Home » Sarea neagră – proprietăţi şi beneficii

Sarea neagră – proprietăţi şi beneficii

scris de: Elena
Sare neagră

Sarea neagră prezintă numeroase proprietăţi şi beneficii de care probabil că mulţi dintre voi nu ştiaţi. Cele mai importante proprietăţi sunt arderea grăsimilor şi acţiunea antioxidantă deţinută.

Sarea din comerţ, folosită de majoritatea cetăţenilor acestei ţări, a devenit foarte periculoasă, mai ales din cauza conţinutului mare de iod, care în loc să ne îmbunătăţească sănătatea, ne-o afectează. Puţini sunt cei care ştiu de existenţa acestei sări şi că însuşirile şi câştigurile dobândite în urma consumului acestei substanţe solide vă vor îmbunătăţi bineînţeles calitatea vieţii.

Sarea neagră de Himalaya, denumită şi sarea vulcanică, este extrasă din regiunile vulcanice din Pakistan şi India şi poate fi consumată şi de cei ce au o dietă specială, săracă în sare, dar şi de persoanele cu hipertensiune.

Proprietăţile sării negre sunt date de compoziţia chimică unică. Sarea neagră conţine cenuşă vulcanică ce conferă culoarea acesteia, conţinând un concentrat de nutrienţi deosebit de activi, având o structură unică în natură. Mai mult de atât, această sare neagră combină proprietăţile lavei cu cele ale solului pe unde lava s-a scurs. Datorită acestei compoziţii, sarea neagră este un aliat excelent al sănătăţii.

Proprietăţile sării negre, în stare pură, neiodată:

  • Arde grăsimile;
  • Vermifugă;
  • Antibacteriană;
  • Nu produce balonare;
  • Proprietate antioxidantă;
  • Tratează anemia prin stimularea măduvei hematogene să producă globule roşii;
  • Funcţiile inimii sunt stimulate;
  • Rol antiacid, deoarece este un aliment alcalin.

Sarea neagră are un gust mai intens, de aceea e necesar să se folosească o cantitate mai mică în mod comparativ cu cea iodată folosită de cei mai mulţi dintre noi.

Beneficiile sării negre:

  • Calmează arsurile la stomac, dar şi durerile de burtă;
  • Ameliorează digestia;
  • Dacă este folosită în măştile de corp, aceasta combate acneea, are un rol exfoliant dar şi detoxifiant. Este necesară folosirea acesteia cu baze grase, deoarece poate deshidrata pielea.
  • Accelerează metabolismul, fiind indicată în curele de slăbire, dar şi în cele de detoxifiere;

Sarea vulcanică poate fi introdusă atât în alimentaţia adulţilor, cât şi a copiilor.

Când poate fi introdusă în alimentaţia copiilor?

După vârsta de un an, în cantităţi mici, sarea neagră poate fi folosită şi de copii.
Copiii alăptaţi îşi iau cantitatea de sodiu necesară din laptele mamei. Cei care au câteva luni îşi mai iau cantitatea de sodiu necesară din fructe, legume, apa plată.

Este contraindicată folosirea acestei sări de copiii mai mici de un an, deoarece le dăunează.

Pentru a identifica o eventuală alergie, puteţi să le daţi să consumaţi această sare timp de patru zile, pentru a observa dacă într-adevăr sarea este sursa alergiilor.

Evitaţi consumul de sare iodată, deoarece aceasta a fost sărăcită în oligoelemente şi îmbogăţită în iod. De câţiva ani, sării i s-a adăugat iod deoarece bolile tiroidiene erau într-o continuă creştere, considerând că prin adăugarea acestui element aceste boli vor fi tratate, dar din contră, mai rău au făcut, numărul celor bolnavi de tiroidă crescând mult mai mult…

Pentru o îmbunătăţire a calităţii vieţii prin aceste proprietăţi şi beneficii deţinute de sarea neagră, alegeţi să înlocuiţi sarea iodată cu sarea neagră sau cu sarea roz de Himalaya.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept