Dietele care te ajută să slăbești repede sunt foarte folosite mai ales la începutul sezonului cald, când vrem să scăpăm de kilogramele în plus.
Cuprins:
Cura de slăbire cu cireşe
Datorită conţinutului bogat în apă, cireşele sunt eficiente în eliminarea toxinelor din organism, dar şi a celulitei. Cura este recomandată în special persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice, anemie sau afecţiuni biliare. Cireşele luptă împotriva îmbătrânirii, stimulează imunitatea şi reglează sistemul digestiv, datorită antioxidanţilor.
Cura de cireşe este de două tipuri, cea în care consumi numai cireşe toată ziua timp de trei sau patru zile şi cea în care combini cireşele cu alimente.
Cura numai cu cireşe
Timp de patru zile vei mânca între două şi cinci kilograme de cireşe, iar între mese trebuie să bei apă minerală. Vei creşte treptat cantitatea de cireşe consumată pe zi, pentru ca organismul tău să se acomodeze cu dieta.
Cura cu cireşe şi alimente
Aceasta durează trei săptămâni şi trebuie să manânci în fiecare dimineaţa 100 g de cireşe pe stomacul gol, în fiecare zi trebuie să creşti cantitatea de cireşe consumate până ajungi la 500 g. Mai poţi mânca 300 de grame de cireşe în fiecare zi până la ora prânzului, la prânz şi cină trebuie să consumi numai mâncăruri uşoare şi să te fereşti de zahăr.
Dieta hiperproteică
Dieta hiperproteică favorizează pierderea unui număr mare de kilograme, iar persoanele care o urmează nu vor simţi foamea sau frustrarea. Cura are patru faze ce trebuie respectate cu stricteţe.
- Faza de început. Aici sunt strict interzise alimentele precum pastele, orezul, cartofii, zahărul şi cele ce conţin grăsimi. Poţi consuma ouă, carne sau iaurt cu un conţinut scăzut de grăsimi; trebuie neapărat să bei 1,5 litri de apă.
- Faza de slăbire. În această fază reintroduci legumele; la fel ca în prima fază, alimentele cu un conţinut ridicat de grăsimi sunt interzise.
- Faza de tranziţie. În faza a treia poţi introduce în alimentație alimente cu un indice glicemic redus, precum fructele.
- Faza de stabilizare. Poţi începe diversificarea alimentelor, în cantități mici.
Model de meniu pentru dieta hiperproteică
- Micul dejun – două bucăți de piept de pui, o porţie de brânză proaspătă, un ceai verde;
- Gustare – un iaurt;
- Prânz – salată de roşii, fasole fiartă şi 150 g file de peşte stropit cu lămâie;
- Gustare – un pumn de nuci;
- Cină – salată de fructe de mare, 150 g de carne slabă, piure de broccoli şi ceai verde.
Dieta balerină
Această dietă te ajută să slăbești un kilogram pe zi, dar este destul de restrictivă şi nu se recomandă persoanelor cu afecțiuni renale sau celor care suferă de anemie, şi nu o poţi urma mai mult de două săptămâni, o singură dată pe an.
Opt reguli importante:
- Urmează un program fix pentru mese.
- Bea numai apă plată cu lămâie.
- În cazul în care simţi ameţeli, înghite două cuburi de zahăr brun cu jumătate de litru de apă.
- Nu te ridica sătulă de la masă.
- Nu combina tipurile de proteine.
- Consumă numai mâncăruri fără grăsimi.
- Consumă doi litri de apă pe zi.
- Nu bea apă timp de minimum 30 de minute de la ultima masă.
Meniu
8.00 – o cafea mare, fără zahăr sau lapte;
10.00 – două ouă fierte cu sare (fără pâine);
12.00 – un pahar de suc de roşii preparat în casă şi nu cumpărat din comerț, deoarece acesta conţine conservanţi;
14.00 – 100 g de carne la grătar (pui, peşte sau curcan) şi o felie de pâine integrală;
16.00 – un măr;
18.00 – 100 g de brânză ce capră sau oaie…