Home » Varza roșie previne cancerul și tratează ulcerul

Varza roșie previne cancerul și tratează ulcerul

scris de: Elena
Varza roșie are beneficii nebănuite

Varza roșie, cunoscută și drept varza violet, are beneficii și proprietăți nebănuite datorită vitaminelor și nutrienților. Varza roșie poate fi mâncată atât crudă, cât și gătită sau chiar ca o garnitură.

Dacă doriți să o mâncați crudă și să puteți beneficia de toate proprietățile sale, dar și pentru a-și păstra culoarea, este mult mai bine să fie trecută printr-un jet de apă rece. În cazul în care doriți să consumați varza roșie preparată termic, cel mai indicat este să ajungă în punctul de fiebere, iar din acel moment mai trebuie lăsată la foc mic pentru încă 40 de minute.

Varza roșie – valori nutriționale

Calorii: 25 calorii la fiecare o sută de grame de varză
Vitamine: vitamina C, betacaroten și provitamina A
Fibre: conținut bogat
Minerale: sulf

Varza-roșie

Varza roșie are beneficii nebănuite

Varza roșie conține un antioxidant foarte bun pentru vedere, pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea inimii. Grație acțiunii sale antioxidante, varza roșie este o legumă care luptă împotriva cancerului. La rândul său contribuie, datorită aportului bogat în seleniu, la protejarea inimii, la prevenirea și combaterea diferitelor tipuri de cancer, la reducerea stresului și chiar la prevenirea sterilității masculine. În plus, varza roșie conține acid folic, zinc, vitaminele C și B3.

Printre beneficiile verzei roșii se numără faptul că este un bun adjuvant în:

Prevenirea cancerului

Una dintre cele mai importante funcții pe care varza roșie le poate genera este aceea că poate preveni cancerul. Nivelul ridicat de compuși antioxidanți din varza roșie o transformă într-o măsură preventivă extrem de importantă. Antioxidanții sunt substanțe care pot neutraliza radicalii liberi care sunt rezultatele nocive ale metabolismului celular. Acești radicali liberi sunt responsabili pentru diverse boli grave, printre care și cancerul sau bolile de inimă. Varza roșie este bogată în antioxidanți (antociani), mai precis cei care reprezintă pigmentul responsabil de culoarea de violet-purpuriu. Culoarea bogată este o dovadă clară a puterii acestei legume asupra sănătății.

Pierderea kilogramelor în plus

Întrucât varza roșie are un conținut foarte scăzut în calorii, dar crescut în fibre alimentare, ea este un bun aliat în dietele de zi cu zi, mai ales dacă sunteți interesați să pierdeți câteva kilograme sau pur și simplu de a vă păstra greutatea.

Previnerea îmbătrânirii premature

Există o serie de aspecte pentru care varza roșie este ideală pentru a vă menține tânăr. Antioxidanții au rolul de a combate radicalii liberi și ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire care pot apărea din cauza acestor radicali. Antioxidanții mențin pielea proaspătă, fermă și suplă, reducând ridurile și petele de vârstă. În plus, vitamina A contribuie și ea la sănătatea pielii oferind protecție împotriva efectelor nocive ale soarelui.

Îmbunătățirea vederii

Nivelul ridicat de vitamina A din varza roșie nu este bun doar pentru piele, ci și pentru sănătatea ochilor. Ea ajută la menținerea unei vederi sănătoase, pe măsură ce ochii îmbătrânesc…

Tratarea ulcerelor

Varza roșie are o cantitate mare de aminoacizi, printre care și glutamina. Aceasta este foarte bună pentru reducerea inflamațiilor și a durerii asociate cu ulcerele aparatului digestiv. Sucul de varză este un mijloc benefic de a trata aceasta afecțiune, dacă este folosit pentru o perioadă îndelungată.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept