Home » Dieta Indiană: meniul pentru 7 zile

Dieta Indiană: meniul pentru 7 zile

scris de: Elena
Dieta Indiana

Dieta Indiană reprezintă un plan alimentar pe şapte zile care contribuie la scăderea în greutate şi la reducerea grăsimilor din organism.

Dieta Indiană s-a răspândit foarte rapid printre reprezentantele sexului frumos, deoarece ajută la menţinerea corpului în limite normale şi la eliminarea ţesutului adipos într-un mod eficient şi sănătos.

 Cum funcţionează Dieta Indiană?

Dieta Indiană este, de fapt, o dietă bazată pe consumul de fructe şi legume, excluzând total, timp de şapte zile, alimentele de origine animală. Acest lucru va determina accelerarea metabolismului, eliminarea surplusului de grăsime şi pierderea kilogramelor în exces.

Atunci când dorim să ne detoxificăm organismul, Dieta Indiană este alegerea ideală, pentru că în cele şapte zile din care este formată, se va evita consumul alimentelor nesănătoase, iar astfel vor fi eliminate toate toxinele acumulate în corpul nostru de-a lungul timpului.

În acelaşi timp, consumul a cel puţin 2,5 litri de apă pe zi va favoriza eliminarea substanțelor nefolositoare din corpul nostru, favorizând digestia şi asigurând o hidratare optimă a întreg mediului intern.

Care este părerea nutriţioniştilor?

Oamenii de specialitate consideră că alimentele pe care se bazează Dieta Indiană, fructele şi legumele, sunt esenţiale vieţii. Acestea conţin nenumărate minerale şi vitamine şi reuşesc să aducă aportul zilnic de nutrimente necesare supraviețuirii organismului. Orezul este un aliment de bază al acestei diete, bogat în carbohidraţi complecşi, în magneziu, calciu şi fibre, conținând o cantitate infimă de grăsimi.

Nutriţioniştii spun că această dietă reuşeşte să dea roade deoarece nu impune o limită a alimentelor consumate, ci doar a categoriilor permise. Chiar dacă cei care o adoptă sunt privați de consumul anumitor produse, pot mânca oricât doresc din cele indicate, alungând astfel senzaţia de foame şi tentația de a ciuguli.

Rezultatele care se vor obţine

Rezultatele sunt uimitoare: pe lângă aducerea în parametrii normali ai organismului, se pot pierde între șase şi nouă kilograme în doar o săptămână.

Alimentele consumate vor face ca starea de sănătate să devină din ce în ce mai bună, vor determina relaxarea întregului corp şi o capacitate de concentrare mult mai mare. Toxinele vor fi eliminate, iar organismul va deborda de energie.

Pielea va avea şi ea de câştigat în urma Dietei Indiene, deoarece îşi va recăpăta elasticitatea, luminozitatea, iar ridurile de vor estompa treptat datorită aportului de vitamine.

Dieta Indiană se numără printre puținele cure de slăbire care ajută la topirea grăsimilor de la nivelul abdomenului şi al coapselor, două zone dificil de modelat şi menținut.

Dieta Indiană –  cele şapte zile:

  1. În prima zi se va simţi o senzaţie de foame continuă, fiind cea mai grea din această dietă, pentru că se vor consuma doar fructe. Fructele interzise sunt bananele, mango-ul, avocado-ul şi strugurii. Exceptându-le pe acestea, se pot consuma fructe în cantităţi nelimitate.
  2. În a doua zi sunt permise legumele, consumate până atunci când organismul se va simţi sătul. Acestea se pot prepara la abur sau pe grill, dar cel mai indicat ar fi să se consume în stare crudă.
  3. În a treia zi se vor combina alimentele prezentate în primele două zile. Cartofii vor fi consumaţi într-o cantitate mai mică în această zi.
  4. În a patra zi vor fi incluse bananele, dar nu mai mult de patru la număr. De asemenea, se vor putea consuma două pahare de lapte degresat şi două iaurturi mici cu maximum 1,5% grăsime.
  5. În a cincea zi vor fi incluse roșiile, brânza de vaci şi varza. Câteva bucăţi de soia pot fi adăugate la masa care va fi preparată.
  6. În a şasea zi vom servi alimentele permise în a cincea zi, eliminând roșiile.
  7. În a şaptea zi şi ultima din Dieta Indiană se vor consuma fructe proaspete, legume sau orez.

Care sunt legumele ce pot fi consumate în Dieta Indiană?

  • Varza este un aliment foarte bogat în vitamina C, cu un conţinut crescut de apă şi minerale, ce va ajuta organismul la îmbunătăţirea imunității.
  • Ceapa conţine anumite substanţe care au rolul de a activa proteinele din corpul uman indispensabile vieţii.
  • Conopida conţine numeroase fibre şi vitamine C.
  • Cartofii conţin amidon, ce favorizează arderea grăsimilor şi reducerea surplusului adipos.
  • Ardeii grași fac parte dintre legumele deosebit de importante atunci când vine vorba de slăbit.
  • De asemenea, se pot consuma broccoli, spanac, morcovi, roşii şi castraveţi.

Meniul Dietei Indiene

Prima zi din Dieta Indiană:

Mic dejun – ora 08:00 – un bol mic de fructe de pădure;

Gustarea de dimineaţă – ora 10:00 – două mere verzi;

Prânzul – ora 13:00 – o portocală şi un kiwi;

Cina – cuprinsă între orele 17:00-19:00 – cireșe amare.

A doua zi din Dieta Indiană:

Mic dejun – ora 08:00 – un ardei gras roşu;

Gustarea de dimineaţă – ora 10:00 – un amestec format din castraveţi şi morcovi;

Prânzul – ora 13:00 – doi cartofi fierţi şi o salată de varză;

Cina – cuprinsă între orele 17:00-19:00 – broccoli preparat la aburi.

A treia zi din Dieta Indiană:

Mic dejun – ora 08:00 – două felii de pepene roşu;

Gustarea de dimineaţă – ora 10:00 – cinci caise;

Prânzul – ora 13:00 – o salată din ardei verde, spanac, morcovi şi castraveţi;

Cina – cuprinsă între orele 17:00-19:00 – un grepfrut.

A patra zi din Dieta Indiană:

Mic dejun – ora 08:00 – o banană;

Gustarea de dimineaţă – ora 10:00 – o banană şi un pahar de lapte;

Prânzul – ora 13:00 – un shake care va conţine o banană, un bol de căpșuni şi un pahar de lapte

Cina – cuprinsă între orele 17:00-19:00 – o banană.

A cincea zi din Dieta Indiană:

Mic dejun – ora 08:00 – o salată din ardei, roşii şi castraveţi;

Gustarea de dimineaţă – ora 10:00 – un bol de brânză cu roşii;

Prânzul – ora 13:00 – salată verde cu brânză pe deasupra;

Cina – cuprinsă între orele 17:00-19:00 – câteva cuburi de soia alături de o salată.

A şasea zi din Dieta Indiană:

Mic dejun – ora 08:00 – un amestec de legume;

Gustarea de dimineaţă – ora 10:00 – un măr;

Prânzul – ora 13:00 – o farfurie de orez:

Cina – cuprinsă între orele 17:00-19:00 – un bol de legume fierte sau o supă de legume.

A şaptea zi din Dieta Indiană:

Mic dejun – ora 08:00 – fructe proaspete şi un morcov;

Gustarea de dimineaţă – ora 10:00 – două felii de pepene galben;

Prânzul – ora 13:00 – o supă de legume;

Cina – cuprinsă între orele 17:00-19:00 – o ceaşcă de orez brun…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept