Home » Diete sănătoase de toamnă

Diete sănătoase de toamnă

scris de: Elena
Diete sanatoase de toamna

Dietele de toamnă pot fi la îndemâna tuturor, deoarece tarabele piețelor sunt toamna pline de fructe proaspete, numai bune de consumat. O dietă de toamnă poate fi începutul unui stil de viaţă sănătos, bogat în nutrienţi şi antioxidanţi.

Dacă în timpul verii te-ai delectat cu felii mari de pepene sau cireşe, toamna este rândul merelor, nucilor, perelor sau strugurilor să îţi ajute organismul să scape de kilogramele nedorite.

Regulile dietelor de toamnă

  • Consumă doi litri de apă pe zi.
  • Evită carbogazoasele şi alcoolul.
  • Bea cât mai multe ceaiuri.
  • Odihneşte-te.
  • Fă sport de cel puţin trei ori pe săptămână.

Meniu

Mic dejun – cereale integrale cu lapte şi o cafea sau un ceai

Gustare – un iaurt

Prânz – supă de pui ori legume, ghiveci de legume

Gustare – un fruct

Cină – pui sau peşte la grătar, cu garnitură de legume

Dieta cu mere

Dieta cu mere este benefică pentru organism, aceasta eliminând toxinele din corp. Dieta cu mere se bazează pe două reguli simple: înainte de fiecare masă consumă câte un măr, iar numărul caloriilor nu trebuie să depășească 1200 de calorii pe zi.

În cazul dietelor bazate exclusiv pe mere, se recomandă să consumi apă în cantităţi mari. Atenţie, însă: aceste diete nu sunt recomandate persoanelor care suferă de afecţiuni gastrice, din cauza acidităţii, iar durata nu trebuie să fie mai mare de cinci zile.

Merele au în jur de 50 de calorii şi sunt excelente pentru o dietă, aceste fructe conţin antioxidanţi şi scad apetitul de dulce, iar pectina ce se formează în stomac ajută la scăderea nivelului colesterolului. Deşi sunt benefice, nu trebuie să consumi mai mult de cinci mere pe zi, deoarece acestea au proprietăţi laxative.

Meniu

Ziua 1: în prima zi, meniul este format din cinci mere pe zi, câte unul la fiecare masă şi la fiecare gustare.

Ziua 2: Cinci mere, câte unul la fiecare masă şi gustare, iar la prânz poţi adăuga o salată de crudităţi acrită cu zeamă de lămâie.

Ziua 3: Cinci mere, plus salată de crudităţi pentru prânz şi un sandviş din piept de curcan la micul dejun.

Ziua 4: Cele cinci mere, un sandviş dimineaţa, o salată de ton la prânz, plus o porţie de cereale cu lapte la cină.

Ziua 5: Micul dejun – un ou fiert, o felie de brânză şi o felie de pâine integrală şi un măr; prânz – un măr şi o salată de piept de pui; cină – un măr şi cele două gustări formate din mere.

În cazul în care organismul nu îţi permite să consumi numai mare, poţi încerca următorul meniu:

Mic dejun: un ou fiert şi un măr

Gustare: un măr ras cu morcov

Prânz: brânză cu smântână şi două mere

Gustare: un pahar de chefir şi iaurt

Cină: peşte la grătar sau la aburi şi un măr

Înainte de culcare: o cană de iaurt (cu două-trei ore înainte de culcare)

În cazul în care nivelul acidităţii din stomac va creşte, te poţi drege cu un cărbune digestiv.

Beneficiile dietei de toamnă

  • Energia pe care o vei căpăta din roadele sezonului.
  • Te vei adapta mai uşor la trecerile bruşte de temperatură.
  • Dacă vei reuşi să scapi de kilogramele nedorite sau să îţi păstrezi silueta, dieta de toamnă te va pregăti pentru acest lucru.

Alimente necesare dietei de tomnă

  • Rodii;
  • Ciuperci;
  • Gutui;
  • Curmale;
  • Clementine;
  • Nuci;
  • Măceşe;
  • Castane;
  • Struguri;
  • Mere;
  • Morcovi;
  • Fasole;
  • Vinete;
  • Sfeclă;
  • Gulii…

Încercă să le consumi într-o formă cât mai naturală, crude, la grătar, la aburi sau cuptor, niciodată prăjite!

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept