Home > Alimentatie si Nutritie (page 3)

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

Cele mai bune tipuri de branza

Cele mai bune tipuri de branza

Se poate afirma ca branzeturile reprezinta pionul de elita in alcatuirea unei diete de succes. Gustoase si aratoase, sunt extraordinar de bune, fie ca aperitiv, fie ca o gustare intre mese. Branza, pentru cei ce nu sunt familiarizati in totalitate cu fenomenul producerii ei, se obtine prin inchegarea laptelui, cu ajutorul otetului sau a lamaii. Este un aliment bogat in ... Read More »

Alimente bogate in magneziu

Alimente bogate in magneziu

Alimentele bogate in magneziu sunt multe, iar majoritatea sunt consumate cu placere de catre noi. Magneziul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica, deoarece are un rol important, si anume, stimuleaza procesele metabolice; are un rol important asupra energiei noastre si este esential pentru functiile organismului. Magneziul este un mineral deja existent in corpul nostru insa noi trebuie sa asiguram ... Read More »

Cele mai importante alimente fara gluten

alimente fara gluten

Alimentele fara gluten sunt o optiune pentru cei cu intoleranta la gluten sau care isi doresc sa adopte o dieta noua in viata lor. Glutenul este proteina pe care o intalnim in grau, orz, secara, in produse de panificatie, bere, mezeluri chiar si in sosul de soia. Noi iti vom prezenta o lista a alimentelor fara gluten. Lapte de cocos ... Read More »

Cum să scapi de mâncatul pe fond nervos

Cum să scapi de mâncatul pe fond nervos

Mâncatul pe fond nervos este determinat de o cădere nervoasă în cele mai multe cazuri. Această stare poate surveni în urma unei perioade stresante, iar cel în cauză nu îşi poate folosi capacităţile la nivel maxim. Un fond nervos afectat poate conduce la stare de depresie, de anxietate şi, la fel de grav, la o alimentaţie haotică (mâncat prea mult ... Read More »

Importanta rosiilor in alimentatie

rosii

Rosiile au fost cunoscute pentru prima data in America de Sud, cu peste 3000 de ani in urma, in Peru. Primii care s-au infruptat din acestea au fost mayasii, urmand ca in zilele noastre sa fie recunoscute de toate popoarele lumii. Studii numeroase au aratat ca rosiile au foarte multe beneficii asupra bunei functionari a organismului uman, deoarece in urma ... Read More »

Usturoiul, cel mai bun antibiotic natural

Usturoiul

Usturoiul, utilizat ca aliment şi condiment, este o plantă folosită din cele mai vechi timpuri. Benefic pentru ameliorarea sau tratarea bolilor sistemului cardiovascular, gastrointestinal sau respirator, luptă eficient împotriva viermilor şi microbilor. Astfel, usturoiul mai este denumit antibiotic natural. Calitatea de “antibiotic” a usturoiului vine de la cei peste 100 de compusi ai sulfului pe care îi conţine. Zdrobit, măcinat sau ... Read More »

Vinetele – proprietati si beneficii

Vinetele

Vinetele sunt legumele care contin cea mai multa apa dintre toate cate exista, aproximativ 93-94%, dupa cum afirma studiile, dar, pe langa acest element important, mai regasim si potasiul – un mineral care nu va face altceva decat sa va ajute la stimularea activitatii corecte si sanatoase a inimii, magneziu- care este cunoscut si renumit pentru rolul sau benefic avut asupra ... Read More »

Boabele de cacao – un super aliment

Boabele de cacao

Proveniența boabelor de cacao Boabele de cacao sunt considerate un superaliment, deoarece au în compoziție mai mult de 300 de compuși sănătoși. Printre aceștia sunt incluși feniletilamina, teobromina și mulți polifenoli precum flavonoidele. Totodată, boabele de cacao conțin multe vitamine și minerale, potasiu, cupru (îmbunătățesc sănătatea inimii) și fier (ajută la circulația oxigenului din corp). De asemenea, calciul și magneziul ... Read More »

Top 5 alimente energizante

alimente energizante

Fiecare zi este din ce în ce mai obositoare. Zeci de sarcini trebuie rezolvate în fiecare zi, astfel încât nu mai avem la dispoziție ore, ci doar minute. Între aceste minute energia noastră se scurge treptat, dar sigur, precum nisipul dintr-o clepsidră. Pentru a elimina această stare continuă de oboseală, avem nevoie de surse constante de energie. Alimentația inadecvată poate ... Read More »

Proteinele – cele mai bune prietene ale unei alimentații sănătoase

proteine bune

Cu siguranță de fiecare dată când căutați informații despre un stil alimentar corect și sănătos, aflați că proteinele, pe lângă alte „ingrediente”, proteinele joacă un rol foarte important și toată lumea spune despre acestea că sunt bune pentru organismul tău. Nu trebuie să exagerăm și să consumăm numai proteine, este imposibil acest lucru, însă ar fi bine să încercăm să ... Read More »