Dieta militară, după cum îi spune şi numele, este o modalitate rapidă de a slăbi, care durează doar cinci zile şi care promite pierderea a cinci-șase kilograme.
Pentru a reuşi să ţinem dieta militară, putem alege dintr-o listă cu alimente destul de diversificată, care vor aduce organismului aportul de substanţe nutritive de care acesta are nevoie. Important este să se păstreze o limită şi să nu se exagereze atunci când alegem porția pe care o așezăm în farfurie.
Dacă eşti luată prin surprindere de un eveniment la care trebuie să arăţi impecabil, iar timpul te presează din toate părțile, dieta militară este alegerea cea mai bună pe care o poţi face.
Dieta militară se concentrează pe combinații de alimente care conduc la eliminarea ţesutului adipos şi la modelarea fulger a taliei. Interesant este faptul că aceasta nu se bazează pe înfometare, ci pe alimente care lucrează corpul şi care sunt sărace în calorii.
Dieta militară poate fi ţinută o dată la trei săptămâni, fiind necesară o pauză de respiro pentru organismul uman.
Cuprins:
Care sunt principiile dietei militare?
Dieta militară cuprinde cinci zile în care numărul de calorii va scădea treptat. În prima zi va include cele mai multe calorii, pentru ca metabolismul nostru să nu sufere un şoc şi să nu îl supunem la schimbări bruşte de alimentaţie. Cu trecerea zilelor şi cantitatea de calorii se va micșora, pentru a permite celulelor adipoase să fie folosite şi topite în scop energetic.
- Prima zi din dieta militară va cuprinde alimente ce vor însuma în total 1.400 de calorii.
- A doua zi din dieta militară va ajunge la un număr de 1.300 de calorii.
- În a treia zi din dieta militară vom prepara mese ce nu vor depăşi valoarea de 1.200 de calorii.
- Ziua a patra din dieta militară va avea doar 1.100 de calorii.
- În ultima zi din dieta militară, şi cea mai dificilă, vom consuma doar 1.000 de calorii, pentru a accelera procesul pe ultima sută de metri.
Este important ca răbdarea noastră să nu se piardă şi să ne educăm organismul să funcţioneze cu numărul de calorii pe care le primeşte.
Dieta militară se bazează pe un consum foarte mare de legume, puţine alimente de origine animală şi fructe. Orezul este, de asemenea, extrem de important pentru această cură de slăbire.
Care sunt alimentele permise în dieta militară?
În orice dietă pe care hotărâm să o adoptăm trebuie să consumăm alimente ce vor favoriza eliminarea grăsimilor din corp, vor accelera metabolismul şi vor determina un tranzit intestinal intens. Totodată, atunci când alegem dieta militară, vom opta pentru cele mai hrănitoare alimente din lista pe care o avem mai jos, pentru a ne hrăni corpul cum trebuie şi pentru ca senzaţia de saţietate să dureze o perioadă mai lungă.
– legumele vor fi permise în cantităţi nelimitate. Trebuie să avem grijă în ceea ce priveşte cartofii, deoarece au un conţinut foarte mare în amidon. De asemenea, leguminoasele, fasolea, mazărea, lintea şi porumbul vor fi consumate cu moderaţie, spre deloc. Aceste legume consumate în exces vor conduce spre încetinirea dietei şi obţinerea unui rezultat mai puţin favorabil. Putem opta pentru legume care conţin apă într-o proporţie foarte mare, cum ar fi castraveții, roșiile sau salata. Spanacul este, de asemenea, destul de hrănitor, având proprietăţi deosebite, iar morcovii şi ardeii sunt necesare unui aport considerabil de vitamine şi minerale. Putem opta pentru salate care sunt uşoare şi care reprezintă o sursă importantă de energie.
– fructele nu vor lipsi din dieta militară. Este permisă consumarea a unul, maximum două fructe pe zi. Acestea vor reprezenta sursa naturală de glucide, ce vor ajuta creierul să funcţioneze în parametrii normali şi ne vor spori capacitatea de memorare şi de concentrare. Fructele precum banalele, avocado-urile sau strugurii trebuie consumate în cantităţi limitate, deoarece pot crea o barieră în procesul de slăbire, determinând un metabolism lent.
– este permisă consumarea unui ou fiert tare în fiecare zi. Ouăle sunt surse importante de vitamine care fac parte din complexul B, precum B6 şi B9, iar în gălbenuș se află concentrată o cantitate foarte importantă de proteine. Acestea vor ajuta la menţinerea vitalității muşchilor şi la repararea eventualelor leziuni musculare.
– de asemenea, dieta militară permite consumarea iaurtului slab, cu maximum 1,5% grăsime, şi a brânzei de vaci, care trebuie să fie slabă, fără un surplus prea mare de grăsimi.
– carnea va fi permisă în cantităţi limitate, maximum 100 de grame de carne de pui sau de curcan, sau 150 de grame de peşte. Carnea va fi preparată pe grătar sau la aburi, nu este permisă gătirea ei în ulei.
Care sunt alimentele interzise în dieta militară?
– nu este permis consumul de cafea sau ceaiuri. Singurul lichid care va fi consumat va fi apa plată. De asemenea, sucurile şi energizantele nu au ce căuta în dieta militară, deoarece vor face ca straturile de grăsime să se mărească.
– produsele de panificație reprezintă un inamic pentru această cură de slăbire, de aceea nu trebuie să le consumăm deloc.
– ciocolata, dulciurile, prăjiturile şi alte produse dulci vor fi eliminate din alimentaţia zilnică. Cantitatea de zahăr de care are nevoie organismul uman va fi luată din fructele consumate în fiecare zi.
– de asemenea, cerealele nu vor fi adăugate în prepararea meselor.
Sfaturi pentru a ţine dieta militară:
– consumă doar alimente din lista celor permise. Nu încerca să trişezi, pentru că organismul va recunoaşte orice aliment care este un intrus şi îl va transforma în grăsimi.
– alimentele interzise trebuie să dispară de pe lista de cumpărături. Ar fi bine să faci curăţenie în dulap şi să ascunzi orie aliment care crezi că te poate tenta.
– încearcă să prepari diferite mese care să cuprindă cât mai multe dintre alimentele care sunt permise, pentru a reuşi să satisfaci nevoile organismului.
– nu trebuie să faci exces. Chiar dacă exista acele alimente permise, ele trebuie consumate pentru a-ţi potoli foamea, de ceea trebuie să reduci porţiile şi să le mănânci din farfurii mai mici.
– bea cel puţin doi litri de apă pe zi.
– încearcă să faci măcar 30 de minute de mişcare în fiecare zi.
– nu sări peste micul dejun şi nu mânca nimic între mese. Este foarte important ca sistemul digestiv să aibă timp pentru digerarea alimentelor…