Pentru majoritatea celor care încearcă în disperare să slăbească, persoanele aflate la polul opus, care caută metode de îngrășare rapidă, reprezintă o ciudățenie a naturii. Printre motivele pentru care unii își doresc să ia în greutate în loc de a slăbi se numără problemele de sănătate, lipsa apetitului, practicarea anumitor sporturi, dorința de a-și dezvolta masa musculară sau, pur și simplu, să bată genetica. Iată însă zece metode de îngrășare rapidă și sănătoasă:
1. Mai multe proteine și carbohidrați
Dacă încercați din răsputeri să vă îngrășați rapid, trebuie să începeți, în mod evident, cu ceea ce mâncați. Odată cu majorarea cantității de proteine, este necesar să asimilați mai mulți carbohidrați, pentru o masă musculară mărită. Astfel, se recomandă să consumați alimente cu carbohidrați cu 45, până la 60 de minute înainte de începerea antrenamentului și la 15 minute după finalizarea exercițiilor. De asemenea, pentru mai multă energie în mușchi, specialiștii recomandă consumul de grăsimi sănătoase precum migdale, alune de pădure, avocado, ulei de măsline, ulei de pește sau ulei de floarea-soarelui.
2. Exerciții cu mai multe repetiții
Pentru dezvoltarea rezistenței fizice, specialiștii recomandă un număr mai mic de repetiții, între trei și șase. În cazul în care se dorește mărirea masei musculare, care este esențială în procesul de îngrășare sănătoasă, dar și rapidă, fiecare tip de exercițiu trebuie repetat de șapte, până la 12 ori.
3. Un somn mai odihnitor
Somnul este esențial în cazul în care vă doriți să vă îngrășați rapid, în condițiile în care mușchii se refac și se fortifică atunci când dormim. Mușchii deja formați au nevoie de 48, până la 72 de ore pentru a se reface, deci opt ore de somn pe noapte reprezintă o țintă corectă pentru cei care vor să se îngrașe într-un mod sănătos.
4. Lucrați grupe mari de mușchi
Rezultatele semnificative în ceea ce privește îngrășarea rapidă nu pot fi obținute decât atunci când acordați o atenție sporită grupelor mari de mușchi, în timpul antrenamentelor. Concentrați-vă pe mușchii picioarelor, cei ai spatelui și ai pieptului. În plus, atunci când lucrați aceste grupe de mușchi, ardeți mai multe calorii, așadar evitați acumularea grăsimilor.
5. Beți multă apă
Când vine vorba despre mărirea masei musculare, care contribuie, de fapt, la îngrășarea sănătoasă, cantitatea de apă consumată este un alt punct-cheie de care nu trebuie să uitați. Apa este reținută în mușchi, deci atunci când nu ne hidratăm îndeajuns, masa musculară pare să se micșoreze. În plus, o hidratare corectă ajută la o mai bună funcționare a corpului și implicit a mușchilor.
6. Mai multe genuflexiuni
Genuflexiunile ajută la dezvoltarea mușchilor extremităților inferioare ale corpului. Atunci când faceți genuflexiuni, amintiți-vă să țineți picioarele îndepărtate paralel cu umerii, vârfurile picioarelor îndreptate înainte și trunchiul drept. Pentru cele mai bune rezultate, faceți genuflexiunile în fața oglinzii. În acest fel, veți putea urmări mișcarea genunchilor.
7. Exercițiile pe bancă
Exercițiile efectuate pe bancă ajută la dezvoltarea mușchilor pieptului, umerilor și tricepșilor. Pot fi efectuate pe o bancă sau chiar pe o minge de exerciții, în unghiuri sau poziții diferite. În timp ce faceți astfel de exerciții pe bancă, nu uitați să relaxați mâinile pe halteră și să împingeți într-o formă de ”C”, și nu de sus în jos.
8. Încercați tracțiunile
Exercițiile de tip ”pull-up” lucrează toată partea superioară a corpului, dar mai ales mușchii spatelui și bicepșii. În funcție de poziționarea mâinilor, variază gradul în care anumiți mușchi sunt mai solicitați decât alții. Puteți să poziționați mâinile cu palmele spre corp, opuse corpului sau una în fața celeilalte.
9. Sprinturile, parte importantă a antrenamentelor
Antrenamentele care includ astfel de exerciții presupun o durată scurtă, din care circa 80% reprezintă sprinturile, iar restul, odihnă. Studiile au arătat faptul că această metodă contribuie la înmulțirea hormonilor ce ajută la mărirea masei musculare și menține cantitate de hormoni ridicată, chiar și după finalizarea exercițiilor.
10. Îndreptările, un exercițiu minune
Îndreptările, sau ”deadlift-urile”, reprezintă un exercițiu avansat, deci mai puțin accesibil celor cu o condiție fizică precară. Efectuarea acestui tip de exercițiu contribuie însă la îngrășarea rapidă într-un mod sănătos. Într-o singură sesiune, îndreptările lucrează mai mulți mușchi decât oricare alt exercițiu, tonifiind spatele, abdomenul, picioarele, mâinile și umerii. Ca să nu vă accidentați, țineți picioarele îndepărtate înainte și paralele cu umerii. Când ridicați greutățile, amintiți-vă să încordați abdomenul și să împingeți din călcâie și picioare…