Home » Dieta Oshawa iti detoxifica organismul in sapte zile

Dieta Oshawa iti detoxifica organismul in sapte zile

scris de: Elena
Dieta Oshawa

Dieta Oshawa mai este cunoscuta si sub numele de dieta macrobiotica. Principiile sale au la baza un regim cu precadere vegetarian, slab in calorii. In acest articol, va invitam sa descoperiti mai multe informatii despre cum va poate ajuta sa va detoxifiati organismul si sa slabiti.

Dieta Oshawa este o modalitate de aducere a organismului in echilibru, eliminand energiile negative pe care le acumulam din alimentele nesanatoase.

George Oshawa a fost un filozof care a combinat elemente din budism, medicina asiatica, invataminte crestine si medicina vestica, rezultand cura care ii poarta numele. Desi nu este atestata din punct de vedere medical, multe persoane din intreaga lume care au urmat dieta Oshawa de-a lungul sutelor de ani s-au declarat foarte incantate de rezultate, sustinand ca hrana naturala poate lupta impotriva multor boli, printre care chiar si cancer.

In ce consta dieta Oshawa?

Dieta Oshawa este cu precadere vegetariana, dar se pot consuma si peste (sau crustacee) de doua sau trei ori pe saptamana, in combinatie cu hrean, ghimbir, mustar si wasabi (hrean japonez), pentru detoxifierea organismului, accelerarea metabolismului si combaterea efectelor negative ale carnii. Pentru a adauga mai multa savoare mancarii, se pot folosi in preparare ulei de susan, ulei de porumb si ulei din seminte de mustar.

Dieta Oshawa promoveaza consumul redus de grasimi saturate pentru a ajuta la scaderea nivelelor ridicate ale colesterolului si tensiunii sangvine. Pe de alta parte, presupune un consum mare de fibre, fapt ce reduce riscul constipatiei. Acest regim trebuie tinut pe o perioada de zece zile, timp in care promite o pierdere in greutate de pana la sapte kg si consta in proportie de 70 % – 90 % cereale (grau, orez, mei si hrisca, fierte sau coapte) si 10 % – 30 % legume.

Dieta Oshawa se bazeaza pe preparate care provin din budism, iar principalul scop este acela de a gasi un echilibru intre energiile pozitive si negative care se gasesc in alimente. Aceasta dieta cuprinde un consum redus al produselor de origine animale, in detrimentul alimentelor de origine vegetala care constituie baza dietei Oshawa.

Aceasta modalitate de a slabi o cura macrobiotica, ce se refera la reeducarea metabolismului si obisnuirea organismului cu cantitati reduse de mancare. Ea ajuta la insusirea unui stil de viata sanatos si echilibrat, imbunatatind considerabil starea de sanatate si de spirit a celor care o adopta.

Dieta Oshawa are o durata de 11 zile, insa poate fi repetata de cate ori dorim sa ne echilibram, cu regula de a pastra o pauza de doua saptamani.

Dieta Oshawa cuprinde doar patru tipuri de alimente care vor fi consumate in combinatie, sub mai multe forme. Acestea sunt: graul, orezul, meiul si hrisca, ce vor fi preparate folosind sarea de mare. Aceste cereale au fost alese de catre inventatorul dietei Oshawa deoarece nu contin nici energii pozitive, dar nici negative, aflandu-se la limita dintre bine si rau, in zona neutra, lipsita de pericole ce pot afecta metabolismul sau pot determina aparitia unor afectiuni grave.

Vor fi eliminate din alimentatie alte alimente, precum si cafeaua, ceaiurile, bauturile energizante sau sucurile carbogazoase, si se va consuma doar apa plata ce va accelera procesul de purificare a organismului si va face ca organismul sa actioneze impotriva grasimilor si sa fie hidratat.

Astfel vom reusi sa scapam din zona raului, in care se afla majoritatea populatiei, din cauza alimentelor nefaste ce degradeaza organismul si diminueaza capacitatea de functionare a acestuia. Chimicalele pe care le gasim in comert nu fac altceva decat sa sporeasca aparitia situatiilor incomode, a durerilor de cap, diminueaza capacitatea de concentrare si afecteaza sistemul cardiovascular.

Ce beneficii aduce dieta Oshawa?

Aceasta modalitate de pierdere in greutate se afla in topul celor mai dificile din lume, dar, privind beneficiile pe care le aduce, totul va parea mai simplu, iar efortul depus va fi rasplatit printr-o sanatate de invidiat si printr-o energie care ajunge la cote maxime.

Principalul beneficiu al dietei Oshawa este topirea grasimii depuse in zona taliei, o parte a corpului care este cel mai greu de modelat si lucrat. Urmand regulile acestei cure, kilogramele vor disparea datorita echilibrului in care se va afla intreg organismul. Astfel, va creste si sanatatea mintii si vom privi totul ca pe o modalitate de a renaste din propria cenusa.
Detoxificarea se numara si ea printre atuurile acestui stil de viata, pentru ca organismul va fi invatat sa elimine toxinele care s-au acumulat in corp si care ne fac sa ne simtim obositi si lipsiti de vlaga.

Multe boli incurabile vor gasi o vindecare in aceasta dieta, deoarece energiile neutre din alimentele permise vor face ca starea de sanatate sa se imbunatateasca, iar lucrurile vor putea fi privite dintr-un alt unghi, pentru a incepe vindecarea psihica si apoi trupeasca.

Ideala pentru femei, dieta Oshawa ajuta la intinerirea tenului, estompand ridurile si oferind luminozitate pometilor. Energia si vitalitatea sunt doua aspecte care se vor imbunatati considerabil, iar echilibrul in care se va afla intreaga fiinta va fi unul de invidiat.

Alimentatie sanatoasa si energie pozitiva

Dieta Oshawa detoxifica organismul si il ajuta sa devina receptiv pentru energia pozitiva, deoarece nu este de ajuns doar sa se imbunatateasca digestia, ci trebuie eliberata si mintea de griji, iar toate aceste lucruri duc la reglarea secretiei hormonale si curatarea tenului. Spre deosebire de alte cure, aceasta presupune o anumita filozofie de viata si un set de reguli specifice care trebuie urmate cu strictete – puteti sa va lasati influentati de filozofia Zen si sa va bucurati de o hrana sanatoasa, in mare parte pe baza de plante si alimente organice.

Principalul obiectiv al acestei cure este de a echilibra energiile yin-yang prin consumul in cantitati egale ale alimentelor caracteristice energiilor respective: cereale integrale, fructe proaspete, nuci si seminte (cu moderatie), legume cu frunze, boabe de fasole, mazare, linte. Indiferent de optiunile de alimente permise si retetele pe baza carora se fac diverse preparate, mancarea trebuie intotdeauna foarte bine mestecata si nu trebuie sa se incarce stomacul peste limita. Pe parcursul acestei diete sunt strict interzise alimentele cu factor yin mare – cum sunt zaharul, ceaiul, alcoolul, cafeaua, laptele, smantana, iaurtul, anumite mirodenii si condimente; de asemenea, nu se consuma nici cele cu yang ridicat – carne rosie, de pasare, peste, crustacee, oua, cascaval si sare.

Ce va cuprinde fiecare zi din dieta Oshawa?

Pentru a reusi sa ducem la bun sfarsit cele 11 zile ale dietei, trebuie sa ne inarmam cu vointa si rabdare si sa ne relaxam. Privind partea plina a paharului, acest regim va aduce doar beneficii organismului, iar rezultate se vor simti inca din primele doua zile.

In primele doua zile din Dieta Oshawa se va consuma mei decorticat. Acesta trebuie pus in apa cu 12 ore inainte de a fi consumat, apoi va fi fiert timp de 25 de minute. Se poate adauga doar sare de mare, fiind interzisa utilizarea oricarui alt aliment sau condiment.

In a treia zi din Dieta Oshawa se va pregati hrisca, o cereala foarte usor de gatit, ce poate fi si prajita in tigaie, folosind un praf de sare. De asemenea, pentru micul dejun este permis consumul de mei, dar nu mai mult de un bol.

In a patra zi din Dieta Oshawa se va prepara orez pentru pranz si cina, fiert sau la cuptor, doar cu apa si sare de mare. Micul dejun va fi format din cateva linguri de hrisca ce a fost pusa la inmuiat in prealabil.

In a cincea si a sasea zi din Dieta Oshawa se va fierbe graul care va fi consumat pe parcursul intregii zile.

In urmatoarele zile de Dieta Oshawa, pana in ziua a unsprezecea, se vor consuma cerealele permise, in cantitati nelimitate. Este important sa fie respectate mesele principale ale zile, micul dejun, pranzul si cina, fara a sari peste una dintre ele. Chiar daca sunt permise doar aceste patru cereale plus sarea de mare, nu trebuie sa ne infometam si trebuie sa oferim organismului cantitatea de care are nevoie pentru a se simti energic si plin de energii bune.

In Dieta Oshawa se pune accentul pe alimentele Yang, si anume:

  • Cereale integrale: orez, mei, grau, hrisca, secara, porumb. Exista trei tipuri diferite de cereale care trebuie luate in considerare in dieta Oshawa: cerealele integrale propriu-zise (orez brun cu bob marunt sau lung, grau, ovaz, secara si porumb sub forma de stiuleti), produsele bazate pe faina si cele sub forma de fulgi.
  • Legume: linte, varza, frunze si radacini de papadie, andive, gulii, praz, ridichi, napi, ceapa, patrunjel, boabe de soia, morcovi, dovlecei, brusture, macris de balta (Nasturtium officinale), legumele verzi precum broccoli, varza chinezeasca, dar si alte tipuri de verze. In Dieta Oshawa se recomanda consumul hranei organice crescute in mod natural, daca se poate – o varietate care sa insoteasca fiecare masa.
  • Boabe: Acestea ar trebui consumate doar la o singura masa pe zi. Se pot manca boabele de naut, linte verde sau bruna si deseori boabe negre de soia. Cand si cand, se pot manca si cele de soia verde (fasole mung), fasolea colorata sau boabe de fasole verde.
  • Fructe: capsuni, afine, castane comestibile, mere, nuci, struguri, piersici si pepeni. Fructele pot fi mancate de doua sau trei ori pe saptamana in Dieta Oshawa, in versiuni crude sau uscate; trebuie evitate fructele tropicale, de exemplu, bananele si ananasul.
  • Seminte: susan, floarea-soarelui, dovleac.

Apa: Se bea doar apa in Dieta Oshawa, singurele exceptii fiind rare, cand in cazuri speciale se pot bea ceai negru si ceai de busuioc.

Iata un exemplu de meniu tipic pentru o zi din dieta Oshawa:

Micul dejun

– morcovi baby sau felii de castraveti;

– cereale integrale cu lapte de soia.

Pranz

– supa Miso;

– salata;

– paine crocanta din cereale integrale.

Cina

– supa Miso;

– orez brun cu dovlecel;

– pepene galben.

Optiuni pentru gustari

– mar;

– fructe mici si boboase (afine, zmeura, coacaze, mure);

– nuci, alune de padure, migdale.

Beneficiile dietei Oshawa

• Produsele din soia regasite in Dieta Oshawa sunt de regula bogate in fitoestrogeni, care ajuta in special femeile, deoarece amelioreaza sintromul premenstrual si menopauza. Se spune chiar ca acestea previn cancerul mamar si endometrial.

• Dieta Oshawa ajuta la sporirea energiei prin faptul ca imbunatateste digestia si sanatatea in general.

• Acest regim este strict insa unul dintre marile sale beneficii este detoxificarea bazata pe consumul produselor naturiste, al legumelor si fructelor.

Dezavantaje

• Principalul dezavantaj este dat de numarul mic de proteine, vitamina B12, fier, magneziu, calciu si alte vitamine si minerale, de aceea nu se recomanda ca dieta Oshawa sa fie tinuta o perioada indelungata, altfel poate duce la malnutritie si anemie.

• Unele persoane o pot considera dificil de urmat.

Dieta Oshawa descurajeaza alimentele procesate excesiv, precum si anumite metode de preparare (de exemplu, gatitul la cuptorul cu microunde) si incurajeaza inlocuirea acestora cu produsele organice. Trebuie evitate produsele pe baza de zahar rafinat – prajituri, briose, chipsuri, popcorn, orezul alb, precum si cele de panificatie.

Sfaturile necesare pentru dieta Oshawa

1. Consumul de apa este un aliat de nadejde in aceasta cura de slabire, dar trebuie sa optati doar pentru apa plata. Consumul zilnic trebuie sa ajunga la 2,5 litri.
2. Exercitiile usoare va vor ajuta sa va intariti musculatura abdomenului. Nu incercati sa faceti antrenamente care sa va extenueze, deoarece trebuie sa mentinem organismul intr-o stare de echilibru.
3. Mesele principale trebuie respectate cu strictete, se prefera ca acestea sa fie luate in fiecare zi la aceeasi ora, pentru ca metabolismul sa poata fi educat si sa lucreze la capacitate maxima.
4. Cerealele trebuie procurate din surse naturale.
5. Daca dorim sa tinem dieta Oshawa de mai multe ori, va trebui sa pastram o pauza de cel putin doua saptamani intre sesiunile de detoxifiere si de echilibrare corporala…

Nu este voie sa consumati anghinare, sparanghel, bama, vanata, chimen, ardei, rosii, cartofi si avocado. Aceasta cura nu este destinata in mod special slabirii insa are efecte pozitive asupra recuperarii in urma unor boli (printre care diabet, cancer si boli de inima), fapt ce determina si pierderea in greutate; se poate tine de mai multe ori pe an, dar este necesara o pauza de cinci zile intre cure.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept