Home > Alimentatie si Nutritie (page 10)

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

MACA – un super aliment pentru el și pentru ea

Maca – proveniență, beneficii, contraindicații, super aliment Acest articol vă prezintă câteva dintre beneficiile pe care ni le oferă planta sau, mai bine zis, super alimentul maca de proveniență peruană, dar și contraindicațiile de care trebuie să ținem cont atunci când îl consumăm. Proveniență Maca – supranumit și „Afrodiziacul Anzilor”, este una dintre plantele care ne oferă numeroase beneficii. Face parte din ... Read More »

Cele mai importante condimente pe care trebuie sa le aiba o gospodina

Cele mai importante condimente pe care trebuie sa le aiba o gospodina

Condimentele desavarsesc gustul oricarei mancari. Nu exista preparat culinar care sa nu primeasca de la bucatar fie un varf de sare, fie un pic de piper. Condimentele reusesc ca prin farmec sa creeze o legatura spectaculoasa intre ingredientele din farfurie, astfel incat gustul sa fie unul copios. Condimentele reprezinta practic lianul intre alimentele necesare mancarii, ele capteaza nu numai simtul ... Read More »

Beneficiile consumului de suc de grau

Beneficiile consumului de suc de grau

Graul este un alt fel de iarba, o planta; iar fiecare parte a acesteia are cate o intrebuintare si sunt folosite in medicina. Graul, in general, este folosit ca o sursa concentrata de nutrienti, continand vitaminele A, C, E, fier, calciu, magneziu si aminoacizi. Planta este folosita pentru a trata mai multe insuficiente, printre acestea numarandu-se: stimularea producerii de hemoglobina, acele ... Read More »

Ce este nutritia pura si cum ne ajuta ea?

Nutritia pura consta in adoptarea unui stil de viata sanatos, corect si mult mai simplu decat s-ar gandi unii dintre noi. Pana la urma, aceste schimbari pe care le facem in fiecare zi in legatura cu alimentatia sunt minime si, mai ales, usor de retinut, iar avantajele de pe urma acesteia sunt enorme, de ce sa nu recunoastem? Nutritia pura ... Read More »

De ce suntem mai obosiţi după ce mâncăm?

obosiţi după ce mâncăm

Este evident faptul că avem nevoie de alimente pentru a avea energie. Totuşi, de multe ori observăm faptul că, după ce luăm masa, corpul nostru pare lipsit de vlagă şi ne simţim mult mai obosiţi. Dacă această stare dispare după aproximativ jumătate de oră, nu există motiv de îngrijorare, pentru că mâncarea are nevoie de acest timp ca să se ... Read More »

Alimente bogate in iod pentru buna functionare a glandei tiroide

Alimentele bogate in iod sunt la mare cautare in prezent, toti mai multi oameni sunt interesati de sanatatea lor. Alimentele care contin iod sunt benefice pentru buna functionare a glandei tiroide, ajuta la dezvoltarea creierului, ne protejeaza de radiatiile nucleare, lupta impotriva oboselii si a depresiei. Iodul nu se gaseste doar in sarea de mare, ci si in numeroase alte ... Read More »

De ce este bine să mâncăm fructe și legume de toate culorile?

Consumul fructelor și legumelor diversificate pe culori este un lucru benefic pentru organismul nostru, deoarece în acest mod se asigură cantitatea de nutrienți necesari organismului. Consumând fructe și legume albe, roșii, portocalii, galbene, verzi sau violet, vei avea parte de antioxidanți, îți vei proteja inima, îți vei îmbunătăți memoria, vei avea o piele frumoasă și catifelată sau îți vei proteja sistemul ... Read More »

Salate pentru dieta

Salate pentru dieta

Salatele pentru dieta reprezinta o formula delicioasa pentru a-ti mentine in forma silueta fara sa te lipsesti de mancarurile cu gust bogat. Diversitatea de legume si verdeturi a salatelor inseamna o sursa importanta de vitamina C, acid folic, fibre, vitamina A, licopen si alti nutrienti. Salatele pentru dieta pot fi preparate mai complexe ce pot reinterpreta felul principal al unei mese, dar ... Read More »

Cele mai importante alimente cu fibre

alimente cu fibre

Alege alimente cu fibre care sunt recunoscute de nutritionisti drept cheia pentru sanatate. Fibrele constituie un element necesar in bunul mers al oricarei diete: de ingrasare, slabire, mentinere. Acestea au rol in echilibrarea functiilor sistemului digestiv. Poate nu stiati, dar corpul uman nu poate digera fibrele, asa ca acestea ajung in colon, unde ajuta la formarea si eliminarea toxinelor. Fibrele se ... Read More »

5 motive pentru care să consumi afine

5 motive pentru care să consumi afine

Afinele sunt fructele care cresc într-un arbust mic, cu proveniență din familia Ericaceae și care poate ajunge la 25-50 cm înălțime. Fructul are formă rotundă, diametrul de 0.5 – 0.6 cm, iar culoarea acestor fructe variază de la albastru închis la albatru brumăriu. Afinele sunt zemoase și au un gust plăcut dulce-acrișor. Proprietăți nutritive ale afinelor Afinele sunt fructe cu ... Read More »