Home » Diete sănătoase de post ușor de urmat

Diete sănătoase de post ușor de urmat

scris de: Elena
Diete sanatoase de post

Dietele de post sunt binevenite în perioada postului pentru persoanele care sunt la cură; acestea sunt sănătoase şi eficiente. Dieta de post îţi poate oferi şi o detoxifiere uşoară, aşadar se recomandă o astfel de cură din când în când.

Regulile unei diete de post

  • În cadrul acestei diete vei avea cinci mese pe zi: trei principale şi două gustări, prima gustare va fi constituită din fructe de sezon, iar a doua din nuci, morcovi şi ardei gras.
  • Ca în toate dietele, şi aici vei bea doi litri de apă pe zi şi ceai neîndulcit.
  • Cina se ia cu trei ore înainte de culcare, iar restul meselor vor fi din trei în trei ore.
  • La micul dejun se bea o cafea sau cei neîndulcit.
  • Foloseşte doar sare şi piper pentru asezonare.

Dieta de post de zece zile

Ziua 1

Mic dejun: salată de pătrunjel cu două roşii şi o jumătate de lipie cu graham.

Gustare: o portocală.

Prânz: sote de mazăre şi un şniţel de soia fiert.

Gustare: un morcov mare, crud.

Cină: o salată din roşii, ceapă, salată verde şi ciuperci la conservă.

Ziua 2

Mic dejun: două felii de pâine integrală şi salată de vinete fără maioneză.

Gustare: un kiwi mare.

Prânz: ciuperci la grătar şi amestec de legume congelate.

Gustare: un ardei kapia.

Cină: un bol de supă de roşii fără orez.

Ziua 3

Mic dejun: ovăz cu quinoa şi lapte de soia.

Gustare: 300 g de salată de fructe (fără banane).

Prânz: ghiveci de legume (sunt excluşi cartofii; foloseşte maximum două linguri de ulei de măsline).

Gustare: o mână de migdale crude.

Cină: o salată de crudități acrită cu zeamă de lămâie.

Ziua 4

Mic dejun: două felii de tofu cu salată de legume.

Gustare: un morcov crud.

Prânz: mâncare de praz cu măsline.

Gustare: 40 g nuci caju crude.

Cină: trei linguri de hummus şi salată de tabouleh cu roşii.

Ziua 5

Mic dejun: salată de crudităţi, tofu şi o felie de pâine integrală.

Gustare: un kiwi mare.

Prânz: orez brun şi legume asiatice.

Gustare: o lingură de hummus şi un ardei capia.

Cină: o porţie de piure de ştevie.

Ziua 6

Mic dejun: ovăz cu quinoa, lapte şi soia.

Gustare: un măr mare.

Prânz: un bol de supă-cremă, salată de roşii, mâncare de linte.

Gustare: o mână de nuci crude.

Cină: un bol de ciorbă de lobodă.

Ziua 7

Mic dejun: o salată tabouleh şi două felii de pâine integrală.

Gustare: o portocală.

Prânz: un bol de ciorbă de legume şi o porţie de legume cu curry.

Gustare: o mână de alune crude.

Cină: piure de urzici, o lingură de orez brun şi o felie de tofu.

Ziua 8

Mic dejun: salată de hrişcă (hrişcă, ulei de măsline, sare, boia, nucşoară, enibahar).

Gustare: 250 g de căpşuni.

Prânz: un bol de supă-cremă de ciuperci şi o salată.

Gustare: un morcov crud.

Cină: o supă de roşii + 200 g de legume fierte.

Ziua 9

Mic dejun: trei linguri de salată de vinete fără maioneză şi un ardei capia.

Gustare: un măr.

Prânz: ghiveci de legume din mazăre, dovlecel, morcov şi vinete.

Gustare: un kiwi mare.

Cină: dovlecei la grătar cu pilaf de quinoa şi ciuperci.

Ziua 10

Mic dejun: ovăz, quinoa şi lapte de soia.

Gustare: un kiwi mare.

Prânz: un bol de supă-cremă de broccoli şi legume la cuptor cu tofu.

Gustare: o mână de nuci caju crude…

Cină: ciuperci la grătar şi salată de castraveţi asezonată cu oţet balsamic.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept