Home » Ceaiuri pentru detoxifierea organismului

Ceaiuri pentru detoxifierea organismului

scris de: Elena
Ceaiuri pentru detoxifierea organismului

Ceaiurile pentru detoxifiere sunt o soluţie ieftină şi la îndemâna atunci când vrem să ne scăpăm organismul de toxinele acumulate. Ceaiurile pentru detoxifiere, pe lângă faptul că îţi vor purifica organismul, te vor ajuta şi să scapi de câteva kilograme în plus şi de stresul la care este supus organismul zi de zi.

Ceaiul de soc

Ceaiul de soc este printre cele mai recomandate, deoarece acesta elimină toxinele din organism foarte uşor, este diuretic şi, într-o mică măsură, laxativ. Îl poţi consuma neîndulcit datorită gustului său foarte plăcut şi se recomandă şi în curele de slăbire.

Ceaiul se prepară prin infuzarea florilor de soc uscate şi este excelent cu o felie de lămâie.

Ceai de anghinare

Ceaiul de anghinare se recomandă în special dacă eşti o persoană ce consumă multă carne bogată în grăsime. Ceaiul stimulează activitatea vezicii biliare şi uşurează suferinţa hepatică. Atenţie însă: ceaiul de anghinare nu se recomandă persoanelor care au pietre la fiere, iar cele care manifestă alergie la ceaiul de muşeţel este posibil să fie alergice şi la anghinare.

Ceaiul de ghimbir şi lămâie

Acesta este cel mai bun detoxifiant recomandat, este un bun tonic şi un energizant natural excelent. Pentru ceai este bine să foloseşti bucăţi din ghimbir proaspăt, iar în cazul în care îţi doreşti o detoxifiere mai puternică, poţi folosi şi două sau trei linguriţe de păpădie uscată. Când ceaiul începe să se răcească, pune o felie de lămâie pentru savoare. Ceaiul se consumă călduţ.

Ceai de dafin cu muşeţel şi mentă

Este un remediu eficient împotriva balonării, îl poţi bea zilnic după mese şi se prepară prin infuzare.

Ceaiul de verbină şi rozmarin

Plantele verzi (le găseşti la raioanele hipermarketurilor) se amestecă cu două căni de apă clocotită şi se lasă timp de două-trei minute la infuzat, până când apa devine uşor verzuie. Acest ceai este un bun digestiv şi înlătură senzaţia de greaţă.

Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie stimulează activitatea stomacului, ficatului şi vezicii biliare, este un bun anticearcăn şi antioxidant, şi are acţiune diuretică.

Ceaiul pentru curăţarea colonului

Compus din volbură, flori de gălbenele, rădăcină de nalbă, flori de muşeţel şi fructe de shinduf, ceaiul se recomandă persoanelor care suferă de constipaţie sau celor care trebuie să urmeze o detoxifiere înaintea unei colonoscopii.

Ceai de detoxifiere

Se găseşte în plafar şi conţine fructe de armurariu, frunze de ceai verde, fructe de anason, frunze de echinaceea, iarbă de trei-fraţi-pătaţi, iarbă de merişor, flori de muşeţel, flori de soc şi frunze de ştevie dulce. Stimulează sistemul imunitar şi combate flatulenţele.

Ceaiul verde

Este cel mai recomandat şi folosit antioxidant din toate timpurile și, la fel ca ceaiul negru, ceaiul verde are capacitatea de a detoxifia sângele…

Ceaiul de lămâie

Pe lângă faptul că este un bun tonic şi detoxifiant, ceaiul de lămâie îţi va tăia senzaţia de foame şi îţi va accelera metabolismul, aşadar acesta se recomandă şi în curele de slăbire. Taie o lămâie în bucăţi şi pune-o la fiert; după fierbere, mai lasă ceaiul cinci minute pentru a se răci. Poţi adăuga miere sau, dacă suporţi gustul, îl poţi bea ca atare.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept