Home » Dieta cu lactate combate stresul si intareste oasele

Dieta cu lactate combate stresul si intareste oasele

scris de: Elena
Dieta cu lactate

Dieta cu lactate a inceput sa devina din ce in ce mai populara, studiile aratand ca persoanele care consuma lapte cu un continut scazut de grasimi au toate sansele de a pierde in greutate.

Dieta cu lactate functioneaza pe principiul ca proteinele pe care le contine laptele, odata ingerate, dau senzatia de satietate pentru o perioada indelungata.

Pe langa faptul ca odata ce incepi dieta cu lactate apar o serie de beneficii, aceasta este recomandata pentru preventia unor boli, dar si pentru mentinerea starii de sanatate.

Beneficiile dietei cu lapte

In primul rand dieta cu lapte este foarte eficienta in combaterea stresului. Consumul unui pahar de lapte cald induce o stare de bine si relaxeaza organismul, mai exact, laptele va revitaliza organismul, iar muschii vor fi relaxati.

Conform unor studii de piata realizate, s-a constatat ca produsele lactate folosite in cadrul dietei, cu moderatie, poate face parte dintr-un regim alimentar echilibrat.

Consumul de lactate influenteaza pozitiv organismul prevenind aparitia unor boli precum:

–  Osteoporoza, printr-un aport adecvat de calciu;

–  Cancer de colon – persoanele care consuma lactate au un risc mai scazut de a dezvolta aceasta boala;

–  Tensiunea arteriala;

–  Diabetul zaharat de tip 2.

Dieta cu lactate

Dieta cu lapte se recomanda pentru ca produsele lactate contin:

–  Calciu – pentru oase si dinti sanatosi;

–  Proteine – ca sursa de energie;

– Potasiu – care ajuta la mentinerea tensiunii arteriale;

–  Fosfor – generator de energie;

–  Vitamina B12 – protejeaza celulele organismului si tesutul nervos;

–  Riboflavina – converteste alimentele in energie;

–  Niacina – metabolizeaza zaharuri si acizi grasi.

Etapele dietei cu lactate

In timpul acestei diete se vor consuma regulat produse lactate in orice cantitate, cu recomandarea ca aceste produse folosite in cadrul dietei sa fie fara grasimi, fara adaos de fructe sau zahar – este indicat sa se foloseasca doar produse cat mai naturale.

Pe parcursul dietei se vor evita dulciurile, produsele fainoase, bauturi carbogazoase si legumele care pot produce balonare, pentru a evita disconfortul organismului.

Dezavantajele dietei cu lapte

Dezavantajele dietei cu lactate ar consta in rezultate negative daca se fac abateri de la programul stabilit, este foarte importanta perioada in care se urmeaza aceasta dieta.

Totusi, nutritionistii nu recomanda ca aceasta dieta sa se prelungeasca mai mult de cel mult noua zile, mentionand ca in cazul in care aceasta dieta se va prelungi, va crea o stare anxietate si organismul va fi slabit.

Dieta cu lapte poate fi pentru organism o optiune pentru a scapa de surplusul de kilograme.

Atat timp cat se ca urma dieta cu lapte, organismul nu va primi alimente solide si din acest motiv activitatea fizica nu trebuie sa fie una prea mare; poate de aceea este si un tip de regim mai facil de urmat.

Consumul de lapte duce la pierderea tesutului adipos din organism, terenul fiind castigat de catre masa musculara…

Adaugarea de lapte la dieta va oferi organismului si un aport de energie; avantajul consta in faptul ca in cazul in care laptele va inlocui alte tipuri de bauturi, ne asiguram ca nu se consuma calorii in exces.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept