Home » Pătrunjelul distruge 80% din celulele canceroase

Pătrunjelul distruge 80% din celulele canceroase

scris de: Elena
Pătrunjelul distruge 80% din celulele canceroase

Flavonoida numită apigenină întâlnită în pătrunjel distruge mare parte din celulele canceroase din corpul uman. Din greutatea totală, aproximativ 4,5% este reprezentată de apigenină.

O dietă bogată în flavonoide reduce riscul apariţiei diferitelor tipuri de cancer precum cel de sân, de piele, prostată etc.

Apigenina nu permite supravieţuirea celulelor canceroase, oprind răspândirea lor în alte organe.

Apigenina are proprietăţi:

  1. Antialergice;
  2. Anticanceroase;
  3. Antiinflamatorii;
  4. Antigenotoxice;

Apigenina inhibă proliferarea celulară a diferitelor linii celulare de cancer pulmonar în funcţie de doza consumată şi de tratamentul care este urmat în combinaţie cu această plantă.

patrunjel

Un alt studiu a demonstrat că apigenina distruge celulele „nemuritoare” cancerigene care declanșează cancerul la sân. Acest lucru este posibil prin schimbarea unui pas implicat în regularea genelor, ce reprogramează celulele prin revenirea acestora la forma normală, care vor muri datorită apoptozei (moartea programată) când le va veni timpul.

Acest flavonoid mai are rol protector împotriva altor boli cauzate de prezența radicalilor liberi, cum sunt tulburările neurologice şi cardiovasculare.

Un alt rol al apigeninei este acela de a avea proprietăţi de detoxifiere.

Un studiu făcut de nişte cercetători italieni a demonstrat că un consum regulat de pătrunjel vindecă aproximativ 68% din celule canceroase ale acestei tumori prezente la nivelul plămânilor.

Alte plante ce conţin cantități mari de apigenină mai sunt:

  • Ceaiul de muşeţel;
  • Ceapa;
  • Cimbrul;
  • Coriandrul;
  • Oregano-ul;
  • Portocalele;
  • Ţelina;
  • Vinul roşu.

Alte beneficii ale consumului de pătrunjel:

  •        Medicina tradițională practicată de diferite culturi din lumea întreagă au folosit pătrunjelul şi încă o mai fac în scopuri terapeutice încă de acum 2000 de ani.
  •        Era folosit în tratarea simptomelor cauzate de pietrele la rinichi sau în distrugerea lor. Acest tratament încă se mai face şi în zilele noastre în poporul german.
  •        În medicina chinezească este folosit ca tonic al ficatului sau în îmbunătățirea vederii prin consumul de suc de pătrunjel, ţelină şi mentă, amestecate cu ajutorul blenderului.
  •        Frunzele de pătrunjel sunt un puternic antioxidant, sunt folosite în stimularea funcţiei renale şi a vezicii urinare.
  •        Consumul regulat al acestor frunze poate trata inflamațiile cronice, problemele de prostată şi uter, chiar şi cancerul localizat în aceste ultime două organe.
  •        Se mai folosește în tratarea reumatismului.
  •        Este bogat în vitaminele A, B, C, K, în Fe, Mg, clorofilă şi chiar histidină (aminoacid vital).
  •        Nivelul antioxidant din creier este ridicat prin consumul acestei plante, iar presiunea sângelui este îmbunătățită.
  •        Are proprietăţi antifungice, antibacteriene.
  •        Un alt flavonoid întâlnit în pătrunjel este luteolina, ce are proprietăţi anticancerigene. Luteolina este chemoprotectivă, acţionează prin reducerea efectelor compuşilor cancerigeni numiţi amine heterociclice şi hidrocarburi aromatice policiclice întâlnite în mâncărurile gătite, cum sunte cele din carne.
  •        Luteolina are efect împotriva proliferării cancerului de prostată, tiroidian şi de sân.
  •        Pătrunjelul mai conţine niveluri ridicate de poliacetilenă precum falcarinol, un antioxidant ce inhibă înmulțirea celulelor canceroase şi este foarte citotoxic, omorând aceste celule tumorale.
  •        Vitamina K prezentă în pătrunjel ajută şi ea la prevenirea apariţiei acestor celule canceroase. Cantitățile reduse de vitamina K duc la apariţia osteoporozei.
  •        Calciul, magneziul, borul îţi apară corpul în aşa fel încât oasele nu îţi vor fi subţiate.
  •        Simptomele artritei pot fi reduse datorită vitaminei C şi a ß-carotenului, care sunt nutrienţi antiinflamatori…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept