Home » Top 10 beneficii ale consumului de migdale

Top 10 beneficii ale consumului de migdale

scris de: Elena
beneficii ale consumului de migdale

Migdalele, seminţele fructelor migdalului, pot fi găsite pe tot parcursul anului, spre bucuria noastră. Pe lângă faptul că migdalele au o aromă deosebită şi un gust foarte bun, ele sunt şi foarte sănătoase pentru corpul nostru. Iată un top 10 al beneficiilor consumului de migdale:

10. Vitamina E, care se găseşte în migdale, înlocuieşte cu succes grăsimile rele din organism. Astfel, consumul de migdale este benefic pentru inimă, deoarece este ştiut faptul că grăsimea este inamicul numărul unu al inimii. Magneziul din migdale întăreşte inima prin faptul că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Aşadar, este evident că un beneficiu al consumului de migdale este acela că migdalele reduc riscul apariţiei unui atac de cord.

9. Tot legat de inima, migdalele protejează arterele. Astfel, prin cosumul de migdale ne construim o apărare puternică împotriva bolilor de inimă.

migdale

8. Consumul de migdale se recomanda şi persoanelor care doresc să ţină o dietă. Deşi migdalele sunt bogate în grăsimi, acestea sunt grăsimi bune, care nu se transformă în kilograme în plus. Acest lucru se datorează şi faptului că migdalele reglează tranzitul intestinal şi ajută la o digestie mai rapidă.

7. Consumul de migdalele favorizează scăderea rapidă a glicemiei. Aşadar, bolnavilor de diabet le este recomandat să includă în alimentația lor o cantitate ridicată de migdale.

6. Un alt beneficiu al consumului de migdale este faptul că aceste seminţe asigură o viaţă mai lungă, dar ajută şi la stimularea memoriei. Persoanelor care trebuie să susţină examene le este recomandat să consume migdale regulat în perioada de dinaintea examenelor.

5. Pe locul cinci în topul beneficiilor consumului de migdale se află o atribuţie de ordin estetic. Migdalele conţin şi fosfor, ceea ce ajută la menţinerea unei danturi frumoase şi sănătoase. În plus, acelaşi fosfor întăreşte oasele şi înlătură durerile reumatice.

4. Migdalele au conţinut bogat în cupru şi mangan. Aceste două elemente sunt importante pentru corpul uman, deoarece reprezintă o sursă reală de energie. De asemenea, îmbunătăţesc activitatea creierului şi, prin urmare, migdalele sunt esenţiale în prevenirea bolii Alzheimer.

3. Vitaminele şi mineralele din migdale, alături de antioxidanţi, sunt cele care luptă cu celulele canceroase. De aceea, bolnavii de cancer ar trebui să includă în dieta lor şi migdale. Pe lângă faptul că stopează evoluţia celulelor canceroase, migdalele au şi rolul de a le proteja pe cele sănătoase, deci pot fi folosite de către oricine ca tratament de prevenire a cancerului.

2. Un alt beneficiu important al consumului de migdale este faptul că acestea ajută la dezvoltarea masei musculare. Sportivii sunt cei care consumă regulat migdale datorită acestui fapt, dar şi pentru porţia de energie pe care consumul de migdale o asigură zilnic…

1. Pe primul loc în topul celor zece beneficii ale consumului de migdale se află îmbunătăţirea digestiei. Fibrele care există în migdale opresc apariţia hemoroizilor şi a altor boli intestinale atât de neplăcute. Dacă se consumă migdale alături de o cantitate însemnată de apă, aceste beneficii asupra corpului nostru nu vor întârzia să apară.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept