Home » Dieta Rina: slabesti 20 kilograme in 3 luni

Dieta Rina: slabesti 20 kilograme in 3 luni

scris de: Elena
dieta Rina

Dieta Rina este un regim ce promite să te scape de aproximativ 20 de kilograme în trei luni, iar avantajul este că procesul de slăbire nu încetează după terminarea sa. Această dietă a fost inventată de un medic sportiv care susţine că acest regim ajută şi la ameliorarea unor probleme de sănătate.

Dieta Rina este cunoscută în întreaga lume pentru principiul pe care aceasta funcţionează: combinarea unor anumite tipuri de alimente care determină pierderea kilogramelor.

Principiile dietei

Dieta Rina are o durată de aproximativ trei luni şi cuprinde patru zile în care se vor mânca anumite alimente, ce se repetă până la sfârşitul programului. În prima zi se vor consuma proteine, în a doua zi, amidon, în a treia zi, carbohidraţi, iar în cea de-a patra zi, vitamine. O dată pe lună, mai exact, la 28 de zile, vine ziua de detoxifiere, care presupune doar consumul de apă.

Dieta Rina ajută organismul să digere mai uşor alimentele consumate, deoarece substanţele precizate mai sus au timpi diferiți de procesare. Mâncate separat, organismul se va concentra doar pe digestia unei singure substanţe şi, astfel, efortul depus se va diminua.

Faptul că Dieta Rina asigură o alimentaţie diversificată, organismul nu va fi privat de niciun fel de vitamine, acesta nu se va simţi slăbit şi va putea să funcţioneze la capacitate maximă.

Cum acţionează Dieta Rina?

Este bine de ştiut că această dietă va da rezultate doar prin asocierea ei cu un consum regulat de lichide şi prin efectuarea exerciţiilor fizice. Este necesar un aport de cel puţin doi litri de apă pe zi şi un program ce va cuprinde măcar 45 de minute de mişcare.

Aşa cum am precizat, vor fi patru zile diferite care se vor repeta continuu. Nu trebuie inversate zilele şi nici nu este permis să sărim peste ele. Acestea vor fi ţinute ca la carte, în ordinea: proteine – amidon – carbohidraţi – vitamine. Cea de-a 29-a zi va reprezenta ziua în care este permis doar consumul de apă, după care se va relua ciclul de patru zile, şi aşa mai departe. Ar fi bine să începi o agendă de slăbit unde să îţi poţi nota toate aceste detalii şi cu ajutorul căreia vei putea ţine mai uşor evidenţa lor.

Un lucru foarte important şi specific pentru Dieta Rina este micul dejun, care va fi format întotdeauna din fructe, niciodată din alte alimente. Se poate opta pentru orice fel de fruct dorim, putem alege dintre banane sau mere, caise, pepene sau prune, totul este la alegerea noastră. Este indicat ca fructele să fie proaspete pe durata în care urmăm dieta Rina. De asemenea, se pot consuma şi nuci sau seminţe, indiferent de ziua în care ne aflăm. Singurul moment în care vom sări peste micul dejun este ziua de detoxifiere, în care este permis doar consumul de apă.

Un alt aspect deosebit de important este cantitatea de mâncare pe care o pregătim. Prânzul şi cina trebuie să conţină mereu aceleași alimente, singura diferență fiind că prânzul va avea o cantitate dublă faţă de cină. S-a demonstrat că prin această metodă organismul va reuşi mult mai uşor să elimine kilogramele acumulate.

Modul în care acţionează dieta Rina şi alimentele care sunt permise pot părea un miracol. Te-ai gândit vreodată că ai voie de paste şi ciocolată atunci când scopul tău este pierderea în greutate? Iată care sunt regulile din dieta Rina şi cum poţi elimina grăsimea într-un mod plăcut.

Deşi iniţial dieta Rina a fost prescrisă sportivilor, după numeroase rezultate pozitive mai mulţi medici cardiologi au adoptat-o şi recomandat-o celor ce suferă de boli cardiovasculare. Avantajul dietei Rina este că nu slăbești mai mult de 1,5 kg pe săptămână, exact cât ne recomandă medicii nutriţionişti.

Dieta Rina se împarte in patru etape de câte o zi, iar în fiecare etapă trebuie respectat cu strictețe un anumit plan alimentar. Ciclul se repetă.

Deoarece este axată pe disociere, digestia pe parcursul dietei va fi ușoară, deoarece stomacul primește numai un singur tip de mâncare, fapt ce ajută procesul de slăbire. Dieta Rina începe cu ziua proteinelor şi se termină cu ziua vitaminelor.

Ziua 29 este ziua detoxifierii, în această zi vei consuma numai apă plată; nu te îngrijora pentru carenţele alimentare, deoarece ziua detoxifierii este după ziua vitaminelor. Mai exact, pe tot parcursul dietei vor fi trei zile de detoxifiere, fiecare zi dintre acestea trei fiind după cea de-a 29-a zi de la ultima detoxifiere. Micul dejun va fi acelaşi în fiecare zi: două mere sau pere, piersici şi un pumn de fructe mărunte, sau un suc natural, dar neîndulcit. Poţi introduce o ceaşcă de cafea sau ceai, dar ideal este să consumi numai apă pentru detoxifiere. La fiecare gustare dintre mese poţi consuma fructe fără să ţii cont de zi, dar să ai grijă să le consumi cu mai mult de o oră înainte de masă.

Ziua 1, ziua proteinelor

În această zi din dieta Rina vei consuma alimente proteice precum carne sau produse lactate, legume şi o singură felie de pâine integrală.

La masa de prânz poţi alege din orice tip de carne însă aceasta trebuie să fie neapărat fiartă sau friptă pe grătar, niciodată prăjită. În cazul în care vrei să consumi şi altceva, poţi înlocui carnea cu trei ouă fierte, brânzeturi sau cu peşte, la care adaugi o felie de pâine integrală. În cazul în care simţi că nu te-ai săturat, poţi adăuga o salată sau o supă simplă. La masa de seară poţi consuma aceleași alimente ca la masa de prânz, dar să excluzi pâinea şi supa.

Pe lângă aceste alimente permise, se mai pot consuma şi salate cu o singură lingură de ulei de măsline sau de cocos. Cina va trebui să fie jumătate din masa de prânz, iar pentru gătit se vor putea folosi ierburi aromatice precum busuioc, oregano, pătrunjel, mărar, sare şi piper, dar niciodată condimente din comerț.

Ziua 2, ziua amidonului

Ziua amidonului din dieta Rina este dedicată carbohidraților precum cerealele şi rădăcinoasele. Alimentele recomandate sunt: cartofii, mazărea, fasolea, lintea, năutul şi soia. Gătește alimentele fără ulei şi combina-le cu sosuri naturale.

Masa de prânz poate fi compusă din unul dintre aceste alimente plus o felie de pâine integrală. Cina este compusă din aceleași alimente, dar în cantităţi mai mici şi fără pâine.

Ziua 3, ziua carbohidraților

Fructele nu vor lipsi de la micul dejun, iar în continuare, pentru prânz şi cină, putem pregăti diferite preparate care sunt interzise cu desăvârșire în majoritatea dietelor.  Chiar dacă avem poftă de paste sau de pizza, putem să ne facem poftele, pentru că dieta Rina permite acest lucru. Chiar dacă pare uimitor, în această zi vom avea voi să consumăm diferite produse de patiserie sau chiar ciocolată cu cel puţin 75% cacao. Important este ca pastele şi pizza să fie gătite cu legume şi nu cu lactate sau carne.

Oricât de incredibil ar părea, în această zi ai voie să mănânci ciocolată neagră, produse de patiserie, îngheţată, prăjituri sau dulciuri. Dulciurile, în special ciocolata neagră, ajută la îmbunătăţirea funcționării inimii, iar în cazul unui consum moderat, ajută chiar şi la eliminarea colesterolului.

La masa de prânz poţi consuma alimente precum pizza, paste cu diverse sosuri ketchup, bulion sau roşii, cereale sau legume. Cina poate fi compusă dintr-o felie de tort, cozonac sau trei cupe de îngheţată cu o bucățică de ciocolată neagră.

Ziua 4, ziua vitaminelor

Ultima zi din acest ciclu va ajuta organismul să se simtă plin de energie datorită aportului considerabil de vitamine, minerale şi substanţe nutritive pe care îl vom aduce consumând fructe şi legume. Acestea pot fi servite în diferite combinații sau separat, în orice cantitate ne dorim.

În această zi din dieta Rina poţi consuma orice tip de fructe sau legume, în orice formă, uscate sau proaspete, ori nuci şi seminţe. Dacă nu îţi place să mănânci legumele şi fructele, le poți transforma în sucuri naturale în care poţi adăuga 25 g de nuci.

Avantajele dietei Rina

Dieta Rina este una dintre dietele care nu respectă reguli precum eliminarea totală din alimentaţie a dulciurilor sau a preparatelor din carne. Aceasta are avantajul că îţi va permite să consumi orice aliment doreşti respectând doar ziua în care acesta se regăsește.

Un alt avantaj este acela că, după o perioadă, se va crea un automatism şi nu vom mai simţi dorinţa de a trişa, cum se întâmplă adesea în cazul altor diete.

Aceasta dietă se va transforma într-un stil de viaţă, pentru că ne vom obișnui organismul să ceară fructe pentru micul dejun, ceea ce înseamnă o sursă importantă de energie încă de la începutul zilei.

Dieta Rina nu este despre înfometare sau despre abținerea de la micile plăceri ale vieţii. Aceasta îţi va permite să te bucuri în continuare de tot ceea ce îţi răsfață papilele gustative.

Vei reuşi să slăbeşti considerabil în doar 90 de zile, iar rezultatele se vor menţine de-a lungul timpului.

De ştiut:

  • Dieta Rina nu se recomandă persoanelor care suferă de diabet sau afecţiuni ale stomacului.
  • După finalizarea dietei, vor urma alte 90 de zile în care micul dejun va fi format numai din fructe.
  • Nu omite niciun aliment, deoarece fiecare este recomandat cu un scop.
  • În zilele cu proteine păstrează un interval de patru ore între mese, în zilele cu amidon, trei ore, iar în zilele cu vitamine poţi mânca din două în două ore…
  • Consumul de cafea sau ceai este permis însă fără zahăr.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept