Home » Plante de apartament nepretențioase

Plante de apartament nepretențioase

scris de: Elena

Abia ți-ai schimbat locuința, te-ai căsătorit sau ai trecut cu traiul în alt oraș și ai nevoie să-ți decorezi casa, și ce poate fi mai frumos, și sănătos decât să cultivi plante de apartament? Însă, după cum secolul XXI este unul foarte aglomerat: ai în permanență de lucru, trebuie să te vezi cu prietenii, ai grijă de copii etc. Ca rezultat, îți este foarte greu să alegi plante care nu se vor usca peste ceva timp din cauza că ai cam uitat de ele. În funcție de gusturile și preferințe personale, de rezultatele de ordin estetic, pe care vrei să le obții, am structurat o listă de plante de apartament nepretențioase, care vor crește și în condiții mai modeste: puțină lumină, puțină căldură, puțină apă. Cultivarea plantelor de apartament fiind acum mai posibilă și mai simplă.

Înainte să mergi la cumpărături, analizează atent interior locuinței tale: unde vor sta noile plante? Este un loc cu mult soare sau ceva mai umbros? Care este temperatura odăii/balconului? Cât de des intri în odaia dată – suficient de des ca să alegi niște plante care au nevoie să fie udate în permanență? De cât spațiu dispui și ce dimensiuni are trebui să aibă ghivecele ca plantele să se poată dezvolta corect și sănătos?

Plante de ghiveci pentru odăi umbroase

Dacă locuința ta este una mai umbroasă poți, totuși, crește plante de interior. Există o serie de plante care pot crește practic în întuneric: Aglaonema (care mai e numită și planta întunericului – și nu în zadar, ea adoră întunericul, însă preferă odăile calde), Aspidistra (această plantă nu suportă razele directe ale soarelui, deci un hol ceva mai umbros este locul minunat pentru ea), Dracena (va crește ireproșabil în 2 medii: atât într-unul umbros, cât și în unul cu multă lumină, o floare fără prea multe pretenții, atâta doar: că îi place căldura).

Plante de interior care necesită puțină îngrijire

Dacă ești o persoana care nu prea are timp liber ca să îngrijească plantele îți putem recomanda să procuri Aspidistra Elatior (o plantă care crește fără să aibă nevoie de prea multă îngrijire și e rezistentă la întuneric). Epipremnum e o floare de dimensiuni mari care va crește cu puțină apă și lumină, se va usca doar dacă vei exagera cu udatul, dar și atunci ar trebui să te strădui mult. Sansevieria care mai e numită și Limba Soacrei, are nevoie de foarte puțină apă și este rezistentă la umbră. Nu prea ai cum să usuci o Limba Soacrei.

Plante de interior care trăiesc la temperaturi mici

Aici puteți opta pentru plante mediteraneene, ele se simt bine la o temperatură de 10-12°C. Plantele aromatice de apartament cum ar fi Lămâița (sau Melisa) care se simte perfect la temperaturi mici, trăind la 5-10°C.

Agapanthus va crește cel mai bine într-un loc cu temperatura de 5-10°C, dar cu multă lumină. Trebuie udată foarte puțin și se va dezvolta cel mai bine într-un balcon închis, neîncălzit, în care va avea acces la lumină. Dacă ai un hol un pic mai cald poți opta pentru Trandafirul Pitic care necesită o temperatură de 15°C, dar este un pic mai pretențios decât alte plante de apartament.

Într-un final, decizia îți aparține. Dacă vrei, însă, să alegi exclusiv plantele care îți plac, întotdeauna poți să apelezi la ajutorul specialiștilor, poți să intri într-un magazin specializat în creșterea plantelor, care o să îți ofere soluții simple și rentabile pentru cultivarea plantelor, cum ar fi sisteme de iluminat artificiale, nutrimente și stimulatori, substraturi de creștere și alte soluții eficiente, ce te vor scăpa de griji.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept