Home » Dieta New York: dieta cu care slăbesc vedetele

Dieta New York: dieta cu care slăbesc vedetele

scris de: Elena
Dieta New York

Dieta New York este un plan foarte strict de dietă low carb, în cadrul căreia se elimină produsele precum: alcoolul, pâinea, zahărul, cafeaua, fructele și lactatele.

Pe durata dietei New York se vor consuma shake-uri de proteine ​​și proteine ​​slabe, cum ar fi albuș de ou, carne de pui și de curcan, carne slabă și ton, legume sărace în carbohidrați, în special salate și grăsimi esențiale.

Ce implică dieta New York?

În prima etapă (timp de două săptămâni) se elimină: alcoolul, pâinea, cartofii, brânzeturile, cafeaua, ciocolata, fructele, grăsimile; însă, se recomandă consumul de: migdale, ciuperci, spanac, ouă, piept de pui, somon, proteine (sub formă de pulbere).

Se recomandă consumul de apă, pentru ajuta rinichii să își desfășoare activitatea.

Nivelul de calorii se va limita la 800-1000.

În a doua etapă (următoarele două săptămâni) se adaugă treptat carbohidrați ca: fasolea, cartofii, orezul, fructele de pădure și merele. Se presupune că, prin consumul acestor produse, procesul de digestie va fi mai lent și va avea un impact mai scăzut fata de nivelul zahărului din sânge.

Nivelul de calorii se va menține la maximum 900-1000.

În cea de a treia etapă se va reintra în mod normal în alimentație, dar se va ține sub control consumul de carbohidrați.

Model de meniu în Dieta New York

 • Mic dejun: o omletă cu spanac și ciuperci
 • Gustare 1: un shake
 • Prânz: o salată cu ton
 • Gustare 2: un shake
 • Cina:pui la grătar cu garnitură de legume

Un aspect esențial al planului de dietă este combinarea meniului cu un antrenament intens în fiecare zi, care durează 90 de minute și include o combinație de cardio și antrenament de rezistență.

Avantajele dietei New York:

– Se pierde repede în greutate.

– Un consum de proteine și grăsimi de bună calitate.

Dezavantajele dietei New York

 • În cadrul dietei New York, aportul de calorii este atât de mic, încât se consideră că acest regim este periculos și cei care țin dieta au un risc de deficit nutrițional și pierdere de țesut muscular, printre care și o serie de alte probleme de sănătate.
 • Se  recomandă același număr de calorii pentru toată lumea, indiferent de nevoile individuale.
 • Elimină grupe de alimente întregi, cum ar fi produsele lactate, cerealele și fructele.
 • Shake-urile de proteine ​​nu pot fi satisfăcătoare pentru persoanele care țin dieta, iar dependența de aceste produse poate îi împiedica pe cei care țin dieta sa renunțe la obiceiurile alimentare sănătoase, care sunt esențiale în cazul în care pierderea în greutate se dorește sa fie menținută.
 • Pierderea în greutate poate fi inițial înșelătoare, pentru că dietele sărace în carbohidrați promovează pierderea de lichide din corp; acestea vor fi redobândite în momentul în care carbohidrații sunt reintroduși în alimentație.
 • Pentru acest tip de alimentație se consideră că efortul fizic impus este destul de mare.

Dacă sunteți în căutarea unui plan de dietă care sa vă ajute să pierdeți în greutate cât mai repede, dieta New York ar putea fi o modalitate de a face acest lucru; însă, pentru cei care țin o dietă sănătoasă, nu se recomandă această abordare extremă.

Orice tip de regim care este scăzut în calorii și limitează grupuri întregi de produse alimentare atentează la starea de sănătate a persoanei…

În plus, Dieta New York este mai degrabă despre a promova o mentalitate de dietă, în loc să încurajeze pe cineva să abordeze un stil de viață sănătos în ce privește pierderea în greutate. Se recomandă o abordare treptată și echilibrată pe termen lung privind pierderea în greutate, care pune accent pe sănătatea fizică și psihică, și nu o dietă drastică prin care se urmăresc rezultate imediate.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept