Home » Dieta Crono: slăbești respectând orele de masă

Dieta Crono: slăbești respectând orele de masă

scris de: Elena
Dieta Crono

Dieta Crono devine tot mai populară și încearcă să facă diferența printre amatoarele de viață sănătoasă sau de slăbit. Aspectul cel mai important la această dietă este faptul că îți permite să mănânci majoritatea alimentelor, dacă respecți orele de masă.

Majoritatea dietelor limitează mult opțiunile alimentare, restrângând numărul caloriilor sau limitând câțiva nutrienți: carbohidrați, proteine, grăsimi. În dieta Crono trebuie să ții cont doar de… cronologie! Poți mânca aproape orice dacă respecți cu strictețe orele când trebuie să te hrănești. Trebuie să renunți doar la desert.

Mic dejun
Micul dejun trebuie luat în jurul orei 9:00 și trebuie să conțină grăsimi, zaharoză sau carbohidrați. Exemple de alimente permise: iaurt, brânză, lapte și cereale sau pâine prăjită cu unt. În cazul în care mănânci ouă, nu trebuie să le combini cu alimente care conțin carbohidrați.

Prânz
În această dietă, prânzul reprezintă masa cea mai importantă. Trebuie să fie consistent și luat în jurul orei 13:00. Astfel, prânzul trebuie să conțină mulți carbohidrați: paste, orez, mazăre ori supă de legume. E de reținut faptul că este foarte importantă farfuria principală și se recomandă să fie evitate farfuriile „suplimentare” (cu salate, gustări etc.) și, mai ales, desertul.

Diet Crono

Gustarea
Sunt permise două gustări pe zi: una la 10:30 și una la ora 16:00. Gustarea de dimineață înseamnă un singur fel de fructe (de exemplu, un măr) sau puțină ciocolată (preferabil, o bucată de ciocolată neagră). Nu trece peste această gustare dulce! Corpul tău are nevoie de zahăr să păstreze ridicat nivelul de energie.

Cina
Cina ar trebui luată la ora 18:00. Sub nicio formă nu trebuie să mai mănânci vreo gustare după această masă. Permite alimentelor să aibă timp pentru a fi digerate înainte de somn. Bazată pe proteine, cina trebuie să fie ușoară: pui la grătar cu puțină salată, pește prăjit cu legume fierte sau alte astfel de preparate.

O dietă echilibrată

Dieta Crono este o dietă alimentară care îmbină ceea ce trebuie să mâncăm cu momentele în care trebuie să mâncăm. Doar în anumite părți ale zilei corpul secretă mai multe tipuri de enzime și hormoni care ajută la arderea mai rapidă a nutrienților, în loc să îi depună ca grăsimi. Faptul că avem voie să mâncăm aproape de toate la anumite ore, asta nu înseamnă totuși să exagerăm. Porțiile trebuie să fie potrivite, moderate. Un stil de viață sănătos înseamnă, adesea, moderație!

Studiile legate de alimentație au demonstrat faptul că pierderea în greutate este mai favorizată de un mic dejun bogat în proteine și carbohidrați decât unul slab în carbohidrați sau în calorii. Este cazul să renunți la „dietele-minune” sau la înfometare, în speranța că vei pierde rapid multe kilograme. Ca orice lucru bine făcut, scăderea în greutate și îmbunătățirea stilului de viață necesită mult timp, adică răbdare.

Preferă să petreci până la opt săptămâni mâncând conform dietei Crono și apoi să continui acest stil alimentar în mare măsură pentru a scăpa de kilograme încet și a-ți menține noua greutate, în loc să te înfometezi sau să exagerezi cu diete foarte drastice care te scapă de kilograme mai repede, însă te dezechilibrează, te forțează să te îngrași la loc după terminarea dietei și, cel mai grav, te îmbolnăvesc…

Mănâncă moderat, corect, după un anume plan, fă mișcare și bea apă. Aceasta este rețeta unei siluete frumoase într-un corp sănătos!

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept