Dieta cu morcovi cunoaste foarte multe variante, insa toate au la baza pierderea in greutate prin consumul de morcovi. Desigur, morcovii pot fi consumati in diferite feluri, fie in salate, fie in sucuri, in diferite combinatii cu fructe sau legume, cruzi ca sa le simti gustul crocant, sau fierti in lapte.
Te-ai saturat de diete in care trebuie sa consumi mult broccoli, varza si alte legume fara gust?
Atunci dieta cu morcovi este raspunsul cautarilor tale: vei descoperi o dieta cu salate gustoase si care nu iti va da deloc sentimentul ca faci sacrificii alimentare, dar cel mai important: este o cale de a pierde in greutate 100% natural.
Cum functioneaza dietele cu morcovi?
Morcovul nu este doar hrana preferata a iepurasilor atat de draguti, este o leguma extrem de populara si cu beneficii multiple, datorita continutului sau extrem de ridicat in betacaroten, calciu, vitamina C si antioxidanti. Chiar daca nu face obiectul unei diete, ar trebui inclus in alimentatia zilnica, pentru ca are actiune benefica asupra pielii, vederii si metabolismului si oricine poate incerca sa consume un morcov crud inainte de fiecare masa, intrucat acesta are ca rezultat reducerea apetitului si inducerea senzatiei de satietate.
De asemenea, este si un excelent imunomodulator, avand cel mai mare continut de betacaroten, dupa piper, fiind des folosit in curele de detoxifiere, nu doar in diete.
Mai mult chiar, poate fi folosit in orice alta dieta cu continut scazut de carbohidrati, intrucat contine 10% carbihidrati, vitaminele A, D, E, K, PP, acid ascorbic, steroli si lecitina. Este folosit in dieta cu morcovi nu doar pentru ca are un gust placut, unele sortimente sunt chiar foarte dulci, ci si pentru ca vitaminele previn formarea radicalilor liberi din organism. Carotenul continut de morcov este transformat in vitamina A, unul dintre cei mai puternici antioxidanti, cu ajutorul enzimelor hepatice.
Consumul de morcov are o mare influenta in prevenirea bolilor cardiovasculare, cataractei, cancerului si aterosclerozei. De asemenea, conține iod și fibre, care contribuie la reducerea stratului adipos, fapt ce are drept consecinta scaderea in greutate. Asadar, o dieta cu morcovi are si alte efecte benefice; pe langa scaderea in greutate, lecitina va poate ajuta in perioada examenelor, celelate substante contribuie la preventia altor boli si, nu in ultimul rand, contribuie la sanatatea si supletea pielii.
In ce consta dieta cu morcovi?
Revenind la dieta cu morcovi clasica, aceasta consta in consumul de morcovi cruzi si in salate din morcov ras, suc de lamaie, miere si un fruct la alegere, sau morcov cu paine prajita, aceasta fiind alimentatia pentru dimineata, pranz si seara, timp de trei zile. Intre mese se poate bea apa si ceai verde.
Cei care au urmat aceasta dieta au pierdut din greutate insa aceasta dieta este eficienta doar pentru a pierde cateva kilograme, aproximativ trei-patru kg, intr-o perioada scurta de timp. Fireste ca a consuma acelasi fel de mancare timp de trei zile poate deveni monoton si nu este recomandata o asemenea dieta pe termen mai lung, deoarece excesul de caroten din cauza cantitatilor mari de morcov din alimentatie poate avea drept consecinta colorarea in portocaliu a pielii si o hipervitaminoza A.
O alta varianta este dieta pe baza de suc de morcovi: se bea un pahar de 200 ml de suc de morcovi la fiecare trei-patru ore; il poti combina cu lapte si miere si in acest fel obtii un shake delicios, ceea ce inhiba senzatia de foame. Intre aceste intervale se recomanda consumul ceaiului verde sau apa, aceasta fiind totodata si o dieta care are ca efect detoxifierea organismului, nu doar pierderea in greutate. Aceasta dieta cu suc de morcovi poate fi urmata intre trei si sapte zile, dar nu mai mult de o saptamana, intrucat specialistii atrag atentia ca organismul privat de nutrientii din celelalte categorii de alimente poate suferi dezechilibre majore daca dieta cu morcovi depaseste perioada de sapte zile.
O varianta de dieta cu morcovi ar putea, de exemplu, sa cuprinda la micul dejun cereale cu morcov ras si un shake de suc de morcovi cu lapte, la masa de pranz ati putea consuma o salata de morcov ras, cu rosii tocate, suc de lamaie, miere, sare si piper cu pane prajita si un ou fiert. Pentru cina, puteti manca o ceasca mica de orez brun fiert cu iaurt, iar daca serviti unul sau doi morcovi cruzi inainte de masa, cu siguranta veti avea senzatia de satietate si sentimentul ca ati mancat pe saturate…
Nu uitati ca, pentru a obtine rezultate pe masura asteptarilor, trebuie sa va hidratati corespunzator, sa consumati cel putin doi litri de apa sau ceai verde pe parcursul zilei si, de asemenea, sa nu uitati de exercitiile fizice, iar daca nu aveti timp, faceti macar o plimbare vioaie de doua ori pe zi. Cu siguranta eforturile va vor fi rasplatite cu rezultate vizibile.