Home » Dieta minune da rezultate! Anca Bejan a slabit 60 kg

Dieta minune da rezultate! Anca Bejan a slabit 60 kg

scris de: Elena
dieta minune

Dieta minune este  o opţiune ideală pentru femeile care vor să slăbească în timp, să nu grăbească acest proces şi să aibă rezultate care se vor menţine odată cu trecerea timpului.

Dieta minune durează 12 săptămâni, timp în care corpul nostru trece printr-un proces de remodelare, organismul învaţă să consume din grăsimile depuse în corp, iar mâncarea sănătoasă devine un stil de viaţă.

Ce presupune dieta minune?

Dieta minune se bazează pe un consum de alimente sărac în calorii, pe gătirea unor preparate care să nu conţină ulei sau zahăr şi pe o alimentaţie sănătoasă.

Principalul ingredient de care avem nevoie în această dietă este răbdarea. Ea va fi sprijinită de rezultatele care vor apărea încă din prima săptămână. Astfel, în primele șapte zile putem slăbi până la patru kilograme.

Dieta minune este printre puținele diete care nu se bazează pe înfometare. În această cură de slăbire se poate mânca oricât, la orice oră. Important este să se respecte regulile impuse şi alimentele permise.

Alimentele care sunt permise în dieta minune

Pentru ca acest proces miraculos de remodelare corporală să dea roade, trebuie să ne axăm pe alimentele permise, să nu trişăm şi să încercăm să pregătim cele mai gustoase preparate.

  • Legumele reprezintă baza acestei diete minune. Nu este permis să treacă vreo zi în care să nu consumăm măcar două legume diferite. Acestea, prin fibrele pe care le conţin, ajută la accelerarea metabolismului şi la un tranzit intestinal foarte bun. Fibrele sunt şi o sursă deosebit de importantă de vitamine, ce au rolul de a întări corpul şi de a lupta împotriva afecţiunilor care pot apărea din diferite motive. Este indicat ca legumele să fie consumate în stare crudă în dieta minune, pentru a nu-şi pierde din proprietăţi. Este cunoscut faptul că prin preparare termică, unele substanţe nutritive sunt distruse şi nu mai pot fi absorbite de către organismul uman. Singura legumă care nu îşi pierde proprietățile prin preparare este varza. De aceea se poate opta pentru supă de varză, care accelerează arderea grăsimilor şi care are un gust delicios.
  • Fructele sunt indicate pentru consum în dieta minune, deoarece şi acestea furnizează  cantitate foarte mare de vitamine organismului nostru. Totodată, fructele vor reprezenta sursa naturală de zahăr ce va fi de ajuns pentru a satisface nevoile organismului şi a potoli o eventuală poftă de prăjituri sau de ciocolată în dieta minune. Putem opta pentru fructe precum mere verzi sau galbene, portocale, kiwi, căpşuni, cireşe, fructe de pădure, mure, zmeură, gutui, pere, grepfrut, caise, zarzăre, nectarine, piersici. O dată pe săptămână se poate consuma o banană sau o jumătate de avocado, precum şi câteva bobiţe de struguri.
  • Carnea reprezintă o sursă importantă de proteine în dieta minune, ce ajută la întărirea sistemului imunitar, la dezvoltarea musculaturii şi la transportul diferiților compuşi din corpul nostru. Acest aliment este permis în dieta minune, putând fi pregătit pe grill, la cuptor sau la abur. Sub nicio formă nu este permis consumul de carne prăjită, tocată sau în amestec cu alte alimente. Carnea trebuie să fie consumată în stare brută. Se poate opta pentru piept de pui, care este cel mai indicat în această cură de slăbire, pentru carne de curcan, de vită sau pentru muşchi de porc. Peștele este permis pentru consum în dieta minune, preparat, de asemenea, fără a utiliza uleiul. Fructele de mare pot intra şi ele în meniul nostru zilnic din dieta minune, dar fără a exagera cu porţiile.
  • Nucile şi seminţele se vor consuma o dată la cinci sau șase zile. Sunt permise alunele crude, neprăjite şi nesărate, alunele de pădure, migdalele sau fisticul. Semințele de floarea-soarelui, de dovleac, de in sau de susan pot fi folosite în salate.
  • O dată pe lună se va putea consuma orez sau cartofi, la alegere, niciodată împreună şi niciodată în combinaţie cu carnea. Acestea pot fi mâncate cu o salată alături.
  • Se poate folosi ulei de orice fel, de floarea-soarelui, de măsline, de cocos, doar pentru a prepara salatele. Sunt permise maximum două linguri de ulei pentru fiecare bol de salată. Uleiul nu va fi folosit pentru a prăji alimentele pe care dorim să le consumăm.
  • Este permis consumul de sucuri carbogazoase care au 0% zahăr. De asemenea, se pot mesteca gume sau bomboane care au eticheta „fără zahăr”.

Ce alimente interzice dieta minune?

Dieta minune interzice orice fel de aliment care conţine zahărul. Acest compus trebuie eliminat în totalitate din alimentaţie. Cantitățile de care organismul are nevoie le va procura singur din consumul de fructe.

Dieta minune interzice orice fel de preparat care presupune o gătire prin prăjire.

Dieta minune interzice consumul de pâine şi de produse de panificație. Trebuie spus adio dulciurilor, ciocolatei, prăjiturilor și altor preparate pe care înainte le preferam cu desăvârșire.

Dieta minune interzice consumul de alcool. Combinația de alimente permise nu trebuie să fie deranjată de nicio picătură de alcool, deoarece întreg procesul va fi dat peste cap şi va trebui să o luăm de la capăt.

Care sunt regulile dietei minune?

Pentru a reuşi să reziști trei luni cu dieta minune trebuie să ai o ambiție de invidiat. Răbdarea este cheia tuturor reușitelor, iar pierderea kilogramelor va fi o motivație destul de bună pentru a continua şi a nu te da bătută.

Consumul de lichide pe zi este esențial. Se pot consuma ceaiurile şi cafeaua în cantităţi nelimitate, dar fără a fi îndulcite. De asemenea, se vor consuma cel puţin 2.5 litri de apă pe zi.

Atunci când simţim nevoia de pâine, o putem înlocui cu pesmeți, nişte felii foarte sățioase ce te vor ajuta să te menţii sătulă mai mult timp.

Mișcarea este necesară pe parcursul întregii diete minune, pentru că doar aşa se vor putea elimina complet straturile de grăsime şi vom ajunge la forma pe care o visăm. Putem începe cu exerciţii uşoare care să permită corpului să se adapteze noului stil de viaţă, iar apoi putem creşte treptat complexitatea exerciţiilor. Putem alege şi alergatul în aer liber, plimbările lungi sau mersul pe bicicletă…

Mesele trebuie să fie destul de mari pentru a ne putea stăpâni senzaţia de foame. Se poate mânca oricât, la orice oră, dar nu trebuie să exagerăm pe niciun plan.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept