Home » Diete sănătoase de iarnă care te scapă de raceală

Diete sănătoase de iarnă care te scapă de raceală

scris de: Elena
Diete sanatoase de iarna

Dietele sănătoase de iarnă vor fi cele mai bune prietene ale noastre în sezonul rece, un sezon în care avem nevoie mai mult ca oricând de o alimentație bogată în vitamine și plină de proteine.

Diete sănătoase de iarnă există foarte multe, însă trebuie să găsim pentru fiecare persoană cea mai bună dietă, care să ofere rezultatele dorite, indiferent dacă doriți să pierdeți din greutate sau doar doriți sa adoptați un stil de viață cât mai sănătos.

Dacă sunteți în impas atunci când vine vorba de diete pentru iarnă, mai jos sunt prezentate cele mai bune diete care vă vor ajuta să depășiți mai ușor sezonul rece și tot ceea ce aduce venirea sa.

Iarna avem tendința de a ne îndopa cu tot felul de preparate grele şi, de aceea, o dietă sănătoasă de iarnă este potrivită pentru a ţine kilogramele departe. Frigul şi zilele mai scurte ne fac mai sedentari, acumulând kilograme nedorite cu care ne vom lupta din greu primăvara. Pentru a împiedica acest lucru pe timp de iarnă, trebuie să avem o dietă echilibrată.

Cele mai bune diete sănătoase de iarnă

Dieta Dukan

Iarna este un sezon care ne va încerca mai mult, fiind un sezon plin de surprize neplăcute atunci când vine vorba de starea de sănătate. Pentru a avea mai multă energie și un plus de proteine, dieta Dukan este perfectă! Aceasta este una dintre cele mai sănătoase diete și este potrivită pentru sezonul rece, deoarece se bazează pe un aport foarte mare de proteine, dar cu un aport limitat în ceea ce privește carbohidrații. Formată din 4 faze, această dietă este una destul de ușoară dacă veți respecta programul cu strictețe. Este o dietă sănătoasă, deoarece îmbină alimentația cu sportul. În sezonul rece, acest lucru reprezintă un avantaj, deoarece veți putea să faceți sport în interior, să mergeți la sală sau să faceți gimnastică în propria casă! Este important să evitați consumul de alcool, deoarece acesta vă va da mai multe calorii cu fiecare gram consumat!

Dieta Balerina

Dieta balerina este una foarte bună atunci când vine vorba de anotimpul de iarnă, deoarece vă va ajuta să vă stabilizați stilul de viață și, totodată, să îl transformați într-unul mult mai sănătos. Dieta balerina vă va permite să mâncați numeroase alimente sărace în calorii, dar care vă vor aduce numeroase vitamine și nutrienți, atât de benefici pe timpul sezonului rece.  Este interzis să consumați carbohidrați și dulciuri pe parcursul acestei diete, mai ales dacă doriți să pierdeți kilograme. Această dietă vă va ajuta să vă imunizați organismul și să aveți parte de o energie mult mai mare obținută printr-un deficit caloric. Veți obține, de asemenea, o talie de viespe asemenea balerinelor, iar la finalul acestei diete, veți fi mulțumită de faptul că sezonul rece v-a motivat să depuneți efort pentru a avea silueta dorită, asemenea unei balerine gingașe și plină de eleganță.

Dieta Daneză

Dieta Daneză este una dintre cele mai folosite diete pe parcursul sezonului rece, în ciuda faptului că este destul de strictă din punctul de vedere al alimentației. Este o dietă perfectă pentru sezonul rece doar dacă doriți să slăbiți din ce în ce mai mult odată cu trecerea zilelor săptămânii. Este foarte bună în perioada sezonului rece, atunci când nu este sezonul fructelor și legumelor. Cu această dietă, aveți nevoie doar de 600 de calorii pe zi. Puteți consuma morcovi, legume verzi care sunt uzuale, carne slabă și cafea. Această sferă a alimentelor este potrivită pentru sezonul de iarnă, deoarece nu va trebui să faceți multe căutări în ceea ce privește alimentele, fiind o dietă destul de simplistă pentru perioada când nu sunt atât de populare fructele și legumele pe care le consumam în mod cert, în sezonul estival. Dieta Daneză este foarte bună, deoarece vă va face să fiți mult mai atent la alimentație și vă va face să învățați să vă descurcați cu alimente puține și slabe din punct de vedere caloric.

În sezonul rece, este foarte important să aveți parte de o alimentație bogată în fructe și legume, mai presus de orice! Acestea vă vor ajuta să vă procurați vitaminele necesare desfășurării unei vieți sănătoase și pline de energie.

Câteva idei pentru o dietă de iarnă sănătoasă şi echilibrată

  • Nu uita de hidratare. Deşi este iarnă, organismul tău are nevoie de apă pentru a asigura o digestie bună a alimentelor.
  • Nu uita de sport. Dacă este frig, iar zăpada îţi ajunge până la genunchi, poţi căuta pe internet câteva filmulețe cu exerciţii pe care le poţi face în fiecare zi timp de 30 de minute.
  • Nu exagera cu ciocolata caldă, aceasta are aproximativ 300 de calorii şi 14 grame de grăsime.
  • Mănâncă fructe de minimum două ori pe zi pentru a contracara oboseala.
  • În cazul în care vrei să te încălzești, înlocuiește ciocolata caldă cu supele de casă.
  • Optează pentru carnea preparată la grătar, pentru senzaţia de saţietate.
  • Când faci prăjituri, ai grijă să le tai cât mai mici. Nu are rost să încerci să te abţii de la prăjituri, mai ales că iarna este sezonul prăjiturilor.
  • Ultima masă trebuie să fie la 18:00.
  • Când simţi puţină foame, poţi consuma un iaurt simplu.
  • Se recomandă cel puțin o masă lichidă pe zi.

Diete sanatoase de iarna

Alimente permise

  • Fructe;
  • Legume;
  • Peşte de apă sărată: macrou, ton şi somon;
  • Carne slabă;
  • Lactate, brânzeturi şi ouă;
  • Carbohidrați complecşi precum orzul şi orezul brun;
  • O linguriţă de miere în fiecare dimineaţă;
  • Vitamine, zinc, magneziu şi seleniu.

Meniu

Micul dejun – 100 de grame de cereale integrale şi 250 mililitri de lapte.

Prânz – friptură de vacă, pui sau peşte la grătar (pe săturate).

Gustare – o salată cu legume la alegere.

Cină – 100 de grame de pui sau peşte şi două portocale.

Dieta supercharge

Dieta promite să te scape de trei kilograme în primele două săptămâni.

Alimentele permise sunt: carnea de vită, laptele degresat, carnea de curcan şi pui, ouă, fructe de mare, cafea neîndulcită.

Meniu

Mic dejun

– Cafea sau ceai, un ou fiert, un iaurt slab, un fruct.
– Omletă dintr-un ou întreg, trei albușuri, o lingură de brânză, 300 mililitri de suc proaspăt de mere sau grepfrut, trei linguri salată de fructe, un pahar de iaurt şi un pahar cu lapte.
– Două ouă prăjite şi o felie pâine integrală cu unt.
– Un iaurt simplu, 100 de grame de fructe de pădure şi o linguriţă de miere.

Prânz

– O cutie mică de ton în apă, salată verde, o banană şi un iaurt.
– 100 g brânză de vaci, amestec de fructe de pădure, o banană, o piersică şi un mango.
– Un piept de pui făcut la grătar, salată de legume la alegere cu oţet şi un măr.
– 300 mililitri de supă de broccoli sau spanac, o chiflă cu unt şi un măr.
– Salată Caesar din 70 g de pui, un ou fiert tare, o lingură crutoane, o lingură de parmezan, o lingură de dressing Caesar.

Cină

– 180 g de somon la grătar, legume preparate la aburi, opt căpşuni şi o lingură cu smântână.
– 200 g de friptură cu două linguri legume mediteraneene şi un măr copt umplut cu stafide.
– Omletă spaniolă din trei ouă, piper, ciuperci, ceapă, mazăre, salată verde şi salată de fructe ca desert.
– Salată de pui Waldorf din 100 g de pui tăiat cubuleţe, șase nuci, o jumătate de avocado, o lingură de maioneză şi trei linguri salată de fructe.

Gustări: un ou, o felie de pâine prăjită, trei nuci de Brazilia, un iaurt sau o banană.

SFATURI PENTRU O ALIMENTAȚIE MAI SĂNĂTOASĂ ÎN PERIOADA IERNII

  1. Iarna, mai mult decât oricând, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră și să nu facem diferite abuzuri. Știm cu toții cât de greu este să ne abținem atunci când vine vorba de sărbătorile de iarnă, de preparatele tradiționale și de cele mai fine băuturi. Trebuie totuși să ne abținem și să ne găsim un echilibru perfect în ceea ce privește alimentația.
  2. De asemenea, știm cât de mult iubim dulciurile, iar în perioada iernii, pofta de dulce devine din ce în ce mai mare, ca urmare a faptului că sunt prezente numeroase sărbători. Familia este obișnuită să opteze pentru numeroase tipuri de prăjituri în diferite forme drăgălașe cu tematică, gata să ademenească persoanele care doresc să țină o dietă. Zahărul este de evitat pe parcursul iernii, deoarece nu aduce niciun beneficiu organismului. Nu este potrivit și nici recomandat în nicio dietă, dar dacă totuși aveți poftă nevinovată pentru dulciuri, puteți să v-o potoliți cu niște biscuiți dietetici sau niște chipsuri din fructe uscate.
  3. Este foarte important ca în timpul iernii să fie combinate cât mai multe vitamine pentru a ajuta organismul să lupte și să prevină apariția unor boli specifice sezonului rece, precum gripele și virozele care dau mari bătăi de cap.
  4. Nu trebuie să săriți peste nicio masă principală din zi, deoarece acest lucru vă va ajuta să îi oferiți organismului dumneavoastră cantitățile de energie dozate cum trebuie. Dacă veți alege să nu luați o masă principală, cantitatea de energie care rezulta, în mod normal, ca urmare a acestei mese, ar dispărea. Deși doriți să pierdeți mai multe kilograme într-un timp mai scurt, nu trebuie să vă înfometați, mai ales în sezonul rece, deoarece ați putea da la o parte o bună bucată din energia și nutrienții benefici…

Așadar, dacă doriți să cunoașteți cât mai multe lucruri și cât mai multe „tips and tricks” atunci când vine vorba de sezonul rece și ce este cel mai indicat să consumăm sau nu în timpul iernii, trebuie să aveți în vedere faptul că acest anotimp presupune multă grijă și multă atenție când vine vorba de alimentație, iar cel mai recomandat lucru este să nu optați pentru un stil de viață sărac în vitamine și proteine!

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept