Home » Dieta lui Piedone – un regim hipercaloric şi hiperproteic

Dieta lui Piedone – un regim hipercaloric şi hiperproteic

scris de: Elena

Dieta lui Piedone a devenit tot mai mediatizată, având în vedere că primarul sectorului 4 a slăbit mai mult de 60 de kilograme şi va mai continua. Ambiţios, cu o voinţă de fier, Piedone pare că vrea să renunţe la sloganul “Un primar pe măsură”.

Având probleme de sănătate, Piedone a mers la un nutriţionist căruia i-a expus marea sa problemă, şi anume că este un gurmand. Astfel, specialistul în alimentație i-a spus că poate continua să mănânce cât vrea in cadrul a cinci mese pe parcursul unei zile, însă fără a asocia alimentele, şi nu mai târziu de ora 19:00. Au fost excluse prăjelile, dulciurile, alcoolul, precum şi fructele şi legumele de culoare roşie. Dieta lui Piedone înseamnă un regim hipercaloric şi hiperproteic. Cartofii prăji şi pâinea sunt excluse. De asemenea, consumul de apă înseamnă minimum 2,5 litri apă plată pe zi.

Ce trebuie sa mancam in Dieta lui Piedone:

–    Mic dejun, ora 8:00: 4 ouă fierte sau omletă cu ouă de prepeliţă şi şuncă prăjită fără ulei;
–    Prima gustare, ora 10:00: piept de pui la grătar sau fiert;
–    Prânz, ora 12:00: piept de pui la grătar, ciuperci la grătar sau legume proaspete la grătar;
–    A doua gustare, ora 16:00: 4 iaurturi degresate sau pulpă de vită la grătar ori fiartă;
–    Cina, ora 18:00 ori maximum 19:00: grătar cu garnitură de legume, iaurt slab sau brânză de vaci cu legume.

Dieta lui Piedone nu este o dietă minune, ci una special gândită punând accentul pe un regim cu foarte puţini carbohidraţi şi principii de combinare a alimentelor.

Dieta lui Piedone împărțită în săptămâni

–    Săptămâna 1 – Săptămâna 2: doar carne fiartă, la grătar sau la cuptor în cantitate nelimitată, ori peşte preparat în aceleași moduri.
–    Săptămâna 3 – Săptămâna 4: carne preparată în aceleași moduri, fără limită, însoțită de legume.
–    Săptămâna 5 – Săptămâna 6: pe lângă carne şi legume, se introduce în meniu şi iaurtul degresat.

Acestea sunt variante ale dietei pentru supraponderali. O dată pe săptămână se pot mânca fructe de sezon. Apa plată se poate consuma cu lămâie, 15 minute minimum înainte sau după mese, dar niciodată în timpul mesei.

Pentru dieta lui Piedone trebuie respectate cele cinci mese ale zilei, luate la ore fixe, să nu se treacă de ora 19:00 şi să nu existe consum de prăjeli, pâine, sucuri, alcool sau dulciuri!

Recomandări

Dacă ai mari probleme cu greutatea din cauză că eşti prea pofticioasă şi nu te poţi abţine de la niciun fel de mâncare, atunci Dieta lui Piedone e una care ţi se recomandă, având în vedere că nu pune deloc în pericol sănătatea organismului. Cu toate acestea, sfatul unui nutriţionist este obligatoriu, deoarece faptul că doreşti să scapi de foarte multe kilograme necesită o supraveghere atentă din partea acestuia.

Nu este obligatoriu ca această dietă să dea rezultate tuturor persoanelor supraponderale, pentru că nu toţi avem acelaşi tip de metabolism. Cel al lui Piedone este un metabolism proteic…

Consumul mare de apă plată este şi el obligatoriu, pentru că ajută la detoxifiere şi la punerea în funcţiune a tuturor proceselor metabolice. De asemenea, pe cât posibil, trebuie introdusă mişcarea în programul zilnic. Cel mai mult se recomandă exerciţiile cardio.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept