sa mentinem muschii la fel de fermi, altfel riscam sa isi piarda din calitate. Asadar, daca vom asimila proteinele necesare, vom avea suficiente pentru a putea face exercitii si a castiga masa musculara (daca suntem pe surplus caloric) sau o vom mentine fara grasimi (daca suntem pe deficit caloric), dupa caz.

dieta keto

Ce este dieta Keto?

Dieta Keto ajuta la reorganizarea metabolismului nostru, facand in asa fel incat grasimile sa fie topite si sa reprezinte principala sursa de energie pe care organismul de poate baza. Acesta va actiona pana cand va reusi sa elimine straturile de lipide depuse. Intreg procesul din dieta Keto este o modalitate prin care reusim sa ne educam activitatea interioara, transformandu-se intr-un stil de viata.

Dieta Keto se bazeaza pe un consum zilnic de 70% grasimi sanatoase, naturale, 25% alimente care contin proteine si 5% alimente bazate pe un continut de glucide.

Fazele Dietei Keto

Dieta Keto cuprinde doua etape mari:

  • faza de atac, reprezinta partea de inceput din dieta Keto, care va dura trei saptamani si se bazeaza pe respectarea a patru mese pe zi. Este de preferat ca acestea sa fie mereu la ore fixe, ce vor fi aceleasi de fiecare data. Orele indicate sunt: 09:00, 11:00, 14:30 si 17:00. Numarul de calorii consumate in aceasta perioada nu trebuie sa depaseasca 1.700.
  • faza de mentinere din dieta Keto va avea o durata pe care o alegem noi, in functie de numarul de kilograme pe care vrem sa le eliminam si de greutatea la care dorim sa ajungem. Aceasta perioada nu trebuie sa depaseasca doua luni, pentru a nu crea un dezechilibru in organism. In aceasta etapa va continua respectarea orelor precizate mai sus, dar va avea loc o crestere a numarului de calorii consumate intr-o zi, care va ajunge pana la 2.200. De asemenea, putem include o felie de paine pe zi, nu mai mult!

Iata ce este permis sa mancati pe durata in care urmati dieta Keto:

Dieta Keto reprezinta o modalitate de pierdere in greutate care ne permite sa avem o alimentatie diversificata, sa nu ne plictisim si sa reusim sa o ducem la bun sfarsit. Alimentele permise in dieta Keto sunt urmatoarele:

Proteine (este de preferat sa optati pentru cele din surse organice sau de ferma): peste (somn, cod, cambula, macrou, mahi-mahi, somon, pastrav, ton), crustacee (scoici, stridii, homari, crabi, scoici, midii, calmari); oua (le puteti prepara in diverse modalitati, de exemplu prajite, fierte, omleta); carne (de vita, miel porc, pui).

Legume: in dieta Keto se recomanda legumele cu frunze, slabe in carbohidrati.

Produse lactate organice si de tipul raw, dietetice sau cu nivel scazut de grasimi (smantana, branza si cascaval: Cheddar, Mozzarella, Mascarpone, crema de branza, branza cottage etc.).

Nuci si seminte prajite, in cantitati mici: nuci Macadamia, nuci obisnuite, migdale, nuci caju, fistic (evitati arahidele, care, de fapt, sunt incluse in categoria leguminoaselor).

Bauturi: dieta Keto are un efect diuretic natural, asadar deshidratarea este des intalnita; va fi nevoie sa beti multa apa, dar este permis sa beti si cafea, ceai din plante (fara indulcitori) si bauturi dietetice (in cantitate redusa).

Dulciurile sunt interzise in dieta Keto; in cazul in care nu va puteti abtine, puteti folosi indulcitori artificiali lichizi.

Condimente si arome in cantitati foarte mici: sare de mare, piper negru, busuioc, ardei rosu, pudra de chilli, coriandru, scortisoara, chimion, oregano, patrunjel, rozmarin, salvie, cimbru.

Alimentele bogate in uleiuri si grasimi care sunt permise in dieta Keto sunt urmatoarele: avocado, seu de vita, unt, grasime de pui, untura, nuci Macadamia, maioneza slaba in carbohidrati, ulei de masline, ulei de cocos, unt de cocos, unt de arahide. Pe multe le puteti folosi in sosuri, dressing-uri sau topping-uri.

– lactatele grase sau slabe, iaurtul, smantana, telemeaua, cascavalul sau branza de vaci sunt permise in dieta Keto.
– carnea de orice fel, putand opta pentru carne de pui, de porc, miel, vita sau rata. Sunt permise in acelasi timp si fructele de mare sau pestele.
– ouale nu vor lipsi din dieta Keto.
– daca dorim sa ne racorim cu un fruct in timp ce urmam dieta Keto, putem opta pentru mere, citrice, ananas, fructe de padure, pere sau pentru lamai, cu ajutorul carora putem face o limonada delicioasa.
– semintele si nucile vor intra in meniul nostru, avand posibilitatea sa alegem dintre caju, alune de padure, migdale, seminte de in, de susan sau de floarea-soarelui.
– legumele nu vor lipsi din alcatuirea meselor noastre, iar cele mai indicate sun salata verde (laptuca) si spanacul, castravetii, morcovii, rosiile si broccoli-ul, precum si legumele radacinoase.
– atunci cand gatim, este permisa utilizarea condimentelor si mirodeniilor precum chilli, oregano, busuioc, patrunjel, marar, leustean, chiar si putin praf de usturoi.
– se pot consuma fara restrictie ceai si cafea, existand conditia de a nu fi indulcite in niciun fel.
– este indicat un consum regulat de apa, pentru a ajuta organismul sa se hidrateze si sa nu se simta obosit.

Nu aveti voie: condimente cu carbohidrati (de exemplu pudra de ceapa si de usturoi), majoritatea fructelor, deoarece contin mult zahar, produsele pe baza de rosii, ardei.
Sunt interzise anumite medicamente, asadar este bine sa cereti parerea medicului inainte de a incepe aceasta cura.

Meniul pentru sapte zile din dieta Keto:

ZIUA 1
Mic dejun: 2 oua prajite cu 2 felii de sunca
Pranz: salata verde cu sunca si branza data pe razatoare
Cina: cotlete de porc cu condimente orientale si verdeturi prajite in aburi

ZIUA 2
Mic dejun: omleta de oua cu arpagic
Pranz: 2 crenvursti cu salata verde (laptuca)
Cina: muschi de vita in aburi sau spanac raw

ZIUA 3
Mic dejun: omleta cu sunca si branza
Pranz: 2 pateuri cu branza si sunca
Cina: friptura de stomac de porc cu branza si conopida

ZIUA 4
Mic dejun: somon afumat cu crema de branza
Pranz: salata verde cu maioneza de oua
Cina: friptura de pui (cu piele) si broccoli

ZIUA 5
Mic dejun: clatite slabe in carbohidrati, cu sirop de artar
Pranz: felii de salam si Mozzarella
Cina: costite si legume verzi preparate in aburi, cu ardei iute

ZIUA 6
Mic dejun: omleta de oua cu carnati
Pranz: muschi de vita fript cu condimente si frunze de laptuci
Cina: pulpa de curcan cu varza Bruxelles

ZIUA 7
Mic dejun: oua – ochiuri cu spanac si branza topita
Pranz: aripioare de pui bine prajite si frunze de laptuci
Cina: ton la gratar cu legume verzi

Exemple de gustari permise in dieta Keto:

–    o portie mica de migdale
–    jumari crocante
–    cuburi de branza
–    batoane dietetice
–    tulpini de telina Apio cu branza cremoasa
–    oua fierte tari

Alimentele interzise in Dieta Keto

Pentru obtinerea unor rezultate maxime si fara a ingreuna procesul slabirii, trebuie avute in vedere alimentele de care este bine sa ne ferim.

Principalul dusman al Dietei Keto este zaharul. Acesta va trebui eliminat total din alimentatie, deoarece nu va face altceva decat sa determine depunerea de grasime si sa stopeze intreg procesul. Nu sunt permise bauturile energizante, sucurile carbogazoase, ciocolata, prajiturile sau alte alimente dulci.
De asemenea, produsele de panificatie nu au voie sa se regaseasca printre mesele noastre. Vom exclude painea, cerealele, orezul si pastele.

Amidonul nu este indicat, de aceea vom evita consumul de cartofi simpli sau dulci.
Margarina si grasimile fac foarte mult rau organismului, in general, de aceea nu au ce cauta in dieta Keto.
Fructele precum bananele, strugurii, avocado-urile sau mango-urile vor fi eliminate, precum si bauturile alcoolice care determina un metabolism lent, incetinind pierderea grasimilor.

Care sunt beneficiile Dietei Keto?

Dieta Keto se remarca, in primul rand, printr-o alimentatie diversificata, care nu determina infometarea, spre deosebire de alte diete. Este o modalitate sanatoasa prin care se pot elimina kilogramele depuse in timp, chiar si cele care par imposibil de pierdut.

Datorita alimentelor permise, va avea loc o scadere a apetitului si ne vom invata sa avem mese mai mici, care sa nu ne mareasca stomacul si sa simtim nevoia de a manca foarte mult.

Corpul nostru va deborda de energie, se va simti tot timpul fresh si gata de actiune. Nu vom mai experimenta stari prelungite de oboseala, pentru ca ne vom simti usori si hraniti.

Atunci cand este combinata cu antrenamente fizice, dieta Keto ajuta la cresterea masei musculare, intarind muschii si intervenind in eventualele afectiuni ale sistemului locomotor.

Datorita faptului ca sunt eliminate alimentele nocive, are loc o scadere a colesterolului rau. Astfel vasele de sange vor fi protejate de grasimile care se pot depune in peretii lor, iar riscul de hipertensiune arteriala si de boli cardiovasculare va scadea considerabil.

Dieta Keto ajuta intreg organismul sa se simta revigorat, de aceea pielea va deveni mai stralucitoare si mai fina la atingere.
Pentru ca zaharul este eliminat din corp, aceasta dieta va interveni in prevenirea aparitiei diabetului zaharat sau va fi o varianta excelenta pentru cei care sufera de aceasta afectiune.

Prin insusirea acestei dietei vom reusi sa ne crestem capacitatea de concentrare si sa avem o stare de spirit mai buna.
Dieta Keto va trebui combinata cu exercitii fizice, pentru a spori arderea grasimilor si a obtine la final un corp tonifiat si zvelt. Trebuie respectate mesele in fiecare zi si, de asemenea, trebuie calculat cu atentie numarul de calorii, pentru a nu depasi indicatiile precizate…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept