Dieta Weight Watchers este un program pentru slabit care se bazeaza pe numararea unor puncte ce corespund fiecarui aliment. Se pot pierde in greutate intre aproximativ 500 g si un kg pe saptamana, iar studiile arata ca aceasta cura poate fi folosita cu succes si pe termen indelungat.
Dieta Weight Watchers este mai degraba un stil de viata benefic decat o cura in adevaratul sens al cuvantului, deoarece incurajeaza alimentatia sanatoasa si activitatea care sa contribuie la slabirea si mentinerea in forma a corpului, astfel incat sa nu se mai ia in greutate pe viitor.
Cum functioneaza?
Dieta Weight Watchers se axeaza pe numerul de puncte asociate fiecarui aliment, iar faza de inceput dureaza doua saptamani si poarta denumirea de Simple Start. Alimentele care ajuta la pierderea in greutate au mai putine puncte decat cele bogate in calorii, care ingrasa. Obiectivele se stabilesc in mod personalizat, in functie de tipul organismului, de inaltime, greutate si varsta. Studiile arata ca in timp de noua luni greutatea se poate reduce cu 4.5 kg pana la 15 kg.
Alimente permise
In cadrul acestei diete, nu exista alimente interzise, astfel incat se poate manca si bea orice, cu conditia sa nu se depaseasca limita punctelor impuse de dieta. Cu toate acestea, se recomanda sa se consume hrana sanatoasa, care sa contribuie la bunastarea generala a organismului. Pe parcursul curei, fructele si legumele perpelite sau prajite fara grasimi aditionale sunt considerate alimente libere, adica se pot consuma in orice cantitate, deoarece au zero puncte.
Dieta Weight Watchers are un grad mediu de dificultate. Datorita flexibilitatii sale, aceasta cura este ideala pentru a fi transformata intr-un stil de viata de lunga durata, caci persoanele se pot adapta cu usurinta. Pentru a avea succes, acest regim necesita ambitie si multa determinare in schimbarea modului de hranire si a metabolismului.
Este foarte important sa stiti sa gatiti, caci exista o multime de retete pe care aveti ocazia sa le incercati pe durata in care urmati dieta Weight Watchers, iar atunci cand mancati in oras, nu trebuie sa va abateti de la numerele punctelor stabilite de catre nutritionistul dvs.
Exemplu de meniu
Micul dejun, de aprox. 7 puncte:
– 1 cana de fulgi de ovaz simpli, preparati doar cu apa si indulciti cu o lingura de gem sau dulceata
– 1 cana de branza de vaci degresata
– 1 mar
Pranzul, de aprox. 13 puncte:
– 1 cana de supa de fasole neagra
– 1 cana de paste cu fasole gatita (de exemplu fasole alba),
– rosii maruntite cu branza feta
Cina, de aprox. 7 puncte:
– 85 g friptura de porc la gratar (sau somon la cuptor)
– legume precum ceapa sau rosii
– tortilla din grau integral, cu branza degresata si smantana degresata
Gustari
In afara de fructe proaspete si legume crude, care au 0 puncte si pot fi mancate in orice cantitate, exista si alte exemple de gustari ce asigura numarul suficient de nutrienti in cazul aparitiei senzatiei de foame intre mese.
Iata niste versiuni de gustari din dieta Weight Watchers a cate doua puncte fiecare, dintre care puteti alege:
– ½ cana de inghetata degresata
– 6 biscuiti micuti
– un cartof dulce, feliat si copt
– o portie de inele de ceapa crocante
– un parfait preparat cu iaurt, fructe de padure proaspete, ovaz integral si migdale (sau alune de padure)…
In dieta Weight Watchers se recomanda exercitiile fizice si miscarea, ce pot fi transformate in modalitati distractive de petrecere a timpului liber de zi cu zi.