Home » Dieta Paleo asigură slăbirea a peste 20 de kilograme în 4 luni

Dieta Paleo asigură slăbirea a peste 20 de kilograme în 4 luni

scris de: Elena
Dieta Paleo

Dieta Paleo a fost inventată de medicul nutriţionist Loren Cordain, care era de părere că ne putem aduce la normal organismul dacă vom adopta o alimentaţie precum cea pe care o aveau strămoşii noştri.

Pentru cei care nu doresc să se înfometeze, dar care vor să piardă în greutate, Dieta Paleo este alegerea ideală. Alimentația va fi diversificată şi va asigura organismului un aport ideal de vitamine şi substanţe hrănitoare.

Dieta Paleo se bazează în principiu pe consumul de alimente bogate în fibre şi proteine, neţinând cont de cantitatea de calorii care vor fi servite de-a lungul zilei. Ducându-ne cu gândul la generaţiile care au trăit acum sute şi mii de ani, putem concluziona faptul că alimentele intens procesate, pline de chimicale şi de aditivi, vor fi interzise în dieta Paleo.

Dieta Paleo va avea trei categorii principale de alimente ce pot fi consumate, şi anume carnea, legumele şi fructele, în detrimentul cerealelor sau al produselor lactate.

De ce sunt interzise cerealele şi produsele lactate în Dieta Paleo?

Cerealele se remarcă printr-un conţinut foarte mare de carbohidraţi, substanţe ce vor fi transformate în glucide şi care se vor depune în corp sub formă de țesut adipos, în special în zonele care sunt mai greu de lucrat, cum sunt abdomenul şi coapsele.

Cel care a inventat Dieta Paleo precizează faptul că produsele obţinute din lapte au fost descoperite şi introduse în alimentaţie mult mai târziu, fiind o opţiune rapidă prin care se poate alcătui o masă. În trecut, laptele era pregătit doar pentru cei mici, de aceea nutriţionistul a considerat că pentru a putea da un restart organismului, trebuie să eliminăm din alimentaţie aceste produse.

Care sunt alimentele permise în Dieta Paleo?

Deoarece strămoşii noştri au fost vânători, principalul aliment din dieta Paleo va fi carnea. Se poate alege dintre carne de pui, ce curcan sau de raţă şi, de asemenea, se poate consuma orice fel de peşte. Acest aliment permis trebuie să provină din surse cât mai naturale şi, atât cât este posibil, să nu fie cumpărat din comerţ.

Se vor consuma ouă, care sunt bogate în proteine şi în acizi grași necesari supraviețuirii organismului.

Legumele, cu excepția cartofului şi a fasolei, se pot consuma în cantităţi nelimitate. Acestea vor fi pregătite pe grill, la abur sau în cuptor, în nici un caz nu vor fi prăjite în ulei.

Este permis uleiul pentru a pregăti preparatele, dar nu pentru a le prăji. Se va folosi ulei de peşte, de măsline, de avocado sau ulei de cocos.

În Dieta Paleo se vor consuma orice fel de fructe, dar nu trebuie să consumăm prea mult din fructele care au un conţinut în calorii prea mare, cum ar fi avocado, strugurii sau bananele. Acestea reprezintă o sursă naturală prin care putem aduce organismului zahăr, substanţe minerale şi vitamine.

De asemenea, o gustare foarte sănătoase şi hrănitoare o vor constitui nucile şi seminţele, care conţin numeroase grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale. În dieta Paleo nu este permis un consum exagerat, deoarece conţin multe calorii. Ne vom limita la maximum un pumn de nuci pe zi.

Alimentele interzise în Dieta Paleo

Dieta Paleo interzice cu desăvârșire toate alimentele care sunt intens procesate sau care se pot procura din comerţ.

Vom elimina din alimentaţie orice fel de produs obţinut din lapte, iaurtul, brânza, smântâna sau caşcavalul. Conform nutriţionistului Loren Cordain, acestea nu sunt specifice strămoșilor noştri, deci nu au ce căuta într-un regim alimentar care are ca principal scop restartarea organismului.

Cerealele sunt, de asemenea, interzise în dieta Paleo, deoarece favorizează depunerea ţesutului adipos şi încetinesc, astfel, eliminarea kilogramelor nedorite, care ne incomodează şi ne fac să ne simţim mai puţin frumoase.

Zahărul este interzis cu desăvârșire din această dietă, întrucât va ajunge să fie stocat în ţesutul adipos şi să îngreuneze întreg procesul de remodelare corporală.

În acelaşi timp, trebuie să renunțăm la consumul băuturilor carbogazoase şi al băuturilor energizante, deoarece conţin cantităţi uriaşe de zahăr ce contribuie la creşterea în greutate şi la oprirea slăbirii.

Alcoolul are efecte nefaste atunci când începem o cură de slăbire, deoarece încetinește metabolismul şi împiedică arderea grăsimilor. De aceea, acesta va fi interzis cu desăvârșire în dieta Paleo.

Dieta Paleo asigură slăbirea a peste 20 de kilograme în patru luni de zile şi reducerea taliei cu cel puţin patru centimetri. Pentru a obţine rezultatele dorite şi ca aceasta să funcţioneze la capacitate maximă, trebuie să ne realizăm un program pe care să îl respectăm şi care să devină în scurt timp un stil de viaţă de la care nu ne vom abate.

Este nevoie să nu sărim niciodată peste micul dejun. Acesta va trebui să fie luat până în ora 09:00. De asemenea se poate servi cafea sau ceai, cu condiţia de a nu fie îndulcite. Între micul dejun şi prânz este necesar să avem o gustare mică formată din câteva alune sau seminţe, un fruct sau o salată din două-trei legume. Prânzul va fi luat între orele 13:00 şi 14:30, constituind masa principală a zilei, unde trebuie să alegem ceva gătit, pentru a ajuta organismul în procesul la care este supus. Cina nu va fi mai târziu de ora 18:00 şi va cuprinde alimente uşoare, care nu ne vor afecta programul de somn.

În dieta Paleo este necesar ca ultima masă să fie cu cel puţin patru ore înainte de a merge la culcare. Între mese nu se va servi absolut nimic, excepție făcând gustarea de dimineaţă, care va fi luată între micul dejun şi prânz.

Un consum de 2,5 litri de apă este recomandat zilnic, pentru a accelera metabolismul și a avea un corp hidratat ce poate acţiona în forţă.

Exerciţiile fizice vor reprezenta un plus pentru dieta Paleo, deoarece vor veni în sprijinul organismului şi vor accelera eliminarea ţesutului adipos.

Preparatele vor fi alcătuite din alimentele permise în dieta Paleo, încercând să facem cât mai multe combinații şi să mâncăm din toate câte puţin, pentru a satisface nevoile organismului şi a-l încărca cu vitamine, minerale şi substanţe hrănitoare…

Dieta Paleo se va ţine patru luni, în care ne vom obișnui corpul cu un alt stil de viaţă şi cu mâncăruri cât mai sănătoase.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept