Dieta fix la fix se referă la o modalitate prin care ne putem educa organismul şi îl putem programa să ceară să fie alimentat la ore fixe.
Dieta fix la fix are o durată de cel puţin patru luni, timp în care tot accentul se va pune pe reprogramarea propriului metabolism. Se pot consuma toate alimentele, mai puţin cele care se află pe lista interzisă. Rezultatul va fi unul de excepție, obținând un corp mult mai sănătos şi mai slim.
Cuprins:
Ce reprezintă dieta fix la fix?
- Dieta fix la fix se bazează pe luarea unor mese la aceleași ore în fiecare zi, timp de câteva săptămâni bune, perioadă în care organismul se va obișnui să nu mai simtă senzaţia de foame între mese.
- Aşa cum se întâmplă să ne creăm alte automatisme, la fel putem lucra şi în sensul slăbirii. Se poate pierde în greutate inteligent, fără a trebui să apelăm la înfometare, pastile şi ceaiuri speciale, care, în definitiv, nu au niciun rezultat şi ne pot afecta organismul într-o mare măsură.
- Trebuie reținut faptul că o dietă bazată pe înfometare nu va fi niciodată o dietă eficientă. Aceasta va determina corpul să consume din propriile rezerve, să slăbească mușchii, să degradeze mediul intern, iar odată terminată aşa-numita dietă, fiecare aliment ingerat va fi transformat în grăsime şi depus în corp, pentru ca acesta să îşi refacă rezervele pe care le-a epuizat.
- Dieta fix la fix ne privează de acest chin al înfometării. Dieta fix la fix o cură de lungă durată, care necesită multă răbdare şi voinţă. De asemenea, mintea trebuie educată pentru a nu transmite semnale de alarmă false sau a nu ceda micilor tentații care pot apărea.
Care sunt alimentele interzise în dieta fix la fix?
Ca orice dietă care are drept scop pierderea unui număr de kilograme, şi dieta fix la fix prezintă o serie de alimente de care trebuie să ne ferim în mod normal pentru a slăbi, a ne menţine un corp tânăr şi sănătos şi a avea grijă de propria sănătate:
- Zahărul reprezintă inamicul numărul 1 atunci când vine vorba de slăbit și este interzis și în dieta fix la fix. Orice produs pe care îl consumăm şi care conţine zahăr, va fi digerat şi transformat în țesut adipos. Pe lângă acest lucru, zahărul este un compus care afectează foarte mult sănătatea. Un consum prea mare şi constant de zahăr poate conduce la apariţia unor boli foarte grave, precum diabetul zaharat. De asemenea, poate creşte presiunea arterială, poate afecta sistemul cardiovascular şi poate cauza hipertensiune.
- Implicit, sucurile carbogazoase şi băuturile energizante vor dispărea din alimentaţie în dieta fix la fix. Acestea ne energizează corpul într-un mod negativ, din cauza conținutului foarte mare de zahăr, ce determină o accelerare nenaturală a inimii. De aceea nu vor fi permise în dieta fix la fix.
- Alcoolul este nociv pentru organism din orice privință. Consumat în cantităţi mai mari, poate cauza deshidratarea organismului, poate determina boli de inimă sau de ficat. Alcoolul, mai ales cel din comerţ, va trebui evitat cu desăvârșire în dieta fix la fix.
- Orice alt produs care vine din supermarketuri va trebui șters din lista de cumpărături.
Cum se ţine dieta fix la fix?
Este foarte bine ca atunci când decidem să ţinem dieta fix la fix, să utilizăm o agendă sau un caiet în care vom nota toate detaliile.
Vom începe prin a ne gândi care sunt orele libere din timpul zilei în care ne permitem să luăm masa şi le vom nota.
Trebuie aleasă o oră ideală pentru micul dejun, nu mai târziu de ora 09:00. Micul dejun va fi cea mai importantă masă din zi şi va trebui să consumăm alimente care să ne ofere doza de energie necesară pentru a o lua din loc şi a merge la muncă.
După micul dejun, va urma o gustare ce va fi formată din fructe proaspete, nuci sau seminţe, ce vor aduce un surplus de vitamine şi de substanţe hrănitoare.
Este necesar ca a treia masă din zi, prânzul, să fie formată dintr-o mâncare gătită, de preferat cu ingrediente cât mai naturale. Prânzul va fi luat în jurul orei 14:00, iar cel puţin o dată la două zile va conţine o supă sau o ciorbă.
Cina va fi servită cu cel puţin două ore înainte de a merge la culcare şi va conţine alimente uşor digerabile.
După ce aţi citit aceste reguli, stabiliți orele la care veţi lua mesele. În fiecare zi din dieta fix la fix va trebui să mâncaţi la aceleași ore pe care le-aţi stabilit şi să nu le depășiți cu mai mult de 15 minute.
Dieta fix la fix reprezintă respectarea acestui program pe care vi-l impuneți voi, în funcţie de necesitățile pe care le aveţi.
Chiar dacă lucrați, trebui să vă învățați să puneţi în geantă un pachețel pentru a nu sări peste nicio masă din dieta fix la fix. Fiecare în parte, micul dejun, gustarea, prânzul şi cina, joacă un rol important în reconstruirea metabolismului şi în pierderea în greutate.
Avantajele dietei fix la fix
Din momentul în care hotărâm să ţinem dieta fix la fix, începem o reeducare psihică şi o remodelare corporală care vor avea rezultate de lungă durată.
Se va consuma orice aliment, în afara celor care se află pe lista alimentelor interzise. Nu ne vom înfometa şi vom încerca să ne diversificăm alimentaţia.
Organismul se va învăţa să mănânce la ore fixe şi să nu mai ceară alte alimente între mese. Acest lucru va constitui un avantaj deosebit pentru pierderea în greutate şi sănătatea dumneavoastră. Dieta fix la fix va permite, prin programul său, ca sistemul digestiv să aibă timp pentru a digera mâncarea în voie, pentru a absorbi la nivel intestinal toate substanţele nutritive de care organismul are nevoie şi va determina un tranzit intestinal intens şi eficient.
Arderea grăsimilor va deveni ceva normal pentru organismul nostru şi astfel vom reuşi să ne menținem o perioadă foarte îndelungată.
Eventualele afecţiuni gastrointestinale care pot apărea odată cu trecea timpului şi din cauza unei alimentații nesănătoase vor fi evitate, deoarece sănătatea organismului se va îmbunătăți considerabil şi nu va mai permite eventualelor bacterii sau virusuri să se instaleze în corpul nostru…
Dieta fix la fix este o dietă care te ajută să pierzi în greutate, să te remodelezi şi să adopţi un nou stil de viaţă, fără a te înfometa nici măcar o secundă.