Home » Ciupercile luptă împotriva cancerului și reînnoiesc celulele

Ciupercile luptă împotriva cancerului și reînnoiesc celulele

scris de: Elena

Ciupercile pot fi folosite cu eficiență și pentru a preveni apariția celulelor canceroase în corp. De asemenea, ciupercile au și un rol regenerator, ajutând la refacerea celulelor deja afectate.

Încă din antichitate, culturile orientale au intuit proprietățile benefice ale acestor legume, utilizându-le nu numai în alimentație, dar și în medicina tradițională. Studii relativ recent efectuate au adus ciupercile în atenția nutriției și medicinei moderne.

Una dintre cele mai răspândite boli ale secolului al XXI-lea, cancerul, face noi victime pe fiecare zi. Nutriționiștii susțin că o alimentație sănătoasă (care include anumite produse, precum usturoiul, roșiile, morcovii și broccoli) poate avea efecte miraculoase asupra organismului uman. Evitând anumite produse precum cafeaua, afumăturile, carnea roșie și alcoolul și incluzând alimente precum cele menționate mai sus, se poate ajunge la un echilibru nutrițional care blochează formarea celulelor canceroase.

Ciupercile contribuie la suprimarea afecțiunilor canceroase acționând pe mai multe căi:

  • De exemplu, acestea acționează ca inhibatori ai anumitor enzime care stimulează producerea estrogenului, substanță ce favorizează apariția cancerului mamar. Specialiștii au cercetat asocierea pozitivă în alimentație dintre ciuperci și ceaiul verde, statisticile demonstrând că aceste două alimente consumate în mod constant reduc cu până la 90% riscul cancerului de sân.
  • De asemenea, prin furnizarea de compuși naturali antioxidanți, ciupercile joacă un rol important în neutralizarea radicalilor liberi, responsabili pentru inițierea procesului cancerigen. Bogate în seleniu, antioxidant care împreună cu vitamina E protejează organismul împotriva celulelor tumorale, ciupercile capătă o importanță deosebită în lupta împotriva cancerului.
  • Pe lângă rolul de inhibator și cel de antioxidant natural, ciupercile împiedică dezvoltarea celulelor tumorale fortificând sistemul imunitar. Datorită conținutului ridicat de beta-glucon, substanță ce stimulează funcția imuno-protectoare, acestea diminuează riscul apariției celulelor canceroase.
  • Ciupercile sunt, de asemenea, un remediu eficient împotriva stresului, oboselii și anxietății, unele dintre cauzele majore ale apariției tumorilor cancerigene. Datorită conținutului mare de zinc și a vitaminelor de tip B, acest ingredient natural reduce considerabil stările de iritare și irascibilitate, dar și senzația de oboseală. Considerând aceste efecte, ciupercile sunt un bun înlocuitor al cafelei, produs demonstrat științific ca fiind cancerigen.

Medicii afirmă că cel mai indicat este consumul ciupercilor în stare naturală, înăbușite, fierte sau pe grătar. Este de evitat prăjirea acestora, întrucât prin prăjire își pot pierde proprietățile nutritive, fiind demonstrat științific faptul că prăjelile reprezintă un factor cancerigen în alimentație.

Astfel, aceste legume acționează în diverse moduri în lupta împotriva cancerului, fapt ce le situează în topul alimentelor care nu trebuie excluse din hrana de bază a omului modern. Mai mult, în afară de aceste proprietăți anticancerigene, ciupercile au si un efect regenerator, ajutând la refacerea organismului și reînnoirea celulelor.

Așadar, acestea blochează creșterea tumorală, previn dezvoltarea metastazelor, cresc eficacitatea tratamentelor împotriva cancerului și îmbunătățesc calitatea vieții bolnavului prin reducerea efectelor adverse ale acestor tratamente. Analizând toate aceste elemente, ciupercile pot fi considerate drept darul oferit de natură în lupta cu această boală atroce. Aromate și hrănitoare, introducerea ciupercilor în alimentație poate fi pentru mulți o plăcere, dar trebuie privită și ca o obligație față de propria sănătate…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept