Home » Dieta cu struguri: pierzi din greutate 100% natural

Dieta cu struguri: pierzi din greutate 100% natural

scris de: Elena
Dieta cu struguri

Dieta rapida cu struguri a fost initiata in baza cercetarilor facute de Basil Shackleton, un fotograf celebru al secolului al XX-lea, care este si autorul a numeroase carti in materie de diete, si care s-a ocupat in mod special de dieta cu struguri, considerata pana nu demult drept un posibil tratament pentru cancer, ulterior stabilindu-se ca desi nu trateaza, amelioreaza totusi simptomele acestei teribile maladii si ajuta organismul in lupta cu aceasta.

Dar este un fapt dovedit ca dieta cu struguri, prin vitaminele si substantele chimice continute contribuie la detoxifierea  organismului, stimularea metabolismului si ajuta, de asemenea, la pierderea in greutate. Asa cum va puteti da lesne seama, dieta cu struguri inseamna sa consumi doar struguri pe parcursul zilei, si apa, pentru hidratarea corespunzatoare a organismului.

Dieta rapida cu struguri este usoara si nu presupune infometare, deoarece in cele trei-patru zile de dieta poti manca si alimente cu un continut caloric scazut, precum lactate, peste ori carne de pui fiarta sau la gratar.

Iata cum puteti pierde din greutate intr-un mod 100% natural cu ajutorul dietei cu struguri:

Ce mananci ?

Consuma la fiecare masa cel putin 200 de grame de struguri. 

La micul dejun poti manca 100 g de branza de vaci degresata, cu cateva felii de paine graham SAU 100 g de cereale cu iaurt degresat.

La pranz –  250 g de piept de pui la gratar cu salata SAU o supa de legume.

La cina – file de peste la gratar SAU 250 g salata cu legume si putina branza.

Nu uita: consuma cel putin 200 g de struguri la fiecare masa. Daca ti se face foame intre mese, poti manca tot struguri sau unul-doua mere.

Sfat 1

Incearca sa consumi strugurii in moduri cat mai variate, pentru a evita sa ti se para dieta monotona. Poti consuma strugurii ca atare, poti folosi un storcator de fructe si sa iti prepari un suc delicios sau ii poti da prin blender si sa ii consumi ca pe un nectar mai consistent.

Sfat 2

Bea cat de multa apa! Apa poate fi la temperatura camerei sau cu gheata, insa ai grija sa nu bei apa cu o ora inainte si o ora dupa ce consumi strugurii, intrucat astfel le pastrezi calitatile nutritive, fara a-i dilua prin consumul de apa.

Sfat 3

Nu uita de miscare! Plimbarile in parc sau mersul pe bicicleta cel putin o jumatate de ora pe zi te ajuta sa arzi caloriile acumulate intr-o zi.

Sfat 4

Tine dieta cu struguri trei sau patru zile. Scaderea in greutate este vizibila, in urma dietei cu struguri poti pierde si pana la un kg pe zi, iar la terminarea dietei te vei simti mai plina de energie si cu o stare de sanatate imbunatatita.

Atentionari

Nu se recomanda urmarea dietei cu struguri pentru femeile insarcinate, sau in cazul persoanelor cu carente alimentare ori cu deficiente ale sistemului imunitar si, inainte de inceperea dietei, se recomanda sa solicitati sfatul medicului, care va poate oferi informatii personalizate  despre beneficiile si riscurile pe care dieta cu struguri le poate avea asupra dvs.

De asemenea, nu se recomanda sa urmati dieta cu struguri daca aveti un job care va solicita din punct de vedere fizic sau daca urmati un antrenament fizic intens.

Opriti imediat dieta daca apar stari de ameteala si slabiciune.

Inainte de a incepe dieta cu struguri, va trebui sa tineti cont si de urmatoarele aspecte:

Continutul nutritiv

O ceasca de struguri, cu aproximativ 100 de calorii, oferă mai mult de un sfert din valorile recomandate zilnic pentru vitaminele K și C. Semințele de struguri, care sunt comestibile, sunt pline de antioxidanti. Insa, comparativ cu alte alimente, strugurii sunt relativ scazuti in calorii. Astfel, o portie buna contine aproximativ 30 de struguri si in jur de 105 calorii. Problema este insa ca strugurii sunt usor de mancat si, daca te asezi in fata televizorului cu un bol de struguri, ii vei termina fara sa-ti dai seama. Si tot fara sa-ti dai seama vei depasi si pragul celor 105 calorii, ajungand astfel sa consumi de doua-trei ori mai mult decat portia recomandata. Rezultatul? Vei consuma acelasi numar de calorii ca la o masa normala, iar daca nu esti atenta sa consumi cantitatile recomandate, te-ai putea trezi ca nu pierzi, ba dimpotriva, chiar castigi kilograme in greutate!

De ce? Este foarte simplu: o portie de struguri contine circa 100 de calorii, dar si  0,3 g de grasime, 0,6 g de proteine ​​si 15,8 g de carbohidrati, echivalentul a 17% din valoarea zilnică de vitamina K si 33% din doza zilnica de mangan, daca urmezi o dieta de 1.000 de calorii, precum si cantitati mai mici de multe alte vitamine si minerale esentiale. Manganul este un antioxidant esențial pentru vindecarea ranilor, detine un rol important in dezvoltarea oaselor si reglarea metabolismului, iar vitamina K va va ajuta sa va mentineti in parametrii normali structura osoasa, fiind un factor important care intervine si in coagularea sângelui.

 Continutul energetic

Fructele și legumele, inclusiv strugurii, tind sa aiba un continut energetic scazut, ceea ce inseamna ca nu au multe calorii per gram. Consumul de astfel de alimente, cu conținut energetic scazut, poate contribui la mentinerea greutatii dvs. O modalitate de a include strugurii ca parte a unei diete sanatoase este aceea de a-i manca în loc de alimente mai bogate in calorii, cum sunt deserturile, prăjiturile, înghețata și alte „ispite” dulci.

Beneficii potențiale pentru sănătate

Strugurii și produsele din struguri, cum sunt vinul și stafidele, conțin un element nutritiv benefic numit resveratrol. Resveratrol ar putea ajuta la scaderea factorilor de risc pentru o serie de afectiuni cum sunt Alzheimer, cancer, boli de inima, hipertensiune si boli nervoase degenerative, potrivit publicatiei „American Journal of Clinical Nutrition”.

Asa ca si daca nu urmati o dieta cu struguri, puteti consuma o portie mica de struguri dupa masa dvs. de pranz sau seara, in loc de cina, puteti lua o gustare formata din struguri, stafide sau o salata de fructe in care sa includeti si struguri…

Ai incercat pana acum dieta rapida cu struguri? Ce rezultate ai obtinut? Lasa un comentariu pentru a impartasi cu noi din experienta ta!

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept