Home » Top 10 diete nesănătoase

Top 10 diete nesănătoase

scris de: Elena
Top 10 diete nesanatoase

Deşi te scapă de kilograme în plus sau previn bolile de inimă, nu toate dietele sunt neapărat şi sănătoase, iar rezultatele sunt pe termen scurt, kilogramele revenind la loc. Aceste tipuri de diete nesănătoase nu pot fi folosite pe o perioadă îndelingată, deoarece sunt dezechilibrate din punct de vedere nutriţional şi îţi pun în pericol sănătatea.

Diete precum „frumoasa adormită”, în care trebuie timp de câteva zile să consumi numai sedative, sunt periculoase, iar unele nu funcţionează deloc.

Top 10 diete nesănătoase sau nefuncţionale

  1. Dieta cu paste şi ciocolată

Deşi sună destul de bine, această dietă te obligă să beai numai apă, iar când vine vorba de ciocolată primeşti doar 28 de g de ciocolată la sfârşitul zilei. La prânz şi cină ai voie să mănânci paste, dar trebuie să te fereşti de zahăr, alcool, băuturi carbogazoase, cafea, ceai, alune şi junk food, cu excepţia prăjelilor, popcorn-ului, lactatelor şi cărnii roşii. Majoritatea dietelor recomandă consumul de carne roşie preparată într-un mod sănătos însă aceasta are nişte restricţii alimentare majore şi impune absenţa unor nutrienţi importanţi.

  1. Dieta cu supă de pui

Ca şi în cazul dietei cu supă de varză, dieta cu pui îţi permite să mănânci la micul dejun cereale, iaurturi, smochine sau cornuri, în restul zile ai voie să mănânci numai supă de pui de orice fel şi oricât doreşti.

  1. Dieta Zen

La prima vedere aceasta pare relativ o dietă simplă: consumi mâncare în stare naturală şi excluzi din meniu carnea însă lipsa cărnii duce la lipsa proteinelor necesare creierului, construcţiile oaselor şi reparaţiile musculare, ca să nu mai vorbim de lipsa grăsimilor naturale, lipsă care poate afecta saţietatea şi capacitatea de a stabiliza zahărul în sânge.

  1. Dieta omului din peşteră

După cum bănuieşti toate alimentele permise din această dietă sunt cele care pot fi vânate sau culese. Mâncărurile includ grăsimi, peşte, legume, fructe, rădăcini, şi nuci şi sunt excluse seminţele, sarea, lactatele, zahărul rafinat sau uleiurile procesate.

  1. Dieta de 12 zile cu grepfrut

La această dietă trebuie să mănânci şuncă, să triplezi cantitatea de carne, pe care o poţi prăji în unt, poţi să manânci câtă brânză vrei, iar la salate ai voie să adaugi maioneză. Prea bine ca să fie adevărat nu? Această dietă promite să te scape de 24 de kg într-o lună dacă consumi alimentele de mai sus intr-o combinaţie corectă şi după cum îi este numele, trebuie să bei opt pahare de suc de grapefrut pe zi, deoarece acesta este un bun catalizator pentru arderea grăsimilor. De asemenea, la această dietă trebuie să mai bei opt pahare de apă pe zi.

  1. Dieta de trei zile cu hotdog 

Deşi este numită dieta hotdog, la această dietă mănânci hotdog abia a doua zi la cină, în restul zilelor mănânci brânză de vaci, ton, fructe, legume, si bei cafea sau ceai. La toate aceste alimente, seara, mai adaugi o cupă de îngheţată de vanilie.

  1. Dieta magnetică

Această dietă este mai degrabă o dietă echilibrată de zi cu zi, ea constă în înţelegerea a ce mâncare este sau nu sănătoasă pentru organismul tău.

  1. Dieta tipului de sânge

La acest tip de dietă trebuie să eviţi un anumit tip de mâncare în funcţie de grupa sanguină.

  1. Dieta aer

Dieta aer nu presupune schimbarea obiceiurilor culinare sau evitarea anumitor tipuri de mâncare, tot ce trebuie să faci este să… respiri, cei de la institutul de cercetări psihoactive spun că atâta timp căt te concentrezi pe respiraţii ritmice vei scăpa de kilograme în plus.

10. Dieta cu tenii

În primele trei decenii ale secolului trecut, au fost comercializate aşa-zisele tablete cu tenii; acestea erau infestate cu tenii, iar după ce ajungeau la greutatea dorită, oamenii luau alte medicamente pentru a omorî teniile. Dieta nu presupune schimbarea stilului culinar, la această dietă îţi poţi satisface papilele gustative, dar nu şi stomacul…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept