Home » Sportul – cel mai bun prieten in lupta cu kilogramele

Sportul – cel mai bun prieten in lupta cu kilogramele

scris de: Elena
Sportul – cel mai bun prieten in lupta cu kilogramele

Sportul este un aliat important in lupta noastra cu kilogramele. Acesta, combinat cu o alimentatie echilibrata ajuta, cu usurinta, la o scadere in greutate.

Pentru obtinerea unor rezultate satisfacatoare, sportul trebuie practicat insa cu regularitate. Schimbarile nu vor veni peste noapte, dar odata intrat in programul nostru, sportul face adevarate minuni in numai cateva saptamani.

Cateva sfaturi pentru practicarea cu regularitate a sportului:

  1. Faceti-va un abonament la o sala de sport. Mergeti de cel putin doua ori pe saptamana la sala. Incercati sa fiti consecventi, nu gasiti diferite motive pentru a absenta (oboseala, vreme nefavorabila etc.). Daca totusi din diferite motive (obiective) nu aveti posibilitatea sa mergeti, compensati, macar acasa, cu exercitii fizice.
  2. Mergeti pe jos de cate ori aveti ocazia. Faceti seara plimbari de cel putin 30 de minute, zilnic.
  3. Iesiti cu bicicleta. Daca aveti o bicicleta, puteti organiza iesiri cu prietenii. Va puteti plimba prin parcuri, sau va puteti propune trasee scurte, pe care, pe masura ce veti avea antrenament, le puteti lungi. Nu uitati sa aveti la voi mereu apa, pentru a va hidrata. In ultima vreme, multe bulevarde au fost prevazute cu piste speciale pentru biciclete. Folositi-le!
  4. Evitati liftul. De cate ori aveti ocazia, mergeti pe scari, fie la urcare, fie la coborare. Este un antrenament foarte bun!
  5. Mergeti la piscina. Inotul este unul din sporturile care pune la lucru toate grupele de muschi. Chiar daca nu practicati inot de performanta, puteti face cateva miscari intr-un bazin cu apa. Iarna puteti merge la un bazin acoperit, iar vara puteti merge la piscina, unde puteti inota usor, sau puteti juca volei in apa cu prietenii. In plus, va veti alege si cu o piele frumos bronzata!
  6. Alergati. Macar cate o jumatate de ora, fie dimineata, fie seara, in functie de programul pe care il aveti.

Sportul

Sportul poate fi practicat la orice varsta, niciodata nu este prea tarziu sa incepi sa faci sport. La inceput este putin mai greu, dar, cu vointa, rezultatele nu vor intarzia sa apara! Pentru o buna eficacitate, sportul trebuie insa asociat cu o alimentatie sanatoasa, fara produse bogate in calorii (mai ales grasimi, fast-food, sucuri si dulciuri)…

Sportul ajuta si latura noastra psihica, nu numai fizicul. Dupa o zi petrecuta la un serviciu stresant, chiar si cateva minute de miscare fizica, indiferent de natura ei, ne vor ajuta sa ne eliberam de tensiuni, sa fim mai optimisti, mai relaxati, mai veseli; intr-un cuvant, mai sanatosi.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept