Home > Alimentatie si Nutritie (page 4)

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

Importanța bicarbonatului pentru sănătate și frumusețe

Importanța bicarbonatului pentru sănătate și frumusețe

În cazul în care credeai că bicarbonatul îți poate fi de ajutor doar în bucătărie, te-ai înșelat. Acesta deține o mulțime de beneficii din punct de vedere estetic și oferă chiar și sprijin stării tale de sănătate. Multe dintre noi căutăm cele mai renumite saloane pentru diverse tratamente cosmetice, însă pentru a avea parte de ele trebuie să dispunem de sume ... Read More »

Sfaturi pentru un mic dejun sanatos pentru dieta

Sfaturi pentru un mic dejun sanatos pentru dieta

Masa principala a zilei Indiferent daca esti sau nu la dieta, micul dejun ramane cea mai importanta masa a zilei. Nu trebuie sa ne limitam din a manca in aceasta parte a zilei. Fiind cea mai importanta masa, trebuie sa strangem o cantitate mare de calorii pentru a ne spori puterea de munca. Nu trebuie sa neglijam niciun aliment, deoarece ... Read More »

Fructele goji sunt considerate cei mai puternici antioxidanti

Fructele goji

Ce sunt fructele goji? Fructele goji sunt fructe uscate, de dimensiunea și forma unei stafide, sunt de culoare roșu aprins, iar gustul se centrează undeva între afine și cireșe. Acestea cresc în arbuști care pot ajunge la o înălțime de 4.5 metri și cresc în văile Himalayei, Tibetului și Mongoliei. Locuitorii Himalayei spun că fructele goji fac îi transformă pe ... Read More »

Fructul kaki – proprietăţi si beneficii

Fruct kaki

Fructul kaki, denumit şi „piersica japoneză” sau „fructul zeilor”, este un fruct exotic, cu un gust inconfundabil şi proprietăţi miraculoase ce îmbunătăţesc calitatea vieţii. Proprietăţile „piersicii japoneze” trebuie cunoscute de fiecare, deoarece acest fruct poate fi folosit ca înlocuitor al dulciurilor, dar este şi un sprijin al frumuseţii prin accelerarea creşterii părului şi a unghiilor. Fructul zeilor este importat din ... Read More »

Alimente bogate in acid folic

Alimente bogate in acid folic

Alimentele bogate in acid folic sunt consumate de majoritatea dintre noi, insa noi nu stim exact ce contin acele alimente. Acidul folic este eficient pentru organismul nostru, deoarece produce globule rosii, contine vitamina B9, previne anumite deformari si este obligatoriu sa fie consumat de catre femeile insarcinate. Spre fericirea noastra exista o multime de alimente care contin acid folic, iar ... Read More »

Spirulina – beneficii terapeutice

Spirulina

Ce este spirulina? Spirulina este o algă unicelulară care are forma unei spirale (de aici provine și numele), de culoare verde-albăstruie. Nuanța verzuie se datorează prezenței clorofilei, iar nuanța de albastru se datorează ficocianinei. Milioane de oameni utilizează spirulina ca pe un supliment alimentar, fiind recomandat de Organizația Națiunilor Unite (ONU) și de Organizația Mondială a Sănătății. ONU recomandă spirulina ... Read More »

Carbohidrații buni și fibrele – parte a unei alimentații sănătoase

carbohidrati si fibre

Carbohidrații buni și fibrele sunt „acel ceva” pe care nu ne permitem să-l excludem din alimentația noastră dacă vrem să avem un stil alimentar sănătos și corespunzător. Pe lângă alte elemente, cum sunt proteinele și grăsimile sănătoase, carbohidrații și fibrele joacă un rol foarte important în ceea ce privește un stil alimentar corect. Dacă nu cunoști motivul pentru care acestea ... Read More »

Pătrunjelul distruge 80% din celulele canceroase

Pătrunjelul distruge 80% din celulele canceroase

Flavonoida numită apigenină întâlnită în pătrunjel distruge mare parte din celulele canceroase din corpul uman. Din greutatea totală, aproximativ 4,5% este reprezentată de apigenină. O dietă bogată în flavonoide reduce riscul apariţiei diferitelor tipuri de cancer precum cel de sân, de piele, prostată etc. Apigenina nu permite supravieţuirea celulelor canceroase, oprind răspândirea lor în alte organe. Apigenina are proprietăţi: Antialergice; Anticanceroase; ... Read More »

Alimente cu indice glicemic scazut

Alimente cu indice glicemic scazut

Studiile au demonstrat ca alimentele cu un continut ridicat de carbodidrati au un impact important asupra glicemiei din sange. Astfel, s-a creat o scala pentru a masura impactul acestora asupra nivelului de zahar din sange, masurare denumita indice glicemic. Numaratoarea scalei porneste de la 0 si ajunge la 100 (glucoza). In functie de Indicele glicemic (IG), alimentele se clasifica in: ... Read More »

Cat de bine este sa mancam paine?

Cat de bine este sa mancam paine

Cat de bine este sa mancam paine? Si in ce cantitate? Acestea sunt intrebari la care este foarte important sa afli raspunsul. In cazul in care pana acum obisnuiai sa faci exces sau, din contra, nu consumai deloc paine, trebuie sa stii ca exista atat avantaje, cat si dezavantaje si, de aceea, este necesar sa existe un echilibru in consumul ... Read More »