Home > Diete de slabit > Dieta cu cafea contribuie la o bună funcționare a organismului
Dieta cu cafea contribuie la o bună funcționare a organismului

Dieta cu cafea contribuie la o bună funcționare a organismului

Dieta cu cafea și rolul consumului de cafea într-un plan de pierdere în greutate au fost de multe ori dezbătute aprig.

Cafeaua poate avea efecte atât negative, cât și pozitive asupra sănătății și greutății dumneavoastră, în funcție de modul în care este consumată. Dacă va bazați deja pe un obicei zilnic de a consuma cafea și nu reprezintă un scop de a pierde în greutate, este esențial să învățați cum să valorificați atributele pozitive oferite de dieta cu cafea.

Ce implică dieta cu cafea?

Dieta cu cafea se bazează pe principiul ca un conținut de cofeină ușurează procesul de ardere a grăsimilor și contribuie la o bună funcționare a organismului.
Aceasta dietă bazată pe cafea este considerată a fi una foarte practică, deoarece consumul de cafea zilnic, care constă în aproximativ cinci căni de cafea, crește rata metabolică; însă cafeaua se recomanda a fi consumată fără zahar și lapte.

Dieta cu cafea

Beneficiile dietei cu cafea

Cafeaua conține cafeină, care este un stimulent. Consumul de cafea ajuta organismul să fie mai alert și îl ajută să fie mai activ, ceea ce duce la pierderea în greutate.

Consumul de cafea după-amiază sau după cină poate ajuta la reducerea poftei de gustări sau dulciuri, prin umplerea stomacului și suprimarea apetitului, fără adăugarea caloriilor.

Cafeaua poate stimula, de asemenea, metabolismul prin creșterea ratei oraganismului  de termogeneză – modul în care corpul arde calorii pentru a crea căldură și energie.

Dieta cu cafea pretinde a fi bun diuretic, dar studiile au arătat ca a bea cu moderație cafea nu duce la pierderea de apă. Într-adevăr, consumul de cafea creste aportul de lichide cu aceeași valoare ca apa potabilă, ceea ce ar putea fi mai ușor pentru cei care iubesc cafeaua, dar cărora nu le place apa, pentru a menține un nivel optim de lichide în organism…

Efectele secundare ale dietei cu cafea

Efectele secundare ale dietei cu cafea pot fi creșterea frecvenței cardiace, deshidratarea și schimbarea culorii danturii. Nu se va utiliza acest regim alimentar cu cafea dacă va confruntați cu probleme de sănătate legate de inimă. Periați dinții regulat după consumul de cafea. Beți cel putin 1,5 litri de apa plata. Pe parcursul acestui regim se recomandă o alimentație echilibrată și exerciții fizice pentru a accelera procesul de dietă și a obține un corp mai sănătos.