Home > Diete de slabit > Dieta fara carne sau vegetariana
Dieta fara carne sau vegetariana

Dieta fara carne sau vegetariana

Dieta fara carne sau vegetariana poate fi foarte sanatoasa si plina de satisfactii. Cu toate acestea, cei mai multi dintre vegetarieni sunt preocupati de obtinerea de proteine ​​adecvate, care sa substitiue necesarul de proteine de provenienta animala, pentru un organism sanatos.

Consumul de nuci, seminte, produse din soia, cereale, oua si produse lactate reprezinta alegeri bune de obtinere a proteinelor ​​fara a consuma carne. Aceste grupuri de alimente contin fiecare diferiti aminoacizi (blocurile de proteine​​) si diferite niveluri de calitate de proteine​​.

Atunci cand dieta dumneavoastra include o varietate din fiecare dintre aceste tipuri de alimente, puteti fi siguri că sunteti consumatori de toti aminoacizii de care aveți nevoie pentru cresterea masei musculare si repararea celulelor.

Dieta fara carne poate fi potrivita oricarei persoane, in orice etapa a vieții lor, atât timp cat aceasta este planificata in mod corespunzator.

Dieta fara carne

Beneficiile dietei fara carne

Ca orice regim, dieta fara carne are avantaje si dezavantaje, si este imperios necesar sa se tina cont de efectele pe care le poate avea asupra organismului:

–          Mentinerea sub control a hormonilor – in ultimul timp se cunoste foarte bine faptul ca in industria carnii se folosesc in alimentatia animalelor diferiti compusi chimici care vor duce la dezvoltarea unor afectiuni intr-un ritm alert. Consumul de carne de catre oameni duce la ingerarea acestor substante care vor modifica si organismul uman.

–          Adoptarea unui stil de viata din care se elimina carnea, se detoxifica organismul si se constata ca, odata eliminate toxinele, corpul uman nu mai emana anumite mirosuri.

–          Imbunatatirea vietii sexuale, eliminand nivelul ridicat de hormoni care pot duce la infertilitate.

De când e lumea si pamantul, se stie foarte bine ca tipul de alimentatie este unul bazat pe carne. Insa, in ultima perioada, s-a dezvoltat o empatie pentru mediul înconjurator si animale in general, precum si pentru adoptarea unui stil de viata sanatos. Astfel, eliminarea produselor din carne din alimentatie a început sa preocupe un numar tot mai mare de persoane.

Dieta fara carne are anumite beneficii, precum: mentinerea controlului greutatii, reducerea riscurilor de prevenire a bolilor de cancer, a bolilor de inima, a hipertensiunii arteriale, a diabetului, pietrelor la rinichi, calculilor biliari si osteoporozei.

Dezavantajele dietei fara carne

Insa, o dieta fara carne poate cauza un deficit de proteine, proteinele fiind esentiale in dezvoltarea armonioasa a organismului.

Un deficit de proteine poate duce la simptome precum:

–          Edem – stocarea apei in mod necorespunzător in organism (proteinele având un rol de mentinere a echilibrului in organism);

–          Scaderea in greutate brusca, prin reducerea masei musculare;

–          Pierderea podoabei capilare;

–          Unghii fragile;

–          Schimbarea aspectului pielii;

–          Eruptii cutanate;

–          Tulburari ale somnului;

–          Moleseala;

–          Cefalee;

–          Anemie.

In dieta fara carne se recomanda consultul de specialitate si se va încerca in cel mai sigur mod ca lipsa din alimentatie a carnii sa fie inlocuita cu produse care pot asigura necesarul zilnic de proteine pentru confortul organismului dumneavoastra…

O dieta fara carne este mai sanatoasa atunci cand este echilibrata si include portii zilnice din toate grupele de alimente majore, inclusiv fructe, legume, proteine ​​slabe, cereale si produse lactate.