Home » Dieta Olivia Steer

Dieta Olivia Steer

scris de: Elena
Dieta Olivia Steer

Dieta Olivia Steer presupune a renunța complet la consumul de alimente procesate – preparate și a adopta un regim raw vegan – consumarea alimentelor crude.

Dieta Olivia Steer implică, în afară de beneficii semnificative pentru sănătate, și motive etice și de mediu stricte pentru adoptarea în dietă a consumului de alimente crude. Mănâncă bine și te vei simți minunat, atât pe plan intern, cât și extern, prin această dietă sănătoasa.

Ce presupune dieta Olivia Steer?

Aceasta dieta presupune un mod de viață sănătos, plecându-se de la principiul că se elimină din alimentație toate tipurile de alimente care se obțin printr-un proces tehnologic.

În urma consultării unor cărți din domeniu, se ajunge la concluzia care susține acest stil de viață, și anume acela ca proteina animală este periculoasă și poate duce la cancer.
Pentru a obține rezultate optime, în cadrul acestei diete se recomandă și sportul: alergat, stretching, pilates, înot.

Beneficiile dietei Olivia Steer

Beneficiile dietei Olivia Steer se referă la o stare de spirit mai bună, eliminarea durerilor de cap și a amețelilor, se elimină senzația de epuizare a organismului.

Principiile de bază ale acestei diete constau în faptul că se consumă germeni de diferite plante, alge, salate; se consumă sucuri preparate din rădăcinoase; se bea borș acru.
Având la bază o alimentație structurată pe aceste categorii de alimente, procesul de digestie va fi unul implicit mai facil.

Tip de meniu in dieta Olivia Steer

Mic dejun: un măr ras + două lingurițe caju măcinat + o linguriță miere;
Prânz: salata de sfeclă crudă asezonată cu lămâie, miere, ulei de măsline, o linguriță chimen și sare;
Cina: un smoothie (preparat din măr, banană, semințe de cânepa, borș, pătrunjel, și miere de albine).

Consumul de  produse vegetale, mai ales legume şi rădăcinoase, din aceasta dietă, pe lângă faptul că oferă o cantitate crescută de enzime, vitamine şi minerale, asigură și o cantitate suficientă de fibre. Din anumite puncte de vedere, fibrele sunt considerate inerte, însă absența lor în alimentație se asociază cu riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, prin creşterea colesterolului, dar şi a diverselor boli digestive, favorizate de constipaţie, precum şi al unor afecţiuni grave, cum ar fi cancerul.

Dieta Olivia Steer include alimente care sunt negătite și neprelucrate, aceste  alimente de multe ori se numesc si hrană vie.

Dieta cu alimente crude se bazează pe convingerea că o dietă bogată în enzime va asigura o sănătate optimă.

Enzimele ne ajută  la digerarea  alimentelor; alimentele  crude conțin enzime utile pentru a sprijini acest proces. În pregătirea mâncării, enzimele care apar în mod natural sunt distruse de căldură (peste 48° C), iar corpurile noastre au nevoie de energie pentru a produce enzime necesare digerării  alimentelor…

Se crede că acest lucru pune prea multă presiune pe corpurile noastre, având în vedere atât fabricarea enzimelor necesare, dar și digerarea alimentelor, în același timp.
Gătitul este, de asemenea, gândit pentru a diminua valoarea nutritivă și forța de viață a produselor alimentare.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept