Home » Dieta cu paste fainoase italiene, rezultate vizibile rapid

Dieta cu paste fainoase italiene, rezultate vizibile rapid

scris de: Elena

Dieta… stim, e un cuvant care ne provoaca de fiecare data fiori. Cu totii ne dorim sa mancam mult, insa sa aratam ca trasi prin inel. Dar cand metabolismul nu ne ajuta si am incercat cam toate dietele-minune care nu au avut rezultate sau ne-au pus in pericol sanatatea, italienii vin cu o propunere de dieta in care mananci mult, dar slabesti considerabil in doar 4 sapatamani – cu ajutorul pastelor fainoase italiene.

Si stim prea bine ca ei sunt un popor care, la aproape fiecare masa, aleg paste fainoase, pe care le prepara cu ulei de masline, cu somon sau ton sau cu sos de tomate si parmezan. Si arata atat de bine! Ei considera, ca orice alt nutritionist, spre exemplu, ca sunt foarte importanti carbohidratii din cartofi si paine, precum si cei din paste fainoase, datorita energiei pe care ne-o ofera, insa nu sunt de colo nici fibrele, care, tocmai ele te ajuta sa slabesti, prin reglarea tranzitului intestinal.

De ce doar sortimentele de paste fainoase italiene dau cele mai bune rezultate in curele de slabit?

 In primul rand, pentru ca italienii sunt printre singurii care acorda o deosebita atentie respectarii materiilor prime pentru realizarea pastelor fainoase, dar si pentru ca aleg sa le produca mai mult manual. Aceste doua elemente de calitate, transforma orice sortiment de paste fainoase italiene in cel mai bun aliat impotriva kilogramelor in plus.

Pastele fainoase (in italiana, “pasta”) sunt produse prin uscarea aluatului nedospit de faina cu apa la care se poate adauga, de asemenea, sare sau oua. Insa cu siguranta ai vazut si sortimente de paste fainoase colorate (cu spanac sau rosii), taiate in diferite forme si marimi, care respecta aceeasi calitate si traseu tehnologic, doar ca au gustul sau culoarea imbunatatite prin adaugarea de legume.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca in dieta mediteraneeana de slabit cu ajutorul pastelor fainoase italiene, nu trebuie sa folosesti doar sortimente din faina integrala, cat si pe cele din faina alba, care au aceeasi valenta nutritionala si prin care se  vor sintetiza foarte bine mineralele si vitaminele din organism, oferindu-ti energia dupa care tanjesti si senzatia de satietate.

Putin din legenda pastelor fainoase italiene – o istorie in farfurie

 Mai multe tipuri de paste fainoase existau inca din Roma Antica si chiar Imparatul Cicero vorbeste despre marea sa pasiune pentru  „Laganum”, „Laganas”, paste fainoase in forma de foi lungi, late si plate, facute din faina de grau. Tot in secolul  al III-I.H-lea au inceput sa se creeze facilitati excelente pentru transportul si stocarea cerealelor din bazinul mediteranean.

De exemplu, in 1400 a fost numit pasta „lasagne” iar producatorii de paste o comercializau sub denumirea de „lasagnare”. In 1800 denumirea a fost schimbata in „vermicelli”. Dar intre 1400 si 1800 intre „lasagna” si „vermicelli” s-au nascut „fidelli”, paste fainoase italiene cu o forma cilindrica.

Iar la inceput de secol XVII, in Napoli s-au gasit masini rudimentare pentru producerea de paste fainoase, in timp ce in Gragnano, datorita conditiilor atmosferice propice, pastele se puteau usca cu usurinta, astfel dezvoltandu-se procedurile de fabricare a acestora.

Pastele au devenit principalul ingredient din bucatariile italiene. Marea dezvoltare a calitatii pastelor fainoase italiene, a fost strans legata de export, care, la sfarsitul secolului XX a ajuns la un nivel record de 70.000 de tone.

 Cum poti slabi cu dieta cu paste fainoase italiene

 

Pastele fainoase italiene, realizate dupa retete traditionale de sute de ani, pot fi un real ajutor in scaderea in greutate. Cu cat dieta este tinuta cat mai corect, cu atat poti ajunge la un rezultat fabulos – minus 3 kg in doar 7 zile!

 Esential in aceasta dieta pe baza de paste fainoase italiene, este ca nu ai voie: alcool, dulciuri, sucuri acidulate si fructe.

 

Daca vrei cu adevarat cele mai bune rezultate, iata ce reguli trebuie sa respecti:

  • sa bei minim 2 litri de apa sau ceaiuri neindulcite
  • sa iti fixezi 3 mese pe zi si sa le respecti cu strictete
  • nu bea apa in timpul meselor, ci inainte sau dupa acestea

Dieta cu paste fainoase italiene are mai multe faze, pe care trebuie sa le urmaresti cu atentie

Faza de slabire, primele doua saptamani. Ca sa aiba efect aceasta dieta, trebuie sa consumi doar alimente sanatoase, iar unul dintre acestea vor fi… pastele. Iar dieta decurge astfel: primele 6 zile consumi paste, iar in cea de-a saptea nu, urmand ca din ziua 8, pastele sa se reintoarca in meniu. De asemenea, este foarte important ca ele sa fie consumate cat mai putin condimentate si cu doar o lingurita de ulei de masline sau 10 gr. de unt.

Dupa cele 2 saptamani de dieta urmeaza faza de stabilizare. Poti creste cantitatile de paste italiene, dar trebuie sa eviti alimentele cu continut crescut de grasimi sau zahar. In plus, pentru rezultate si mai bune, hidrateaza-te cu cel putin 2 litri de lichide (atentie, fara zahar) si fa sport cam 30 de minute in fiecare zi.

Daca vrei sa ai cel mai bun rezultat, alege dieta cu paste fainoase italiene, autentice, cum numai Italian Shops le are. Acolo te asteapta sute de sortimente, la cel mai bun raport calitate-pret.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept